Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Editorial
Învăţământ
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12530
De la 07 Ianuarie 2003
120807803

PSD împroaşcă cu noroi Universitatea Bucureşti

  • beneficiarul proiectului de 7 milioane de lei este Universitatea, nu profesorul Marius Andruh
  • 1 July 2012, 23:00
Beneficiarul proiectului de sapte milioane de lei la care face referire PSD este Universitatea din Bucuresti (UB), nu profesorul Marius Andruh, acesta fiind coordonatorul echipei de cercetare ce va implemente proiectul, informeaza Universitatea Bucuresti intr-un comunicat de presa transmis sambata si citat de Mediafax.
"Universitatea din Bucuresti a luat act de acuzatiile de luare de mita aduse domnului prof. dr. Marius Andruh (Facultatea de Chimie). Acuzatiile au fost lansate de Partidul Social Democrat, printr-un comunicat de presa in care se mentioneaza o presupusa atribuire nejudicioasa a fondurilor pentru cercetare din partea fostului ministru al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului Daniel Funeriu pe criterii de partizanat politic", sustin reprezentantii institutiei de invatamant superior.
Potrivit Universitatii din Bucuresti, intre comunicatul de presa transmis de PSD si situatia de fapt exista mai multe neconcordante. Proiectul castigator in valoare de sapte milioane de lei a fost depus la Consiliul National al Cercetarii Stiintifice, nu la Autoritatea Nationala a Cercetarii Stiintifice, iar beneficiarul proiectului de cercetare este Universitatea din Bucuresti, institutie de cercetare avansata si de educatie, nu profesorul Marius Andruh, arata UB.
"Acest aspect implica faptul ca finantarea in valoare de 7 milioane de lei va fi virata in conturile Universitatii din Bucuresti si utilizata in scopuri strict de cercetare. Profesorul Marius Andruh este coordonatorul echipei de cercetare ce va implementa proiectul; de altfel, prof. dr. M. Andruh a avut numeroase granturi de cercetare cu finantare nationala si internationala, incepand cu anul 1996, si nu doar in ultimii doi ani", a precizat UB.
Totodata, Universitatea din Bucuresti arata ca proiectele castigatoare ale unei finantari in cadrul Programului IDEI PCCE sunt supuse unei metodologii de evaluare foarte riguroase, iar un aspect relevant al metodologiei il constituie comisia de evaluare a unor asemenea proiecte, formata din experti internationali.
"Astfel, presupusa atribuire a unor fonduri din partea fostului ministru Daniel Funeriu persoanei fizice Marius Andruh nu se sustine. In acelasi timp, nu se sustine nici acuzatia de atribuire nejudicioasa a unor fonduri din cadrul unor asemenea programe nationale, odata ce exista o metodologie care trebuie respectata, reguli de calitate stiintifica a proiectelor depuse, cat si exigenta in evaluarea lor exprimabila prin cooptarea unor experti internationali in comisiile de evaluare", a precizat UB.
PSD a dat publicitatii, sambata, "elemente" despre unii dintre membrii Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), care, in opinia social-democratilor, certifica natura politica a actiunii Consiliului in legatura cu premierul Victor Ponta.
Potrivit comunicatului PSD, Marius Andruh, presedintele Consiliului, este beneficiarul unui grant de 7 milioane de lei, adica aproape 1,6 milioane de euro, acordat de Ministerul Educatiei, in timpul ministeriatului lui Daniel Funeriu
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Ponta la spital
Premierul României, un om fără onoare și fără rușine
Stefan Vlaston
Prefectura Vrancea a anulat validarea unor consilieri pentru că nu au jurat pe Constituţie
"Andrei Marga a fost incapabil să prezinte agenda oficială"
cu care România a mers la Bruxelles
Ruşinea învăţământului botoşănean
Ioan Rotundu
Adevăratul prefect de Botoşani
Ioan Rotundu
Îi mulţumesc lui Ponta pentru felicitări, dar CNE i-a cerut demisia
Botoşani: Rezultate la extreme la evaluarea naţională a elevilor
Elevi botoşăneni şahişti participanţi la faza naţională
S-a dat startul la probele scrise ale Bacului
De azi, persoanele fizice plătesc sănătatea la Fisc
Şi-a revărsat furia pe copacii situaţi pe domeniul public
E oficial: Judeţul va avea un administrator
Mihai Ţâbuleac s-a lepădat de PDL
Lumea lu' Rotundu - Masacrul de la Târnauca
Cutremurătoarea dramă trăită la 13 ani
Botoşani: Plombări asfaltice cu puternic damf de comision
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă