Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13045
De la 07 Ianuarie 2003
111281379

PNL vrea desfiintarea Academiei de Stiinte ale Securitatii Nationale si revenirea la Academia de Stiinte Militare

  • 21 October 2016, 23:00
PNL a depus in Parlament un proiect legislativ prin care s-ar abroga legea de anul trecut care a transformat Academia de Stiinte Militare in Acadamia de Stiinte ale Securitatii Nationale.
Citeste si: Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale, o noua institutie girata de Gabriel Oprea. Ce fac noii academicieni si cati bani primesc
Potrivit unui comunicat de presa, se propune abrogarea Legii nr. 140 din 10 iunie 2015 pentru modificarea Legii nr. 56/2012 privind organizarea si functionarea Academiei de Stiinte Militare.
"Prin acest demers, PNL isi propune recredibilizarea acestei institutii in sensul de a-si indeplini misiunea declarata si anume de consacrare stiintifica a personalitatilor reprezentative din domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale.
Academia de Stiinte Militare infiintata prin Legea nr. 56 din 22 martie 2012, ca institutie publica de interes national in domeniul cercetarii stiintifice din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, s-a transformat prin Legea 140 din 2015 in Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale. Din pacate, aceasta noua configurare a urmarit obtinerea unor foloase materiale si sinecuri pentru unele persoane, devenind pentru membrii sai o palarie mult prea mare si neadecvata" afirma Eugen Nicolaescu, liderul deputatilor liberali, citat in comunicat.
Academia de Stiinte Militare a fost infiintata prin Legea nr. 56 din 22 martie 2012, initiata de parlamentarii Marian Saniuta, Eugen Badalan, Ion Mocioalca, Adrian George Scutaru, Niculae Mircovici, Doru-Claudian Frunzulica, Eugen Nicolicea, Gabriel Oprea si Teodor Melescanu.
In 2015 a fost transformata in Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale, devenind foarte controversata.
"Consideram ca scopul initial al institutiei a fost deturnat de catre unii dintre membrii din conducerea sa. De asemenea, prin schimbarea titulaturii si a incadrarii, prin Legea din 2015, implicarea institutiei in numeroase scandaluri publice legate de plagierea unor lucrari de doctorat in domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale, apreciem ca un gest reparatoriu necesar ar fi desfiintarea Academiei de Stiinte ale Securitatii Nationale si revenirea la forma sa initiala - Academia de Stiinte Militare -, in conformitate cu Legea nr. 56 din 22 martie 2012", se mai arata in comunicat.
In opinia PNL, adoptarea acestui act normativ reprezinta o necesitate in vederea eficientizarii cheltuirii banului public, avand in vedere ca reglementarile din 2015 prevad ca membrii titulari ai Academiei sa beneficieze de o indemnizatie lunara viagera egala cu indemnizatia membrilor titulari ai Academiei Romane, iar presedintele Academiei a devenit ordonator principal de credite.
"In realitate, modul in care a functionat Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale, a determinat afectarea mediul academic din Romania, cu care aceasta a fost asociata. O institutie de un asemenea nivel trebuia sa aduca un plus de credibilitate si seriozitate si nu sa devina un izvor de controverse publice si mai ales politice, fara nicio legatura cu mediul academic, de cercetare.
Cheltuielile publice cu cercetarea nu trebuie sa fie prejudiciate prin directionarea acestor bani in sprijinul unei clientele institutionale, iar abrogarea acestei legi restabileste echilibrul de valori si principii ale lumii academice romanesti, eliminand astfel pentru totdeauna factorul politic" sustine Nicolaescu.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 22.10.2016
Bancul zilei: Sinceritate de primă întâlnire
A aparut legea care schimba fundamental modul de functionare si inregistrare a PFA, Intreprindere Individuala sau familiala
Maghiarii din Romania prefera ca UDMR sa guverneze alaturi de PNL decat alaturi de PSD
Mariana Vizoli, secretar de stat in Ministerul Finantelor, urmarita penal de DNA
in dosarul de evaziune Murfatlar. Vizoli a demisionat din minister
Gorghiu sustine ca va demisiona de la conducerea PNL
daca liberalii nu vor fi cei care vor propune viitorul premier
ONU denunta crime de razboi de anvergura istorica in Siria: Alepul a devenit un abator
ANAF a inceput controale la bancile comerciale si sunt "consecinte majore"
Primul balet Iohannis - Ciolos
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 21.10.2016
Patru posturi scoase la concurs la ISU Botoşani
Muzeul Judeţean Botoşani: Trăsura tatălui lui George Enescu
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: In memoriam - Constantin Morosanu
Răzbunarea preotului Nicodim Nichita pe profesorul Moroşanu
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă