Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10517
De la 07 Ianuarie 2003
104620852

PSD, la un pas de preluarea controlului asupra Consiliului Concurenței

  • Un proiect de lege aflat pe ultima sută de metri în Parlament ar permite schimbarea în plin mandat a actualului șef de la Concurență
  • 24 April 2018, 23:00
Actualul președinte al Consiliului Concurenței ar putea fi schimbat înainte de expirarea mandatului, în condițiile în care Comisia juridica din Camera Deputaților a aprobat marți un amendament controversat la Legea concurenței. Amendamentul a fost propus de PSD și prevede că președintele Consiliului Concurenței "trebuie să fi îndeplinit funcții de conducere cu largi responsabilități pentru o perioadă de cel puțin 15 ani, în care a făcut dovada înaltei sale competențe profesionale și manageriale". Bogdan Chirițoiu, actualul șef al Consiliului Concurenței, se află în mijlocul celui de-al doilea mandat, însă nu îndeplinește cerința prevăzută în amendament pentru a rămâne la conducerea instituției.
Menționăm că informații potrivit cărora PSD intenționază să obțină controlul asupra Consiliului Concurenței, o instituție independentă, circulă încă din vara anului trecut.
UPDATE (marți, 12:07) Discuțiile pe proiectul de lege au fost amânate până săptămâna viitoare în vederea adoptării unui raport comun al Comisiei Juridice si Comisiei pentru Industrii
Proiectul de lege ar urma să ajungă în plenul Camerei Deputaților, camera decizională, până pe 7 mai, termenul limită de aprobare. Acesta este termenul pentru adoptare tacită.
Dacă trece și de Camera Deputaților, proiectul de lege pleacă la promulgare. Potrivit amendamentelor, legea ar urma să intre în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial.
Contactată de HotNews.ro, Cristina Prună, deputat USR, a declarat că ar putea fi analizată posibilitatea atacării legii la Curtea Constituțională, din cauză că ar exista înscrisuri olografe pe text.
Revocarea lui Chirițoiu s-ar putea face, spun sursele HotNews.ro, prin modificările aduse procedurii de revocare a conducerii Consiliului Concurenței.
Astfel, Alin. (9), lit. f) al art. 15 se modifică astfel:
"f) prin revocare, în cazul în care nu mai îndeplinesc condițiile necesare cerute de prezenta lege pentru numirea în funcție, pentru încălcarea gravă a prezentei legi sau pentru condamnare, prin hotărâre judecătorească definitivă, pentru săvârșirea unei infracțiuni".
"Se urmărește clar mazilirea actualului președinte al Consiliului Concurenței, care nu are carnet de partid", a declarat pentru HotNews.ro deputatul PNL Pavel Popescu.
Bogdan Chirițoiu este președinte al Consiliului Concurenței din 2009. În 2015 a obținut un al doilea mandat de cinci ani. În ciuda celor 8 ani petrecuți la sefia instituției, Bogdan Chirițoiu nu îndeplinește condițiile pe care PSD vrea să le impună prin lege. Bogdan Chirițoiu a mai fost timp de trei ani (2005-2009) Şeful delegaţiei Romaniei - Comitetul de Politici Economice al Uniunii Europene.
Proiectul de lege vizează aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.39/2017 privind acţiunile de despăgubire în cazurile de încălcare a dispoziţiilor legislaţiei în materie de concurenţă, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii concurenţei nr.21/1996.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Guvernul recunoaște, în sfârșit, că Viorica Dăncilă va pleca miercuri în Israel,
unde se va întâlni cu Benjamin Netanyahu: Vor face schimb de opinii asupra evoluţiilor politice și de securitate în plan regional şi global
Adrian Mlădinoiu, fost aghiotant al lui Dragnea, a fost trimis în Israel
înainte de o posibilă vizită la Ierusalim a liderului PSD împreună cu Viorica Dăncilă
ohannis a încuviințat urmărirea penală a lui Sebastian Vlădescu
entru luare de mită. Prejudiciul din dosar se ridică la 20 de milioane de euro
Micile afaceri, cele mai afectate de termenele lungi de încasare a facturilor în România
Prima declarație de impozit pe profit din 2018 surprinde companiile fără cadrul legal complet și clar
Atenție! Declaraţia fiscală unică devine titlu executoriu
\- ANAF va putea executa silit mai repede contribuabilii, conform noii legislații
Funeriu le propune universităților să semneze un “Decalog”
prin care să-și afirme toleranța zero la plagiat, incompatibilități și hărțuire sexuală
STS: Site-ul prin care se cereau fonduri nerambursabile de la stat, aippimm.ro, e oprit de 3 săptămâni la cererea ministerului
Teodorovici respinge oferta lui Klaus Iohannis:
Nu există niciun război între BNR și guvern. Nu e nevoie de medierea
Inițiativa România cere Departamentului de Stat al SUA să-i interzică lui Dragnea intrarea pe teritoriul american.
”Liderul PSD este un pericol grav la adresa democrației și a statului de drept”
Horoscopul zilei de 25.04.2018
Bancul zilei: Obrăznicătura inteligentă
Cum Albert Tănase erodează imaginea „nevestei şoferului”
Ioan Rotundu
Dragnea, un Fidel Castro al României în devenire
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă