Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20163
De la 07 Ianuarie 2003
122880230

PNova Apa Serv ne fură pe faţă, iar prin spate ne ameninţă cu amenzi

  • consilierii judeţeni tac complice la hoţie
  • ca cetăţeni europeni avem numai obligaţii, nu şi drepturi
  • 9 December 2010, 23:00
Potrivit conducerii S.C. Nova Apaserv S.A. aplicarea facturării la limita de proprietate nu va transfera activitatea de încasare a serviciilor în sarcina asociaţiilor de proprietari, aşa cum greşit s-a înţeles.
Facturile se vor achita în continuare la casieriile societăţii, precum şi prin alte modalităţi de plată ce vor fi implementate în viitor de operator. În acelaşi timp, asociaţiilor de proprietari nu le va reveni nici o altă sarcină în afara celor prevăzute de legislaţia în vigoare care reglementează activitatea acestora. Diferenţele de consum ce pot fi înregistrate între contorul de pe scara blocului şi cele din apartamente vor fi reduse la minim, dacă asociaţia de proprietari îşi va îndeplini atribuţiile în calitate de administrator de condominiu şi reprezentant legal al proprietarilor.
Conform Legii 230 din iulie 2007, privind asociaţiile de proprietari, instalaţiile din subsol şi cele verticale sunt proprietate comună. Acestea trebuie reparate şi menţinute în stare de siguranţă de către toţi factorii implicaţi: proprietari, asociaţie sau comitet executiv al acesteia. Neluarea tuturor măsurilor în acest sens constituie contravenţie şi se sancţionează, de către instituţiile abilitate, cu amenzi detaliate de aliniatul 2 din legea de ami sus.
Tot amenzi sunt prevăzute pentru „neexecutarea de către proprietar a lucrărilor de întreţinere, reparaţii sau de înlocuire a elementelor de construcţii şi instalaţii aflate în proprietatea sa individuală, dacă aceasta este de natură să aducă prejudicii celorlalţi proprietari”. Aşa cum şi Daniel Alexandru, directorul general adjunct al ANRSC, arăta zilele trecute, gestionarea situaţiilor referitoare la verificarea şi repartizarea consumurilor revine conducerii asociaţiei de proprietari. Aceasta are toate instrumentele necesare pentru soluţionarea problemelor ce pot apărea, mai ales c㠄proprietarul este obligat să accepte accesul în apartamentul său al unui delegat al asociaţiei, atunci când este necesar să se inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună”, cu sau fără preaviz, în funcţie de gravitatea situaţiei, conform art.15 din Legea asociaţiilor de proprietari.
În aceste condiţii, facturarea la branşament nu va crea situaţii problematice deosebite, botoşănenii urmând să intre astfel în cadrul legal, S.C. Nova Apaserv S.A Botoşani având competenţa de operare până la limita de proprietate, deci până la contorul de branşament.
Taxarea apei la branşament şi nu după consumul individual nu se mai practică în nici o ţară membră a Uniunii Europene. Peste tot în UE sereviciile se taxează după beneficiul individual şi nu colectiv. La noi se aplică numai obligaţiile europene iar când vine vorba de drepturi, suntem pur şi simplu sfidaţi.
Taxarea consumului de apă la branşament este o hoţie pusă la cale cu complicitatea consilierilor judeţeni (foto) şi în primul rând a preşedintelui Consiliului Judeţean Mihai Ţâbuleac. Consilierii judeţeni din opoziţie, liberalii şi social-democraţii, care împreună sunt majoritari, sunt solidari cu preşedintele Ţâbuleac
Şi botoşănenii tac complice şi n-au avut vreo reacţie faţă de hoţia pusă la cale. Vor realiza ce înseamnă taxarea pe branşament abia când vor primi la plată consumuri de apă care-i vor lăsa fără grai (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Mulţumirea lui Bulă
Franţa rămâne prima destinaţie turistică mondială în 2010
China va detine suprematia pana in 2020
Băncile ar putea să se confrunte cu mii de cereri de rambursare anticipată
Unul din trei români recunoaşte că dă mită
Transparency International
Caricatura zilei: Împărţirea porcului guvernamental
Trei din secretele revoluţiei de la Botoşani
Cătălin Ivan (PSD) cere ca Băsescu, Boc şi Baconschi să fie anchetaţi
pentru eventualul eşec al intrării în Schengen
Târgul ONG Botoşani va avea loc în data de 15 decembrie
Ţâbuleac a decis: Dănilă rămâne şef la Camera Agricolă
Liber la infecţiile în spitale
În timp ce orarul elevilor se aeriseşte, al profesorilor devine mai încărcat
Elevii de Bac au scăpat de probele din cursul anului
Ion Iliescu: Se impune o alianţă PSD - PNL
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog