Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Fapt divers
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
593
De la 07 Ianuarie 2003
95410331

Pacienţi trataţi din milă

  • 21 June 2006, 23:00
Medicii din cadrul Policlinicii Spitalului Judeţean „Mavromati” sunt nevoiţi să trateze, de multe ori, pacienţii, din milă. Situaţia este disperată pentru cei care apelează la serviciile medicilor, mulţi ajungând la spital în ultimele faze ale bolii. Pe lângă starea precară a sănătăţii, mulţi pacienţi nu au asigurare. În policlinica spitalului ajung persoanele asigurate care primesc trimitere din partea medicului de familie. Pot apela la serviciile medicilor şi persoanele neasigurate, dar contra-cost. Elena Cardaş, medicul şef al Policlinicii, a declarat că aceste cazuri sunt rezolvate de medici mai mult din milă: „Sunt cazuri foarte grave. Unii nu au fost la medic niciodată, alţii sunt într-o stare jalnică din cauza modului de viaţă. Unii recunosc că nu au asigurare şi că au rugat un medic să le dea trimitere, alţii nu. Nouă ne este milă şi îi tratăm, chiar dacă ştim că nu ni se va plăti contravaloarea consultaţiei. Nu ne este greu, îi consultăm, le dăm trimitere, dar problemele lor sunt mult mai mari”. Aceasta a ţinut să amintească de cazul unui bărbat care a impresionat-o: „A venit un bărbat de vreo 40 ani. Era într-o stare foarte gravă de malnutriţie, pe fondul unei afecţiuni. Stomacul i s-a micşorat considerabil, pentru că avea ulcer şi rănile, vindecându-se, i-au adus stomacul în acea stare. Nu era un beţivan. Se vedea pe musculatura sa că era un om muncitor. A povestit că lucra cu ziua. Astfel de cazuri nu pot să nu te impresioneze. Era un om necăjit, fără asigurare, dar care avea nevoie disperată de tratament. Noi îi ajutăm cât putem”. Elena Cardaş s-a plâns că autorităţile nu fac nimic în privinţa acestor persoane. „Am auzit de acele centre medico-sociale, dar nu am văzut nici un rezultat până acum. Când văd un asemenea caz, ar trebui să ştiu un număr de telefon unde pot anunţa. Este foarte dificil şi pentru noi. Avem câteva cazuri pe săptămână, avem foarte multe consultaţii care ştim că nu ne vor fi plătite”. (Dănuţ ROTARIU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Preluarea marilor contribuabili se face la 1 iulie
Baia Centrală, în renovare
Năravul l-a dat pe mâna poliţiei
De la testul naţional, la spital
Matematica, piatra de încercare a testelor naţionale
Medici sancţionaţi de casa de asigurări
O nouă zi dedicată demolărilor
Ploile au făcut ravagii în judeţ
Medicii s-au transformat în recuperatori
Cel mai bun poliţist este femeie
profesie moştenită din familie cei anchetaţi de ea ajung pe mâna soţului, la Penitenciar consilierul juridic al IPJ s-a şcolit la securitatepoliţista care a predat limba română maghiarilor
Coreea de Nord sfidează presiunile internaţionale
Ovidiu Tender aşteaptă decizia CEDO
Constantinescu cere SRI să transmită documentele referitoare la Traian Băsescu
Gazprom vrea să majoreze preţul pentru Ucraina
Urmări grave ale ploilor abundente din ultimele 24 de ore
Subiecte sensibile pentru ambele părţi pe masa de lucru
Un motociclist beat a lovit un Opel
Credite cu dobândă redusă
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă