Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15986
De la 07 Ianuarie 2003
106030446

PSD îi ia calul diasporei

  • 10 December 2009, 23:00
Acum şi aici, vorbele moderatorului naţional Robert Turcescu, românii care sunt în străinătate trebuie să afle de la noi, cei din ţară, că nu sunt cu nimic mai prejos decât noi. Drepturile lor, ca şi ale noastre, în ceea ce priveşte ţara a căror cetăţenie o deţin nu pot fi puse în discuţie. O face doar PSD-ul.
În aceste zile, conaţionalii noştri de peste hotare sunt huliţi, demonizaţi şi transformaţi în ţapi ispăşitori doar pentru că Moş Nicolae a adus în ghetele lui Mircea Geoană acel joc al copilăriei intitulat „Sus/Jos".
Fiindcă n-a ieşit cine visa fosta Alianţ㠄Grivco" până când socoteala oficială i-a întrerupt reveria, Titus Corlăţean cere renumărarea la Bucureşti a voturilor din străinătate, inclusiv a celor nule. Susţine că s-a fraudat în Spania (las' că e contrazis chiar de un PSD-ist care a luat parte la procesul de votare) şi acuză diplomaţia că s-a prins în hora campaniei PDL-iste în Republica Moldova.
În ceea ce-i priveşte pe românii de peste Prut, n-ar fi cazul să ne mire că un politician de aici nu pregetă să le mai dea un şut.
Sărmanul „moldovan" s-a obişnuit să fie desconsiderat, dacă nu chiar umilit, de fraţii săi de sânge. Mărturisesc cu mâhnire, am întâlnit prea des expresii ale unei revoltătoare aroganţe: sunt mai prost îmbrăcaţi ca noi, vorbesc ruseşte, trăiesc din mic trafic de frontieră, iar agoniseala o beau. De parcă noi am da tonul prosperităţii şi am fi exemplu de progres! E adevărat, românii care spuneau asemenea prostii n-au cine ştie ce pregătire şi, în mod evident, nu cunosc realităţile complexe din Moldova. De acum şi de odinioară. Ar fi ridicol să fiu suspectat de paseism, însă pot să înţeleg de ce unu din doi moldoveni regretă destrămarea URSS: n-are de-a face cu politicul, ci cu nivelul de trai.
Poate ar fi bine ca românii superiori de aici să afle că pe vremea în care noi stăteam flămânzi la coadă dup㠄fraţii Petreuş" şi „adidaşi", românii inferiori de la Răsărit erau, totuşi, sătui. Îşi făceau concediile în străinătate, de pildă la tovarăşii gruzini. Flacăra de la aragazul lor era şi mai mare, şi mai ieftină decât a noastră, în plus, acolo şi locuinţele de la ţară au calorifere, or, noi nam schimbat încă teracota, după două decenii de împliniri măreţe ale democraţiei.
Problema lui Titus Corlăţean este însă că el cunoaşte foarte bine ce e în Moldova, dar uită subit, deoarece îi stă în gât procentul (94,8%) cu care a câştigat Băsescu în Basarabia. Mai doriţi un exemplu de acuzare, mai mult sau mai puţin subtilă, a românilor de afară? Vine de la doctorul în drept internaţional Adrian Năstase. Învinsul lui Băsescu din 2004 scrie negru pe alb că se impune o dezbatere pe subiectul românilor din străinătate, al căror vot ar trebui să aibă o greutate mai mică. Apoi, face ca Geoană. Îşi dă seama că a acţionat în pripă, ţopăind când nu era cazul, şi retractează.
Aroganţa Sa e de acord că i-a scăpat o propoziţie nefericită, dar sugerează că nu i-a fost citită întreaga analiză şi, oricum, nu i s-a înţeles sensul.
Când te gândeşti că şi peste aceşti cetăţeni români de mâna a paişpea care ar trebui decăzuţi din drepturi dorea să domnească Adrian Năstase!
Dar poate că învingătorul său, Traian Băsescu, l-a supraevaluat zicând că, „spre deosebire de Geoană, Năstase are şi oarecare inteligenţă".
Horia Ghibutiu,
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Florin Ţurcanu nu scapă de judecată
Protest anunţat în săptămâna Crăciunului
Sensul giratoriu la Dorohoi a calmat nervii şoferilor
Mandat de executare a închisorii pus în aplicare
Două morţi suspecte într-o singură zi
Blocul ruină, demolat şi transformat în piatră pentru drumuri
Program TELE'M Botoşani, vineri, 11 decembrie
Campania Geoană: Culisele internaţionale
Realitatea TV si Antena l-au făcut preşedinte pe Geoană
pentru 11 ore iar pe Băsescu pentru 5 ani
Să vă fie ruşine!
Concert de colinde la biserica ortodoxă română din New Westminster
Zeci de mii de ţigarete confiscate la Mihăileni
Diminuarea lefurilor, aplicată diferenţiat în învăţământ
Salariaţii Laboratorului de analize îşi caută de lucru
Nu vrea înapoi şef, vrea doar banii pe salariu
Curiozitate sexuală
Gata cu vrajba!
Casca de protecţie
Horoscop
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă