Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
29966
De la 07 Ianuarie 2003
76841246

PSD se mai poate salva doar prin sacrificarea președintelui său!

  • 24 August 2018, 23:00
A început de câteva zile „să adie“ perspectiva sacrificării ritualice a premierului Viorica Vasilica Dăncilă pentru a mai detensiona situația creată de intervenția în forță a jandarmilor în Piața Victoriei în ziua de 10 august. Nici un român care nu a fost atins de propaganda PSD-ALDE nu poate crede în explicațiile cusute cu ață albă ale ministrului de Interne Carmen Dan.
Comunicatorii dezastruoși ai Jandarmeriei Române au reușit contraperformanța de a oferi aproape zilnic câte un alt motiv pentru care s-a ordonat „curățirea“ pieței. Armele clasice ale manipulării au de înfruntat acum, la aproape 30 de ani de la Revoluție, o populație informată, care poate verifica un fake news la cel mult 30 de secunde de la lansarea sa pe piață. Dincolo de orice, misiunea Parchetului General rămâne esențială în restabilirea urgentă a adevărului și pedepsirea vinovaților. Justiția apărată de cetățenii români în stradă, cu riscuri tot mai mari (după cum s-a văzut în 10 august) este datoare să conducă în ritm accelerat o anchetă fără pată.
​Revenind la zvonurile privind debarcarea în această toamnă a premierului Viorica Dăncilă, ne întrebăm la ce ar folosi în mod real o asemenea mutare, de vreme ce nimeni nu mai este atât de naiv încât să creadă că domnia sa are vreo minimă autonomie de acțiune sau de... gândire.
Dacă PSD își mai dorește să aibă un viitor politic, atunci singurii lideri care trebuie debarcați sunt Liviu Dragnea și echipa sa de șoc importată din fieful de la Teleorman! Altfel, așa-zișii social-democrați ne vor face o demonstrație rară de psihoză în masă și vom avea proba certă a faptului că „Daddy“ a învins orice formă de morală și conduită democratică în sânul PSD.
În plus, înlăturarea Vioricăi Dăncilă de la Palatul Victoria doar pentru a mai înscăuna un alt vasal al efigiei politicianului corupt din România, Liviu Dragnea, ar duce alianța de guvernare la al treilea premier schimbat în nici doi ani. Asta dacă ar mai fi posibil și dacă Liviu Dragnea și Călin Anton Constantin Popescu Tăriceanu chiar ar mai fi la fel de uniți ca până acum și ar strânge voturile necesare pentru trecerea unui nou guvern. Lucru greu de crezut după majoritatea la limită (două voturi) cu care au trecut modificările la Codul de Procedură Penală (iar acolo miza era mai mare: salvarea pielii multor aleși locali și centrali prin închiderea de dosare!).
  PSD pare că alege calea autodistrugerii. Dar, câtă vreme Dragnea și ai săi se luptă cu toți dușmanii închipuiți – statul paralel, George Soros etc. – un alt lider și un alt partid capitalizează puternic electorat tocmai din zona social-democrată. ALDE, condus de Călin Popescu Tăriceanu, se poziționează și mai radical ca discurs decât aripa provenită din PRM a PSD-ului de azi, lăsând ca faptele să fie decontate integral de Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă, Carmen Dan și toți miniștrii lor. Să ne reamintim că numele ALDE nu a mai încăput pe nici o plăcuță de înmatriculare personalizată în Suedia?
  Prof. univ. dr. Dumitru OPREA

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Dumnezeu cu mila!
Senatorul „Papalete”! un eveniment editorial (II)
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 20 - 26 august 2018
Bancul săptămânii: Dorinţa poliţistului rutier
Catrenul săptămânii: Dilemă
ion Mamaische
Maestrul Ioan Cobâlă omagiat pentru a doua oară la Păltiniş
Ioan Rotundu
Şleahta social-democraţilor pe scena de la Păltiniş
Ioan Rotundu
Carmen Dan a refuzat să spună dacă a discutat cu Viorica Dăncilă în ziua protestului Diasporei
Mai multe organizații civice au sesizat DIICOT după ce Liviu Dragnea a susținut că a fost vizat de o tentativă de asasinat,
cerând începerea începerea urmăririi penale in rem pentru comiterea faptei de atentat care pune în pericol siguranţa naţională. De asemenea, organizațiile le cer procurorilor să stabilească dacă șeful PSD și iubita sa, Irina Tănase, sunt pasibili de a fi săvârşit fapta de nedenunţarea unor infracţiuni contra securităţii naţionale.
LLumea lu' Rotundu: Centenarul Unjirii - Comuna George Enescu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă