Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14633
De la 07 Ianuarie 2003
113019130
Pamflet nevânătoresc dar gazetăresc

Cei de la AGVPS dacă tăceau, filozofi rămâneau

  • sau repetiţie la Prostia omenească a lui Ion Creangă
  • 25 October 2015, 23:00
Sâmbătă m-am pricopsit cu un drept la replică din partea Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România. Dreptul la replică nu mi-a fost trimis direct, cum ar fi fost firesc şi dovadă că este treabă de oameni pricepuţi.
Documentul mi-a fost trimis printr-un intermediar, un personaj extrem de amabil şi priceput la vorbă. Dacă intermediarul ar fi fost tot un papă lapte ca şi cei din conducerea AGVPS îl expediam urgent dar dând dovadă că este o persoană educată şi cu şcoala vieţii mi-am propus să-i susţin demersul şi dreptul la replică să fie postat pe site-ul Jurnalului. Mai ales că, în timp ce ne telefonam reciproc pentru că documentul expediat ajungea în spam şi nu unde trebuia, cel în cauză a descoperit Lumea lu’ Rotundu şi s-a delectat uitându-se la reportajul cu călugării de la Zosin şi alte câteva.
Revenind la dreptul la replică, m-a uimit fraza de început, respectiv: „În replică la articolul dezinformator publicat în….” Am citit întreg textul dreptului la replică şi apoi am recitit articolul publicat pe site-ul Jurnalului în ediţia din 21.10.2015 intitulat „Pagubă în visteria AJVPS Botoşani” şi n-am constatat nicio dezinformare. Tot ce am publicat noi în acel articol, dar absolut tot, a fost întărit prin dreptul la replică.
M-am uitat cine semnează un astfel de text fără a-şi argumenta afirmaţia şi am descoperit că semnatarul era juristul Adrian Datcu. Păi, dragă juristu’ lu peşte, un drept la replică remis unei redacţii ca fiind un document oficial al unei persoane juridice, se semnează de conducătorul instituţiei pentru că el o reprezintă şi nu de trepăduşii angajaţi.
Trepăduşii, dacă au suficientă inteligenţă şi abilitate, pot primi doar sarcina să redacteze un text pe care apoi conducătorul îl citeşte şi de-l consideră apt de a-i da curs îl semnează.
Cred că acest Adrian Datcu a simţit nevoia să-şi trâmbiţeze calitatea de jurist de Capitală ca să-i impresioneze pe cei din provincie. Chiar m-a impresionat… prin neştiinţa de care a dat dovadă. Când faci o afirmaţie de genul „dezinformator” vii şi cu exemple de informaţii false sau incomplete, ceea ce din textul dreptului la replică lipseşte cu desăvârşire.
Stau şi mă întreb oare de ce n-o fi semnat documentul directorul general al AGVPS, un anume domn Neculai Şelaru? S-au poate că „generalul” era ocupat cu vânzarea unor imobile la preţuri pitrocite aşa cum a dezvăluit ziarul Ziua News în articolul „Neculai Şelaru, prăduitorul vânătorilor şi pescarilor” din 6.06.2014. Cu aşa un director general la cârmă, cei de la AGVPS Botoşani s-au făcut de râs furând doar 50 mii lei.
Ion Creangă are o nostimă povestire intitulată „Prostia omenească”. Pe vremea sa nu exista AGVPS că le-ar fi consemnat prostia şi le-ar fi spus că dacă tăceau, filozofi rămâneau. N-au tăcut, cu mâna lor şi-au făcut, ce-au făcut! Îi sugerez domnului Şelaru ca la crăciun şi Anul Nou să-l lase pe juristul Datcu fără pastramă de mistreţ, friptură de căprioară şi iepure cu măsline, drept pedeapsă că şi-ţa băgat nasul unde nu-i fierbe oala.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ancheta pentru ucidere din culpa in cazul politistului Bogdan Gigina:
Parchetul Capitalei anunta ca Ministerul Afacerilor Interne si Politia i-au furnizat doar partial datele cerute despre coloana oficiala a lui Gabriel Oprea
VIDEO Cum arata coloana oficiala a premierului olandez
Klaus Iohannis: Ii poftesc de urgenta in fata microfoanelor pe Ponta si Oprea sa dea lamuriri
Emil Pascut, presedintele Sindicatului Politistilor Diamantul, acuza sindicatele din Politie:
Aparatorii furibunzi ai lui Oprea arunca vina exclusiv in sarcina mortului. Nu va e rusine de voi? Nu va e greata?
Iohannis, despre ce Ponta a declarat ca Romania are in vedere inchiderea frontierelor
Nu s-a consultat cu mine, s-a plimbat la Sofia. Nu a avut mandat sa angajeze Romania
Horoscopul zilei de 26.10.2015
Bancul zilei: Poantă cu întârziere
Reţeta zilei: Ciorbă la borcan(conservă)
Botoşani: Reportajul „Mănăstire sau fermă zootehnică?” a fost amânat la difuzare
* călugării de la Schitul Zosin au făcut presiuni să nu fie difuzat
Sfat pentru un influent om de afaceri botoşănean
Ioan Rotundu
Primarul Stratulat face ce făcea şi în comunism: ameninţă
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu - Emisiunea din 23.10.2015
Botoşani: „Interesul naţional” dezvăluit în toată splendoarea lui
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă