Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
1023
De la 07 Ianuarie 2003
70913548

PSD-ul îşi instruieşte armata de activişti pentru a prelua puterea

  • 26 October 2008, 23:00
Săptămâna ce-a trecut, liderii şi candidaţii la parlamentare ai PSD-ului au organizat mai multe întruniri prin judeţ, în vederea pregătirii campaniei alegerilor parlamentare. Aceste întruniri au avut drept scop instruirea activului PSD de la nivel de comune, asupra modului în care va trebui să acţioneze în campanie, cum să popularizeze mai eficient candidaţii în colegiul din care fac parte, cum să contracareze eventualele atacuri venite din partea contracandidaţilor, cum să insufle electoratului credinţa că votul trebuie acordat candidaţilor PSD şi nu a altor partide.
Am participat la două astfel de instruiri. Joi seară la Frumuşica şi vineri, tot seara, la Flămânzi, unde au participat şi delegaţii de la Prăjeni. La ambele întâlniri a fost prezent preşedintele PSD, Constantin Conţac, secondat de candidaţii la parlamentare în Colegiul Flămânzi, respectiv Gheorghe Marcu pentru Senat şi Mircea Dănuţă pentru Camera Deputaţilor. Mesajul transmis de către preşedintele Conţac a fost foarte clar: PSD-ul va prelua puterea în România.
Atât preşedintele Conţac cât şi cei doi candidaţi la parlamentare au recomandat activiştilor prezenţi la instruire să reamintească oamenilor că pensiile s-au majorat numai datorită insistenţelor PSD-ului, că majorarea salariilor profesorilor a fost posibilă numai votului parlamentarilor social-democraţi şi conservatori. Ce mi s-a părut interesant a fost faptul că preşedintele Conţac a recunoscut că PSD-ul, în perioada negocierilor pentru intrarea României în Uniunea Europeană, a făcut prea multe concesii în dauna intereselor agricultorilor români. Iar aceste concesii s-au reflectat negativ în dezvoltarea sectorului zootehnic în sistemul privat, ţăranii nemaiputând creşte porci pentru că n-au unde-i valorifica, n-au cui livra laptele, n-au piaţă pentru desfacerea brânzei de oaie etc. Ori, a explicat Conţac, este o situaţie anormală şi greşit interpretată de actualul Guvern Tăriceanu, care a blocat piaţa internă, în favoarea importului de produse alimentare de pe piaţa europeană.
„De vreme ce porcul îl mâncăm în judeţ, laptele de vacă îl bem aici, iar brânza o punem noi la putină şi nu Uniunea Europeană, nu este nevoie să respectăm nici o normă de-a lor. Numai dacă exportăm aceste produse pe piaţa lor. Este un exces de zel din partea organelor de control, care au blocat ţăranul în a mai creşte animale şi au blocat producţia de produse alimentare în judeţ. Vom prelua puterea şi le vom cere socoteal㔠– a declarat preşedintele Conţac.
El a mai accentuat asupra faptului că PSD-ul nu va accepta blocajul pe care UE l-a creat asupra economiei României, pentru a transforma ţara într-o piaţă de desfacere a producţiei lor. „Nu este normal ca să mâncăm zahărul lor sintetic la un preţ de neimaginat, iar noi să nu mai avem voie să cultivăm sfeclă de zahăr. Ne-au băgat pe gât uleiul lor plin de chimicale şi extrem de scump, iar noi să ne rugăm de ei ca să putem cultiva câteva hectare cu floarea-soarelui. Venim la putere şi nu vom mai tolera aşa ceva” – a fost mesajul recomandat participanţilor de-al răspândi prin comune. Un accent l-a pus pe subvenţiile în agricultură, respectiv 700 lei la ha, pentru ca ţăranii să poată lucra pământul şi să nu-l mai lase pârloagă.
PSD-ul s-a pronunţat pentru majorarea salariilor la toate categoriile de bugetari, pentru c㠄sunt bani”, a mai declarat Conţac. El n-a uitat să le amintească celor prezenţi să transmită electoratului din comună mesajul că dacă primarii au primit bani, se datorează intervenţiilor făcute de PSD, şi să sancţioneze PDL-ul care a acuzat că banii ajunşi în comuna lor este mită electorală. Conţac n-a omis nici faptul că la ultima şedinţă a Consiliului judeţean PNL-ul a făcut front comun cu PDL-ul şi a tăiat fondurile ce se cuveneau primarilor PSD. Şi din nou a cerut activiştilor de partid să transmită electoratului această decizie monstruoasă şi să nu voteze candidaţii acestor formaţiuni politice.
Interesantă a fost şi o altă afirmaţie făcută de preşedintele Conţac, cum că PSD-ul revine la putere cu sprijin extern şi că actuala criză economică mondială a demonstrat că epoca economiei capitaliste este pe ducă, liberalismul nu mai corespunde ca formă de guvernare, viitorul Europei şi a Americii urmând a fi asigurat de către social-democraţie.
Cum mesajul politic s-a repetat la fiecare întâlnire, numai activul din sală fiind de la altă comună, am considerat că reportajul meu trebuie să se oprească la nivelul informaţiilor de sinteză şi să nu cad în capcana detaliilor plictisitoare şi nesemnificative. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (3)]


Comentariul comentariilor (CCXXV)
(Ioan Rotundu)
Conţac spune pilde, Dănuţă le desluşeşte
(Cârcotaşul)
Forţele malefice l-au dominat şi de această dată
Ioan Rotundu
Jurnaliştii din România nu îşi doresc cu adevărat schimbarea în politică
Stop violentei în şcoli: elev ucis în bătaie de un coleg
Bancpost s-a declarat învinsă de consumatori şi a ANULAT majorările de comisioane
O mică eroare de exprimare
Horoscop
Se consideră un candidat redutabil
Maradonel din PDL
Oprişanu bravează pe seama mamei
Acuzat că încasează bani publici fără să-şi facă treaba
Politicienii botoşăneni, în frunte cu şeful judeţului, i-au uscat în bătaie pe ziarişti
Gata cu furturile în spitale!
Incendiu la Spitalul Judeţean Botoşani
Oprişanu susţine ca spitalele cu bani la teşcherea să poată accesa împrumuturi bancare
O bătrână din Botoşani a ars de vie
Doliu la PD-L Botoşani
Ostafie dă târcoale PD-L-ului
Oprişanu vrea să igienizeze oraşul de „mizeriile” electorale
Lupte viscerale pentru putere la "Eminescu"
Amenzi şcolare
Foi de dafin cu viermi
Mulţime de politicieni pe metru pătrat la inaugurarea Sălii Polivalente
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă