Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9294
De la 07 Ianuarie 2003
84962045
Pamflet

Starostele hoţilor Apelor şi Pădurilor a trecut prin Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 22 April 2018, 23:00
Îmbrăcat ca pe vremuri Ceauşescu când efectua vizite de lucru şi încălţat cu papuci roşii, Ioan Deneş (foto cu gaşca PSD Botoşani), ministrul Apelor şi Pădurilor a venit la Botoşani, nerezistând invitaţiei ademenitoare făcută de nevasta şoferului, adică senatorul PSD Doina Federovici, proaspătă ţiitoare politică a lui Liviu Dragnea.
Despre Ioan Deneş este bine să ştiţi că s-a născut şi copilărit prin Beclean pe Someş, un orăşel eterogen locuit de unguri, ţigani şi români, a lucrat ca electrician la CFR, profesor la un centru de plasament şi a trecut prin câteva SRL-uri unde funcţia de director este ocupată de toţi cei care ştiu să citească, scrie şi să semneze. Î
Încălţămintea roşie (foto detaliu) a ministrului este purtătoarea a mai multor mesaje. Papucii roşii sunt tradiţionali pe la bulibaşa ţiganilor, însă nu cred că Deneş, deşi numele l-ar trăda, ar aspira la o astfel de funcţie. Tot roşii sunt şi papucii starostelui ţiganilor care se ocupă de hoţii şi tâlhării. Cine a citit romanul Groapa al lui Eugen Barbu a putut lua act de modul în care se îmbrăca şi încălţa starostele hoţilor din Cuţarida Bucureştiului, papucii roşii fiindu-i nelipsiţi.
Dacă avem în vedere că prin pădurile noastre se fură ca-n codru, cred că ministrul obişnuieşte să se încalţe cu papuci roşii ca să fie recunoscut de şef de către toţi hoţii şi tâlharii de lemne care au defrişat şi continuă să defrişeze dealuri şi munţi întregi. Stă în tradiţia hoţilor ca o parte din pradă să fie cedată starostelui. Aşa văzute lucrurile, putem trage concluzia că ministrul în papuci roşii a ieşit la colindat apele şi pădurile ţării pentru a-şi primi partea.
La Botoşani, papucii roţii l-au purtat pe Deneş prin mai multe zone care mustesc de social-democraţi ca nu cumva să existe riscul ca vreun botoşănean cinstit, văzând papucii roţii ai starostelui-ministru şi descifrându-le mesajul , să înceapă a-l huidui.
La Vf. Câmpului Deneş a fost urcat pe barajul care ar fi trebuit de peste 25 de ani să ferice apele răului Siret pentru a nu mai produce inundaţii dar să producă energie electrică. Generos, Deneş le-a promis celor care-i admirau papucii roţii că va aloca suma de 800 mii lei pentru a se continua lucrările, bani care n-ajung pentru întreţinerea întreţinerea lucrărilor deja executate dar nu şi să se mai avanseze.
A mai promis Deneş bani pentru amenajarea cursului superior al râului Jijia, mai ales pe raza comunei Hilişeu Horia după care a rezumat investiţiile curente cuprinse în planul din acest an al celor de la Oficiul de Gospodărirea Apelor şi Direcţiei Silvice Botoşani. A prezentat aceste investiţii de parcă ar fi fost rodul muncii sale şi nu al ministrului din Guvernul Tudose.
S-a fălit ministrul cu întreţinerea unor drumuri forestiere pe raza Ocolului Silvic Mihai Eminescu şi Flămânzi, ocoale pe raza cărora se fură cel mai mult lemn şi se fac tăieri ilegale. Starostele a decis să-şi apere gaşca, aşa că le va netezi drumurile de prin păduri ca nu cumva să le sară hoţilor roţile de la maşină, aducându-le ghinion.
Nu se putea ca starostele pădurilor să nu fie generos şi cu nevasta şoferului, senatorul Doina Federovici, aşa că a nominalizat un drum forestier şi în zona Coşula, satul de baştină al Doiniţei, zonă bogată în bruneţei precum şliBecleanul lui Deneş.
Există în pădurile de pe raza Ocolului Silvic Flămânzi un drum forestier de 2 km care dacă ar fi fost întreţinut s-ar fi scrutat drumul spre Schitul Balş cu câteva zeci de kilometri şi s-ar fi înfăptuit acel drum al Credinţei: Botoşani – Zosin – Coşula – Vorona – Schit Balş, întreg traseul pe raza judeţului Botoşani şi nu parţial pe raza judeţului Iaşi cum este în prezent traseul prin Frumuşica - Hârlău – Pârcovaci.
Dar o astfel de gândire tehnico-cultural-credincioasă depăşeşte capacităţile nevestei şoferului iar electricianul cu papuci roşii nu avea de unde şti ce bijuterii ale credinţei ortodoxe se ascund prin codrii de la izvoarele Bahluiului. Concluzia vizitei lui Deneş prin judeţul Botoşani a punctat-o extraordinar de pragmatic deputatul PNL Cristian Achiţei: prin Botoşani au fost mulţi miniştri PSD, au promis şi mai multe dar niciunul nu s-aţinut de promisiuni.
Eu l-aş completa şi aş puncta faptul că oricâţi miniştri ne-au vizitat judeţul, numai Ioan Deneş a purtat papuci roşii de staroste. Nu m-aş mira să aud că din staroste al hoţilor pe seama apelor şi a pădurilor să promoveze staroste a hoţilor din Parlament. Că Păun şi Voicu ş-au făcut breasla de râs lăsându-se prinşi de Koveşi!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Din vremurile „Davai ceas”
Horoscopul zilei de 23.04.2018
Cea mai bătrână persoană din lume a murit la vârsta de 117 ani
Dragnea participă în Estonia la conferința președinților de parlamente din UE
Raportul Departamentului de Stat: Corupţia rămâne un fenomen răspândit în România.
Mita este în continuare o practică obişnuită în sectorul public. Politicieni deţin media şi influenţează politica editorială
A zecea zi de proteste la Erevan, numeroși protestatari au fost reținuți de poliție
Decizia Înaltei Curți - o gură de aer pentru debitorii executați silit prin poprire bancară
Proiect de lege pentru realizarea - de către o comisie condusă de Dragnea - a Strategiei "România 2040",
care devine obligatorie pentru toate viitoarele guverne / PNL: Proiectul trădează un mod de gândire bolnav, infestat de nostalgiile comuniste
Presa-n gua lu' Rotundu: Emisiunea din 20.04.2018
Cum au ratat consilierii PSD ocazia de a arăta respect botoşănenilor
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă