Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Pamflet
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
28526
De la 07 Ianuarie 2003
108400374
Pamflet

Cine a confiscat dreptatea cerută de credincioşi mitropolitului Teofan?

  • Ioan Rotundu
  • 29 August 2015, 23:00
Creştinii din două parohii, ambele făcând parte din Protopopiatul Darabani condus de părintele protopop Constantin Pânzaru., s-au adresat cu memorii scrise şi cerere de audienţă la Prea Sfinţia Sa Teofan Mitropolitul Moldovei (foto) prin care şi-au manifestat nemulţumirea faţă de preotul paroh.
Iată cum au rezolvat „sfinţii părinţi” de la Mitropolia dorinţele credincioşilor, că nu degeaba se spune că până la Dumnezeu te mănâncă sfinţii, în cazul nostru până la mitropolit trebuie să treci de părintele vicar administrativ patriarhal Constantin Pârvu şi alţi prelaţi asemenea lui. Cum s-a mai scris în Jurnalul, la sfinţirea bisericii de la Mănăstirea Eşanca în această vară, părintelui mitropolit Teofan i s-a înmânat de către Veronica Cute, creştină din satul Teioasa – Darabani, un memoriu în care s-au consemnat toate păcatele preotului paroh Nicodim Nichita.
Iar păcatele sale constau în însuşirea banilor bisericii, beţii crunte, vizite la ceas de noapte pe la casele unor vădane, însuşirea în interes personal a peste două miliarde lei vechi, bani guvernamentali acordaţi parohiei pentru a finaliza biserica nouă, acte de violenţă faţă de creştini, inventare de taxe la cimitir şi pentru alte servicii religioase, folosirea unui limbaj pornografic în biserică etc.
De faţă fiind la înmânarea memoriului, protopopul de Darabani, părintele Constantin Pânzaru s-a cam îngălbenit la faţă, el ştiindu-se părtaş la toate păcatele lui Nicodim. Luând act de contestarea sa şi la nivel de Mitropolie, preotul Nicodim le-a tras creştinilor o nouă beşteleală, în biserică cum s-a obişnuit, şi le-a spus că nimeni nu-l va clinti din parohie, nici măcar mitropolitul. Adevăr grăit-a gura lui Nicodim. Memoriul creştinilor din Teioasa a ajuns să fie cercetat de protopopul Pânzaru.
Cât l-o fi costat pe Nicodim toată cercetarea nu s-a aflat încă. În schimb, protopopul a adunat la biserică pe toţi cei părtaşi la păcatele lui Nicodim şi i-a pus să semneze un proces verbal cum că nu vor să-l schimbe pe preot. Cu actul parafat prin semnăturile susţinătorilor preotului Nicodim, protopopul s-a fus glonţ la Mitropolie. Se spune că părintele vicar Constantin Pârvu, cel care este tata preoţilor păcătoşi, a fost mulţumit de modul în care a decurs cercetarea, a băgat în sertar, fără să mai numere costul iertării lui Nicodim şi i-a spus protopopului ca Nicodim s-o lase mai moale o bucată de timp, până ce se calmează „revoltaţii”.
Al doilea memoriu a fost înmânat unui prelat de la Mitropolie de Mircea Calistru, creştin din satul Lişna, comuna Suharău, prin care se cerea ca parohia rămasă liberă să fie ocupată de preotul Claudiu Ghebac de la parohia Călugărenii Vechi, comuna Ungureni. Memoriul, semnat de vreo 200 de creştini din Lişna, a fost depus la Mitropolie pentru a contracara intenţia protopopului de Darabani, părintele Constantin Pânzaru, să-l aducă în parohie pe nepotul său, preot în satul de ţigani Baranca, comuna Cristineşti, parohie sătească şi cu creştini obişnuiţi să ia, nu să dea.
L-am atenţionat pe Calistru că parohia Lişna, una dintre cele mai bogate din judeţ, nu va ajunge pe mâinile preotului Claudiu Ghebac pentru că deja protopopul a aranjat la Mitropolie cine să vină la Lişna.
De precizat că sătenii îl vor pe părintele Claudiu Ghebac pentru că este un preot cu har, iar la sfinţirea bisericii de la Mănăstirea Eşanca însuţi mitropolitul Teofan i-a înmânat însemnele ultimului grad preoţesc ce-l poate primi un preot paroh pentru meritele sale preoţeşti, primind dreptul de a putea fi promovat protopop. Ori, tocmai primirea acestor distincţii meritorii l-au făcut pe protopopul de Darabani să se facă luntre şi punte ca preotul Ghebac să nu fie adus din Protopopiatul Săveni în cel al său, simţind în el un pericol la funcţia sa.
Pentru a duce o viaţă liniştită şi prosperă în continuare, protopopul Pânzaru a trecut din nou pe la Mitropolie, pe la cine a trebuit ca în parohia Lişna să fie adus preotul Marius Păduraru de la Dragalina, comuna Cristineşti. Pe nepotul său nu-l putea aduce la Lişna pentru că nu are cinci ani de când a fost hirotonit, ci numai trei. Aducându-l pe Păduraru la Lişna, îl va putea muta pe nepot din ţigănimea de la Baranca în parohia Dragalina, fiind aceeaşi unitate administrativă, parohie substanţial mai bogată chiar dacă este dominată de pocăiţi.
Se pare că lişnenii au de ispăşit mari păcate de vreme ce au parte numai de preoţi problemă. Până de curând le-a fost preot Doru Gheorghe Andreşescu, fiul preotului Andreşescu de la biserica cimitirului Pacea din Botoşani.
Juniorul Andreşescu avea manifestări de obsedat sexual. Îi întreba la spovedanie pe bărbaţi dacă se masturbează. Oamenii neştiind ce-i masturbarea, unii spuneau că din când în când. Iar preotul le dădea pedepse, de cele mai multe ori în bani.
Pe neveste avea plăcere Andeşescu să le spovedească. Le ispitea până recunoşteau că şi-au înşelat bărbatul şi cu cine. Le ierta dacă-l mai înşelau odată şi cu el. Nu se ştie cum, nevasta unui actual primar a ajuns să fie spovedită de preot. Recunoscându-şi infidelitatea, preotul a iertat-o după o noapte de altfel de „spovedanie”. Se pare că părintelui i-a plăcut „spovedania” nevestei că i-a iertat toate păcatele trecutului şi i-a dat dezlegare să păcătuiască şi în viitor. Cu el! Se pare că şi nevestei de primar i-a plăcut cum a spovedit-o părintele, că şi-a îndesit vizitele la casa parohială, cei 20 km care le despărţeau casele nefiind o piedică.
Atât de mult s-au spovedit cei doi că au decis să plece împreună în Anglia. Preotul a abandonat parohia iar spovedita bărbatul primar şi au trecut canalul Mânecii. Ceva n-a funcţionat acolo, în Anglia, că nevasta primarului a revenit acasă după numai câteva săptămâni, fiind primită cu bucurie de soţ şi iertată de toate păcatele ştiute şi neştiute pe care preotul n-a mai avut timp s-o ierte.
Aşa a ajuns liberă parohia Lişna iar protopopul Pânzaru să tragă sforile pentru a-l rostui pe nepot cu o parohie prosperă.
Despre preotul Marius Păduraru de la Dragalina, pe care „sfinţii” de la Mitropolie au decis să-l mute la Lişna, se spune de către lişneni că are apucăturile lui Andieşescu. Şi lui îi place să spovedească neveste infidele, mai ales cucoane preotese. Spun oamenii că tocmai o spovedeşte de zor pe o cucoană preoteasă de la o parohie vecină. Cum spuneam, l-am atenţionat pe Calistru că nu prin memoriu se rezolvă astfel de probleme ci numai prin audienţă directă la mitropolitul Teofan. Nu m-a crezut iar acum regretă că n-a ţinut cont de sugestiile mele.
Cine a confiscat la Mitropolie dreptatea creştinilor din Teioasa şi Lişna? Răspunsul trebuie căutat în sertarul preotului vicar administrativ patriarhal Constantin Pârvu. În ce mă priveşte, îi compătimesc pe creştinii din parohia Lişna. Preotul Marius Păduraru vine în parohie pentru a recupera ce a băgat în sertarul „sfântului” de la Mitropolie şi ceva pe deasupra, că mai are obligaţii şi faţă de părintele protopop Constantin Pânzaru. Dumnezeu că-i ocrotească pe cei din Lişna şi Teioasa, că are de cine!
24.08.2015

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Surpriză oferită logodnei
Reţeta săptămânii: Sos de legume argentinian
Horoscop săptămânal 24-30 august 2015
Comuna Vorniceni terorizată de un comisar şef şi un agent şef de poliţie
cei doi protejează hoţiile şi crimele din comună
Tactica de intimidare şi şantaj a miliţianului Vasile Luchian
Corupţia din Poliţia Botoşani ia proporţii nebănuite
Ioan Rotundu
Sindromul laşităţii la botoşăneni
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă