Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13685
De la 07 Ianuarie 2003
118432999

PSD vrea comisie de anchetă în Parlament pentru verificarea terenurilor Ioanei Băsescu

  • 13 November 2013, 23:00
Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat miercuri ca parlamentarii PSD solicita infiintarea unei comisii de ancheta care va analiza retrocedarile suspecte. Ancheta parlamentara vizeaza achizitionarea unui teren de catre fiica mai mare a presedintelui, Ioana Basescu si implicarea unor institutii ale statului in acest caz, a anuntat Ponta.
Decizia vine dupa ce, luni seara, Antena3 a prezentat un document potrivit caruia procurorul Lucian Papici ar fi verificat terenurile pe care fiica presedintelui urma sa le cumpere.
"Colegii din Comisia Juridica au propus si au discutat despre o comisie de ancheta privind modul in care institutii ale statului si persoane ocupand functii oficiale s-au implicat in activitati private de verificare pentru achizitionarea unor terenuri pentru persoane private. Este vorba de cazul Calarasi. In masura in care va fi o comisie parlamentara de ancheta, in mod sigur toate institutiile guvernamentale vor pune la dispozitie toate informatiile la care avem acces si daca se va dovedi ca un magistrat procuror si-a folosit functia publica pentru interese private, evident exista prevederi legale de sanctionare.
Parlamentul are dreptul in baza Constitutiei sa faca comisii de ancheta legate de anumite situatii cum au fost nenumarate pana acum. Nu anchetaza un procuror ci modul cum s-au retrocedat, verficat sau achizionat terenuri. Cred ca este dreptul Parlamentului si cred ca este foarte bine sa-si exercite dreptul constitutional de-a ancheta si a pune la dispozitia opiniei publice toate datele legate de anumite afaceri controversate", a declarat Ponta la Parlament.
Intrebat de presa daca a stiut ca presedintele Autoritatii Nationale a Restituirii Proprietatilor a efectuat verificari pe terenul cumparat de catre fiica presedintelui , Ponta a spus ca nu a stiut acest lucru.
"Nu am stiut la acel moment ca i s-a cerut domnului Baiesu sa faca verificari ale terenurilor de la Nana, am aflat recent, dupa ce a izbucnit tot acest scandal si tot acest mod extrem de dubios in care cu 300.000 de euro cash, cu un credit pe care altfel daca dumneavoastra sau orice om obisnuit se duce nu-l primeste niciodata de la CEC. Am aflat si eu ca dumneavoastra despre o situatie cel putin dubioasa si cred ca toti cei implicati trebuie sa dea detalii, este vorba de sume mari de bani si de primul om in stat", a mai spus premierul.
Si presedintele PNL, Crin Antonesu a declarat ca este acord cu propunerea PSD priviind infiintarea unei comisii speciale de ancheta.
Crin Antonescu: Ideea mi se pare absolut corectă. Fără a avea calitatea unei instanţe, Parlamentul poate să discute lucruri care sunt suspecte de a fi abateri de la lege de la funcţionarea unor instituţii . Problema, aşa cum înţeleg că se pune, cum a pus-o şi primul-ministru, este implicarea unui procuror foarte important într-o chestiune care nu are de-a face cu atribuţiile şi cu destinaţia instituţiei la care lucrează. În detalii nu pot să intru acum, că nu am elemente. Decizia vine dupa ce lunii seara postul Antena3 a prezentat un document potrivit caruia procurorul Lucian Papici ar fi verificat terenurile pe care fiica presedintelui urma sa le cumpere.
Mihai Gadea a prezentat la "Sinteza zilei" un document prin care Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor ar fi trimis Ministerului Public, Parchetului, dar si procurorului sef sectie Lucian Papici, un document cu informatii despre mai multe fonduri funciare din Romania. Printre ele se afla si Comisia locala de fond funciar Nana, localitatea in care familia Basescu a devenit proprietara.
Documentul emis de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor ar fi un raspuns la o adresa a procurorului Lucian Papici din martie anul acesta, care ar fi fost interesat sa afle cum stau lucrurile la Nana.
Fiica cea mare a presedintelui, Ioana Basescu, a declarat ca in septembrie 2013 a achizitionat un teren agricol de 290,41 hectare in judetul Calarasi, contractand un credit ipotecar pe 30 de ani de peste un milion de euro.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Lucrătorul cel isteţ
Gastronomie: Murături asortate pentru o iarnă liniştită
Proiectul de Buget pe 2014 aduce bani la Administraţie, Educaţie, Agricultură
tăieri de fonduri la Sănătate, Cultură, Justiţie
Noile masuri fiscale anunţate de Guvern se vor răsfrânge asupra puterii de cumpărare a românilor
Moldoveniștii și integrarea europeană
„Denumirea limbii de stat trebuie modificată”
Comisia Europeană a lansat o ancheta de deficit excesiv pentru Germania
Accizele pentru carburanţi vor creşte cu 20%, de la 1 ianuarie 2014
Cine l-a furat pe Domnul Trandafir?
Ioan Rotundu
Traian Băsescu îl provoacă la duel pe plagiatorul şi mincinosul Ponta
Botoşani/Darabani: Mare gălăgie pentru plevuşca contrabandei cu ţigări
marii contrabandişti, şefii de reţele, n-au fost deranjaţi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă