Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Publicitate
Pamflet
Anchete
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7556 lei
1 USD = 4.2732 lei


Număr accesări
Astăzi:
14979
De la 07 Ianuarie 2003
71411397

PSD-ul şi-a tras un sondaj care ridică multe semne de întrebare

  • 4 November 2008, 23:00
Candidaţii social democraţi îi conduc cu ceva procente în toate Colegiile pe ceilalţi contracandidaţi, potrivit unui sondaj efectuat de Organizaţia Judeţeană PSD Botoşani. Cel puţin aşa a specificat liderul Constantin Conţac în cadrul unei recente întâlniri cu membrii din teritoriu.
Astfel, la Senat, pe Colegiul 1 Dorohoi- Flamânzi, Gheorghe Marcu conduce cu un procent în faţa lui Mihai Luca de la PD-L şi 12 procente faţă de liberalul Ioan Viorel Grigoraş. La Colegiul 1 Flămânzi, la deputaţi, Mircea Dănuţa are 29,5%, urmat de pedelistul Radu Drăguş cu 25 % şi liberalul Nicolae Rebenciuc -17 %. Pe Colegiul 2 Dorohoi, la deputaţi, Andrei Dolineaschi conduce în preferinţele electoratului cu 28,5%, faţă de „junghiul”, după cum a catalogat-o Constantin Conţac pe Rodica Huţuleac (PD-L) care are un procent de 26% şi Mihai Axinte – 18% (PNL).
La Colegiul 2 Darabani-Săveni pentru Senat, Claudiu Adăscăliţei are 28,5%, urmat îndeaproape de democrat liberalul Viorel Alexandru cu 26,5% şi liberalul Liviu Câmpanu- 21%. Paul Popa, candidatul social democrat pe Colegiul 3 Săveni, deputaţi, fost subprefect al judeţului Botoşani, conduce cu 30,5% înaintea consilierului judeţean Cristian Achiţei (PD-L) cu 27,5% şi a lui Florin Ţurcanu (PNL) care adună 19 % din preferinţe. Pe Colegiul 4 Darabani, deputaţi, Doina Dreţcanu este în frunte cu 31,5%, urmată de pedelistul Stelică Strugaru cu 30,5% şi liberalul Gheorghe Iavorenciuc- 17%.
La Senat, Colegiul 3 Botoşani, surprinzător, conservatorul Viorel Pană are ceva avans în faţa liberalului Gabriel Oprişanu, doctorul care spune Conţac „face medicină pe toate străzile”. Mai exact, Viorel Pană are 26,5%, pedelistul Dan Humelnicu – 26 % şi Gabriel Oprişanu doar 19%. Dacă e să luăm în considerare sondajul pesediştilor Gabriel Oprişanu produce mai mult zgomot decât rezultate.
Singurul colegiu unde social democraţii aveau probleme era cel unde candida Paul Ionescu, respectiv Colegiul 5 Botoşani pentru deputaţi. „Era un candidat periculos”, spune Conţac, care îl conducea în sondaje pe social democratul Costică Macaleţi cu 27,5%. Acum Macaleţi cu un procent de 27% îl are contracandidat doar pe liberalul Gheorghe Ciubotaru cu 20,5%. „Legea e tâmpită. Sperăm să trăim, să nu ne moară vreunul. PD-L pierde foarte mult fiindcă are un om lipsă. Pierd 30% din voturi per total. Sunt în mare dilemă, dar asta e legea”, a subliniat Constantin Conţac.
La Colegiul 6 Botoşani, deputaţi, Liviu Conţac este în faţă cu 31% faţă de pedelistul Cătălin Buhăianu, cu 28% şi liberalul Dinu Buceceanu cu 18%. Referitor la sondajul social democrat, liderul liberal Liviu Câmpanu, partener de alianţă afirmă că cifrele sunt niţel cam umflate. Acesta spune că se ştie foarte bine de-acum, că majoritatea partidelor folosesc sondajele în campania electorală ca mijloc de manipulare a electoratului. „Am o memorie foarte bună şi înainte de alegerile din 2004, PSD avea peste 50 % şi au scos în alegeri 35 %. Nu le doresc decât acelaşi lucru şi acum pentru că asta e realitatea. Cred că în medie, punctul de sondaj al PSD, pe toate Colegiile este umflat cu cel puţin 15 %”, a apreciat Liviu Câmpanu. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (7)]


Şeful poliţiei botoşănene este anchetat de DNA
„Oraşul Botoşani nu-i ţara PD-L”
sesizare la BEJ fiindcă steagul României a fost înlocuit cu cel portocaliu
Vrea să reactiveze Universitatea populară la Ungureni
Programul activităţilor în Zilele Colegiului Economic "Octav Onicescu"
Băncile CRIMINALE au făcut încă o victimă
o femeie din Neamţ s-a spânzurat din cauza ratelor majorate de la bancă
Tarlaua Chişculiţa va fi cercetată azi cu detectoare de metale
Şi ceferiştii fac o pauzuă de… activitate
Nu ne vindem ţara, dar am vândut-o!
Ioan Rotundu
Generalul Rusu scoate gunoiul de sub preşul şcolilor
Oprişanu vine în ajutorul bolnavilor cronic
Peste 30 vaci bolnave de TBC şi leucoză au fost trimise la abator
Agenţia de plăţi sociale şi-a început activitatea
Şomajul creşte alarmant
Şomajul creşte alarmant
Lăsăm să moară, România?
Horoscop
Lecţia juridică a poliţistului către avocat
Vă cere votul, pentru că ştie ce va face cu el!
A pus scut abuzurilor asupra consumatorilor
Românul şi febra alegerilor
Poliţia n-are leac pentru un ţigan de 14 ani, cu 188 spargeri la activ
De ce-a ajuns Stolojan la urologie!
Profesorul Morcov, un pedagog care înjură şi plestenşe birjăreşte
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă