Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Important
Caricaturi
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12932
De la 07 Ianuarie 2003
122872999

Pagube considerabile provocate de fulgere locuitorilor şi firmelor

  • 25 July 2008, 23:00
Aversele puternice, însoţite de descărcări electrice extrem de violente, abătute asupra regiunii în după-amiaza şi seara zilei de joi au provocat locuitorilor din Flămânzi şi Frumuşica pagube serioase, numeroase persoane reclamând deteriorarea aparaturii electrice şi electronice lăsată să funcţioneze în timpul furtunii.
Mai multe receptoare TV, combine, frigidere şi calculatoare, lăsate în funcţiune, unele din ele doar în priză, au fost „prăjite” din cauza suprasarcinilor din reţeaua de curent electric, datorită deteriorării transformatoarelor. Profesorul Nicolae Bâldea, şeful Serviciului Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăria Flămânzi, a fost afectat cel mai rău, trăsnetele şi fulgerele din seara zilei de 24 iulie stricându-i, în jurul orei 20:30, trei televizoare, telefaxul, DVD-ul şi telefonul fix, care au fost duse în cursul dimineţii de vineri la reparat.
Alte trei persoane s-au deplasat vineri dimineaţa la singurul centru de reparaţii Radio TV din Flămânzi, aducând obiecte electronice deteriorate de trăsnet. „Din păcate, cetăţenii uită deseori ca atunci când sunt semnalate descărcări electrice, să scoată toată aparatura electronică şi electrocasnică din priză, inclusiv antenele, care nu trebuie lăsate la întâmplare, de exemplu lângă surse inflamabile. Ideal ar fi ca, toate locuinţele, să aibă montat câte un paratrăsnet pe casă, căci orice măsură de precauţie este un pas în faţă”, ne-a spus electronistul Vasile Lăzărică, de la atelierul de depanare Radio-TV amintit.
Şi reţeaua locală de cablu TV a avut de suferit, tehnicienii firmei confruntându-se încă din timpul nopţii cu numeroase probleme cauzate de furtună: cabluri trăsnite sau smulse de vânt, amplificatoare de reţea arse sau deteriorate, un nod optic distrus la Copălău, plus numeroase dereglări. Toate acestea au făcut ca reţeaua CATV ori să nu funcţioneze, ori să funcţioneze cu intermitenţă, la fel şi serviciile messenger sau internet. „Am primit numeroase telefoane de la cetăţeni, supăraţi pentru că nu funcţionează reţeaua. Oamenii trebuie să înţeleagă că aceste probleme sunt inerente în cazuri deosebite, de calamităţi naturale, cum au fost cele de joi. Datorită volumului relativ mare de probleme apărute, poate vom ajunge puţin mai greu la unii abonaţi, dar rugăm oamenii să fie înţelegători, căci, cât de repede, toate aceste probleme se rezolvă”, ne-au transmis tehnicienii postului CATV C & E Flămânzi. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Vom primi bani pentru medicamentele cumpărate
Cei care s-au încălzit astă iarnă cu gaze au de primit bani de la stat
Nu trebuie să-şi mai facă griji pentru medicamente
Dilema Sfântului Petru
Comentariul comentariilor (CLIV)
(Ioan Rotundu)
Tânăr student ucis de trăsnet chiar în ziua în care s-a înscris la masterat
Ioan Gyuri Pascu este inspector şef
Conţac pregăteşte debarcarea lui Ţâbuleac
la volanul CJ se pregăteşte liberalul ŢurcanuŢâbuleac nu pare să fie speriat de această ameninţare
Îi sfătuieşte pe directorii de instituţii să nu dea curs dorinţelor PNL
Demersuri pentru construirea unui bazin de înot
74 gospodării inundate la Botoşani
Cod portocaliu până sâmbătă la 16.00
Creşte preţul la gigacalorie
Deţinuţii vor să pună umărul în lupta cu inundaţiile
Prestaţia liderilor de filiale PD-L luată la disecat
Liberalii şi-au stabilit în colegii candidaţii la parlamentare
Un bucureştean a zdrobit în instanţă Poliţia în cazul radarelor mobile
Ghid de urmat pentru încasarea banilor de la spital, daţi pe medicamente
Program Tele'M Botoşani
Horoscop
Înţelegerea dintre ministrul Nicolaescu şi patriarh
Întâmplări în drum spre Pensiunea „La Moldoveanu”
Harta inundaţiilor, după codul de avertizare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog