Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
13712
De la 07 Ianuarie 2003
78543554

PSD pregăteşte "masa critică pentru schimbare" chiar şi prin congres

  • 20 August 2006, 23:00
Purtătorul de cuvânt al PSD, Cristian Diaconescu, a declarat duminică că PSD pregăteşte "masa critică pentru schimbare", un demers ce va consta în modificarea statutului partidului, finalizarea unui program propriu de guvernare, neexcluzând şi o a altă cale, organizarea unui congres extraordinar.
Diaconescu a precizat că săptămâna viitoare, când se vor relua şedinţele conducerii centrale - vine Mircea Geoană din concediul petrecut în SUA -, PSD va finaliza programul de guvernare şi că va analiza, în afară de aspecte organizatorice, şi politicile publice ce vor fi promovate de partid. "Există puncte de vedere şi opinii în legătură cu reformarea organizaţiei, cât şi la politicile publice. Este natural ca pentru aceste lucruri să se formeze o masă critică în măsură să ne aducă acolo unde ar trebui să fim, adică undeva la procentul de 40%", a detaliat senatorul PSD. Acesta a mai susţinut că pentru întărirea masei critice, în afară de programul de guvernare, PSD trebuie să pornească şi la "simplificarea structurilor de conducere, la operaţionalizarea unor sisteme de decizie". Diaconescu a arătat că aceste schimbări se vor materializa la consiliul naţional ce va avea loc, fie la sfârşitul lui septembrie, fie la începutul lui octombrie, şi nu a exclus posibilitatea ca procesul de schimbare să impună şi convocarea unui congres extraordinar.
"În funcţie de temele pe care le vom conveni, în condiţiile în care vom cădea cu toţii de acord, se va crea această masă critică şi nimeni nu ne va împiedica să operaţionalizăm aceste schimbări înainte de alegeri", a spus Diaconescu.
Schimbarea statutului partidului este considerată de către liderii PSD apropiaţi actualului preşedinte, Mircea Geoană, drept o modalitate de a verifica suportul în partid al acestuia, dar şi pentru înlăturarea oamenilor apropiaţi fie lui Adrian Năstase, fie lui Ion Iliescu. Dacă statutul va fi modificat după voinţa echipei lui Geoană, odată cu alegerea preşedintelui, vor fi desemnate şi celelalte funcţii importante, adică preşedintele va câştiga şefia cu un program şi o echipă proprii.
Sintagma de "masă critică" este una revendicată şi de alte facţiuni ale partidului. Ion Iliescu este un fidel utilizator al ei, când vorbeşte de schimbarea partidului. Şi Năstase se referă deseori la masa critică a partidului. În iulie, după ce şi-a reluat întâlnirile periodice cu Ion Iliescu, acesta declara: "În măsura în care va exista o masă critică pentru anumite proiecte în cadrul partidului, sigur că am putea să ne asociem la ele". De fapt, fiecare tabără din PSD aşteaptă un congres extraordinar unde speră să câştige influenţa pierdută sau pe care nu a avut-o niciodată, momentul organizării acestuia fiind propus la date diferite de fiecare facţiune, în funcţie de gradul de pregătire şi de numărul aderenţilor, în condiţiile în care componenţa "aripilor" din partid se schimbă de la o săptămână la alta. (NewsIn)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariu la comentarii (CXLI)
Horoscop
Senzaţie confuză
"E.U. nu dau şpagă - E.U. nu iau şpagă"
Zeci de copii abandonaţi în unităţi medicale
Cânepa a ajuns un blestem pe capul ţăranilor
O oază de dulceaţă într-o mlaştină cu alcool
Marea sărbătoare mare, pusă la cale de conservatori
Bugete locale secătuite de gripa aviară
Măsuri dictatoriale dispuse de Ministerul Sănătăţii
Alianţa solicită IŞJ măsuri pentru prevenirea fraudelor de la BAC
Puncte de vedere asupra coaliţiei la Botoşani
Sfârşit de săptămână plin de concerte la Galele Verii
Profesorii se pregătesc pentru a doua etapă a concursului unic
Focuri de armă pentru o maşină zgâriată
Decedat după ce s-a electrocutat
Beat şi fugar de la locul accidentului
"Nu am fost ofiţer acoperit sau descoperit" al Securităţii
Cozmin Guşă sugerează că Meleşcanu a colaborat cu Securitatea
Crin Antonescu respinge atacul la CNSAS al PSD şi al lui Guşă
Ioan Talpeş a fost şi este ofiţer de securitate activ
Gazele naturale s-ar putea scumpi din nou
Producătorii de lapte vor primi subvenţii după calitatea produselor
Bacul de toamnă începe cu proba orală
Un prânz la schitul Balş
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă