Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Învăţământ
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9975
De la 07 Ianuarie 2003
87711364
PSD-ul a început cu anul 2012 demolarea învăţământului botoşănean

Liberalii continuă cu succes demolarea începută de PSD

  • Ioan Rotundu
  • 6 September 2020, 22:57
Prin numirea de către PSD, la sfârşitul anului 2012, a Mihaelei Huncă la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, sistemul de învăţământ botoşănean a intrat într-un declin educaţional demolator. Huncă a numit directori de şcoală profesori de educaţie fizică care au ajuns posesori de diplomă de institut de profil pe căi oculte. Încălcând flagrant legea, pentru că aceşti profesori nu întruneau condiţiile legale să ocupe o astfel de funcţie, Huncă i-a făcut directori peste profesorii cu pregătire profesională solidă, determinându-i pe aceştia din urmă să se demobilizeze în a mai menţine actul educaţional la cote înalte.
În România, în momentul de faţă, după succesiunea de guverne socialiste, 44% dintre absolvenţii de liceu sunt la nivel de analfabet funcţional. Cu certitudine, la Botoşani, cota este mai ridicată.
Obţinând statutul de deputat în urma alegerilor parlamentare din toamna anului 2016, şi odată cu el mult râvnita imunitate pentru că era urmărită penal în mai multe dosare, Huncă l-a numit la conducerea IŞJ pe cumătrul său Gabriel Hârtie, un alt analfabet funcţional dar de sorginte socialistă, el fiind profesor de educaţie fizică.
Mulţi profesori şi învăţători, cu pregătire profesională solidă, au sperat că intrarea la guvernare a PNL va aduce îmbunătăţiri şi în sistemul de învăţământ botoşănean şi că lichelele socialiste puse în funcţie de conducere de către PSD vor fi îndepărtate din funcţie şi înlocuite cu cadre competente.
Speranţele acestora s-au spulberat repede iar acum privesc neputincioşi cum o parte dintre socialiştii PSD-ului au fost validaţi în funcţie şi de PNL iar cei aduşi de liberali sunt nişte politruci ai partidului şi nu cadre competente.
Sunt mulţi învăţătorii şi profesorii care o spun pe şoptite că demolarea învăţământului botoşănean începută de PSD este acum continuată cu succes de oamenii PNL-ului. Dar să trecem la exemple concrete. Cazul cel mai elocvent s-a consumat la Şcoala Gimnazială Călăraşi, caz despre care am mai scris dar nu la dimensiunea la care a ajuns în momentul de faţă.
Mihaela Huncă continuă să facă legea în IŞJ Botoşani prin cumătrul ei Gabriel Hârtie iar inspectorii puşi de PNL execută cu docilitate ordinele Mihaelei Huncă transmise prin Gabriel Hârtie.
Elena Dămii este inspector şcolar cu resurse umane, sector cheie în instituţie. Ea este protejata lui Costel Şoptică, care Şoptică are strânse şi benefice legături cu Mihaela Huncă ajunsă acum preşedinte la partidul Pro România şi candidată candidată la preşedinţia CJ. Dămii a primit ordin de la Huncă ca la şcoala Călăraşi director să rămână Carmen Voiniciuc, fostă muncitoare textilistă prin Botoşani, nevastă de pădurar şi posesoare a unei diplome de institut de educaţie fizică graţie Mihaelei9 Huncă. Voiniciuc nu întruneşte condiţiile legale de a fi numită director dar la ordinul binomului Hunc㠖 Hârtie, Elena Dămii a menţinut-o pe funcţie. Deşi primarul de Călăraşi a reclamat situaţia la Costel Şoptică şi l-a informat că femeia este total incompetentă funcţiei de director, Şoptică s-a situat de partea Mihaelei Huncă.
Rămasă director , Carmen Voiniciuc avea probleme cu nora sa Daniela Lorena Voiniciuc (foto 1), profesoară de lb. română care la examenul de titularizare din acest an a luat nota de 5,35, statutul său de analfabetă funcţională ieşind la iveală în toată splendoarea sa. Rămasă fără catedră, mama soacră director i-a făcut loc la catedrele de lb. franceză şi engleză.
Nora nu poate citi coerent un text în limba română, darămite în franceză sau engleză unde este bâtă. La sesizarea primarului că prin acest aranjament sunt nenorociţi elevii din clasele V – VIII, protejata lui Şoptică pusă la resurse umane i-a explicat primarului Elena Vrajotis c㠄Aşa a hotărât domnul general Hârtie”.
Mai mult, mama soacră director mai are o noră învăţătoare. Pe Alina Măriuţa Gavriluţă. Deşi la catedra de muzică s-a prezentat profesorul Emil Mandric, absolvent de Conservator şi cunoscut celebru trompetist la Şcoala Populară de Arte Botoşani, acum retras la Călăraşi, mama soacră şi-a pus la catedră nora care ştie muzică cât şi cumnata ei Daniela Lb. română. Din nou de la IŞJ Elena Dămii a legalizat fără crâcneală ceea ce soacra şi-a dorit pentru nurori.
De ce toate aceste grave încălcări de lege? Pentru că fiul textilistei director, Cristi Voiniciuc, soţul „lingvistei” Daniela, este candidatul Pro României la funcţia de primar, adică din partea Mihaelei Huncă. Dar despre familia Voiniciuc şi manifestările ei huliganice veţi afla noutăţi în curând.
Închei cu întrebarea pentru Irina Tilişcă (foto 2) inspector şcolar pentru limbi moderne: Pe când veţi participa la o oră de franceză sau engleză la profesoara Daniela Lorena Voiniciuc să-i ascultaţi păsăreasca? Sunteţi liberală, aţi fost director de Liceu „Grigore Antipa”, aveţi o mapă profesională respectabilă şi vă veţi compromite cariera asistând cum o impostoare distruge viitorul a sute de copii.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 7 - 13.09.2030
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Tratament psihiatric ratat
Bani europeni aruncaţi la gunoi de către primarul din Suliţa
Ioan Rotundu
La Drăguşeni, liberalii stau la cheremul primarului interlop Nechita
Ioan Rotundu
Tată, din pădure, lemnele când se fură?
Fiule, noaptea, că ai protecţie destulă!
Ioan Rotundu
APM Botoşani a percutat, preşedintele BEC Suliţa nu
Ioan Rotundu
COMUNICAT PNŢCD Botoşani
Preşedinte la BECC Suliţa sau avocatul primarului Costinel Ciubotariu?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă