Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
44473
De la 07 Ianuarie 2003
97521752

Pâinea la control

  • 9 September 2013, 23:00
Poliţia Română a demarat la data de 1 septembrie o amplă acţiune de prevenire şi combatere a ilegaliăţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.
În acest context, în perioada 1 – 6 septembrie, poliţiştii botoşăneni din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, ordine publică şi poliţie rutieră au fost angrenaţi în desfăşurarea mai multor acţiuni punctuale, efectuând 230 de controale, dintre care 52 la societăţi comerciale, 35 la persoane fizice, fiind verificate şi 143 mijloace de transport.
Poliţiştii au constatat 7 infracţiuni, dintre care 2 la Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi 5 alte infracţiuni. De comiterea acestora sunt suspectate 6 persoane.De asemenea, au fost aplicate 58 sancţiuni contravenţionale, dintre care 16 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, republicată şi 42 la alte acte normative.
Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate se ridică la 40.360 lei, iar a bunurilor ridicate urmare a acestora se ridică la 1.483 lei.
În urma acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au depistat-o pe M. LAURA MANUELA de 43 de ani, administrator al unei societăţi comerciale, care este suspectată că, în perioada 1 ianuarie – 30 august a.c., ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea societăţii a mai multor facturi fictive de aprovizionare cu făină de grâu de la o societate aflată în insolvenţă.
În baza acestor documente ar fi dedus ilegal TVA, prejudiciind bugetul de stat general consolidat cu suma de 45.000 lei. Cantităţile de făină de grâu au provenit de la o moară de grâu din judeţ şi au rezultat din procesarea, în aceeaşi perioadă, a grâului reţinut ca uium din prestări servicii morărit către persoane fizice.
De asemenea, o parte din grâu a fost achiziţionat de moara în cauză de la o altă societate prin interpunerea unor angajaţi ai morii cu care ultima firmă a încheiat contracte de vânzare-cumpărare şi facturi fiscale pentru 212.500 kg de grâu din producţia anului 2013.
În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Poliţiştii efectuează acte premergătoare şi într-o altă cauză, faţă de T. DANIEL de 39 ani, din comuna Roma, judeţul Botoşani, persoană cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, constând în aceea că, în perioada octombrie-noiembrie 2010, în calitate de administrator cu procură al unei societăţi comerciale, a înregistrat în evidenţa contabilă facturi fiscale fictive emise de către un furnizor din judeţul Iaşi, în baza cărora s-a aprovizionat cu 424,13 tone cereale, deducând ilegal TVA şi prejudiciind bugetul de stat general consolidat cu suma de 153.278 lei.
Activităţile de prevenire şi combatere a ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie vor continua şi în perioada următoare. (Liana Anuţei)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zolei: Ce este feneia?
„Înţelepciunea” lui Adrian Năstase faţă de protestatari
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, anunţă modificări importante pentru medicii rezidenţi
Ştrangulată de un amator de jocuri erotice!
* uilterior, asasinul, un italian de 41 de ani, i-a profant cadavrul!!!
Scafandru botoşănean în sprijinul colegilor din Iaşi
Cinci tone de furaje distruse într-un incendiu la Hudeşti
Muniţie de război găsită la Corlăteni şi Santa Mare
Vizita Patriarhului KGB la Chișinău
Reducerea cu 3% a CAS are un impact negativ de aproape trei miliarde de lei
Preţul ipocriziei lor îl vor plăti noi
Ioan Rotundu
Juristul care-şi terorizează soacra
Ioan Rotundu
Dorohoi: Luptător la Stalingrad sărbătorit la 102 ani
Omul de afaceri Nicu Catan㠖 cetăţean de onoare al Voronei
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă