Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12603
De la 07 Ianuarie 2003
89202689

PNL vrea să-i ia lui Dragnea colacul de salvare de la CCR:

  • Ioan Rotundu
  • liberalii cer o amânare a deciziei privind completurile specializate / Răspunsul Curții Constituționale
  • 8 April 2019, 20:04
Liberalii încearcă să amâne o decizie la Curtea Constituțională în cazul completurilor specializate care l-ar putea scăpa de probleme pe Liviu Dragnea. Demersul PNL vine în contextul în care Florin Iordache a sesizat CCR în această speță având exact aceleași argumente ca avocații lui Liviu Dragnea care au cerut anularea sentinței în dosarul angajărilor fictive.
PNL a sesizat CCR să se pronunțe „asupra delegării de competențe pe care poate să o facă președintele către vicepreședinți”, în contextul în care plângerea pe completuri a fost făcută de Florin Iordache în perioada cât a avut delegate atribuțiile de către Liviu Dragnea.
UPDATE Curtea Constituțională a stabilit data de 7 mai pentru a discuta sesizarea depusă de PNL. Asta în condițiile în care o decizie în cazul sesizării pe completurile specializate este așteptată pe 10 aprilie.
„Președintele Camerei Deputaților nu poate să delege atribuții ale președintelui Camerei Deputaților prevăzute de Constituție către vicepreședinți. Din acest motiv, am solicitat CCR să amâne analiza conflictului juridic de natură constituțională provocat de Florin Iordache în numele inculpatului Liviu Dragnea până la judecarea pe fond a sesizării noastre. (...) Nu putem accepta ca un organism atât de important, cu este CCR, să se transforme într-o instituție de amnistiere a lui Liviu Dragnea. Este limpede că toate conflictele declanșate de Florin Iordache au ca scop să-l scape de pedeapsă pe Liviu Dragnea”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban. Cum vrea să scape Liviu Dragnea de condamnarea la trei și jumătate de închisoare. Avocații cer desființarea sentinței completului de 3 judecători
Curtea Constituţională a României urmează să discute pe 10 aprilie sesizarea privind un posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completurilor specializate în corupţie.
Pe 25 martie, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a declarat că a sesizat Curtea Constituţională privind un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completurilor specializate în corupţie.
Sesizarea a fost făcută în perioada în care preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi-a delegat atribuţiile lui Florin Iordache.
În calitatea sa, Florin Iordache a depus la CCR o sesizare în care susţine că există un conflict de natură constituţională între Înalta Curte de Justiţie şi Parlament, deoarece cei de la ÎCCJ nu au constituit completurile specializate aşa cum prevede Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.
Apărarea lui Liviu Dragnea în procesul angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman în care liderul PSD a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cere instanței supreme rejudecarea dosarului în fond.
În documentele depuse la instanța supremă și consultate de HotNews.ro, avocații au invocat o nulitate absolută, spunând că sentințele în acest proces au fost pronunțate de un complet penal obișnuit, ci nu de un complet specializat pentru judecarea cauzelor de corupție, așa cum prevede Legea 78/2000.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
LLumea lu' Rotundu: Monumente în paragină
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 5.04.2019
Horoscopul săptămânii 8 - 14.04.2019â
Polițist din Vaslui, obligat de instanță să plătească daune morale unui hoț prins în flagrant
Planul PSD ca să scape de Tudorel Toader
și să-l lase pe Ioannis fără spațiu de manevră. Trei mutări strategice pregătite de social-democrați
În judeţul Botoşani, serviciile Telekom la pământ… la propriu
Ioan Rotundu
Ziua în care Raluca Stâncescu îşi va primi pedeapsa pe măsura faptelor
Ioan Rotundu
Legea prinde putere şi asupra faimosului poliţist Gorgan
Ioan Rotundu
Nepotul senatorului Şoptică, unul dintre tâlhari care au prădat-o pe Diaconu
ANUNŢ - concurs angajare Primăria Ibăneşti
Nimeni nu a verificat niciodată cheltuirea banilor publici
încasați din aplicarea timbrului literar
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 12.04.2019
Lumea lu’ Rotundu în febra pregătirilor pentru Italia
Ioan Rotundu
Rodul creaţiei artistice a maestrului sticlar Bordeianu va ajunge în Italia
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă