Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Sănătate
Social
Horoscop
Umor
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
1418
De la 07 Ianuarie 2003
81980984

„Panglicarii”

  • 29 December 2010, 23:00
Senatorul botoşănean Liviu Câmpanu l-a acuzat, ieri, pe preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac, că s-a opus proiectului de modernizare a Secţiei UPU de la Spitalul „Mavromati”. Şeful CJ ar fi preferat, potrivit spuselor parlamentarului, o infuzie de capital pentru reabilitarea Secţiei de boli infectioase.
„Vorbim despre o investiţie absolut necesară pentru sistemul de sănătate botoşănean şi pentru locuitorii judeţului. Ce să spun?… la inaugurare… lume bună, de la Botoşani,…de la Bucureşti. S-au ţinut discursuri…. s-au adus mulţumiri pentru sprijin ş.a.m.d…..
Conducătorii judeţului s-au înghesuit la tăiat panglici… De aceea am fost tare tentat să-i numesc Panglicarii. Am să încerc să vă spun foarte pe scurt istoria acestei investiţii, subliniind încă o dată că nu are importanţă cine a susţinut-o – important este că s-a făcut – dar nici nu poţi lăsa măgarii să se laude cu ea.
La începutul anului, cred că era undeva pe la mijlocul lunii februarie, m-am întâlnit la DSP cu trei oameni: dl. dr. Rădăuceanu, dl. dr. Apetroaie şi cu dl. ing. Pricop, care mi-au spus că de un an de zile au un proiect de modernizare a UPU. Atunci am decis să ne unim eforturile pentru a aduce bani la Botoşani pentru acest proiect, adică: dl. dr. Apetroaie, dl. dr. Rădăuceanu şi ing. Pricop urma să obţină acordul directorului Spitalul Judeţean şi directorului DSP (conducerile acestora se schimbaseră) şi să reactualizeze studiul de fezabilitate iar eu trebuia să-l susţin la Ministerul Sănătăţii.
Am plecat la Bucureşti, am avut o discuţie de principii cu d-ul secretar de Stat Ieremie, apoi cu dl. ministru, care mi-au promis sprijinul. Între timp, la Botoşani s-a făcut actualizarea studiului de fezabilitate şi s-au obţinut semnăturile d-lui dr.Enache şi a dr. Mimor (pe atunci director la DSP).
Singurul care s-a opus acestui proiect a fost dl.Ţibuleac – preşedintele Consiliului Judeţean, care spunea că, dacă tot pot să-i ajut, mai bine să aduc banii pentru Spitalul de Boli Infecţioase. Am luat proiectul şi studiul de fezabilitate şi le-am dus la Bucureşti iar în luna aprilie prin Hotărâre de Guvern s-a obţinut finanţarea şi iată că în opt luni de zile s-a reuşit ceva deosebit pentru sănătatea botoşăneană. Întrebaţi-i pe cei pe care i-am pomenit dacă am dreptate sau nu!”, a spus senatorul Liviu Câmpanu. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zileri : Nedumerirea lui Bulă
Catalogat de senatorul Câmpanu ca „născut mort”
Liviu Câmpanu: şi „Şmecheriada de la Darabani”
„Alături de tine!”
Vechimea în muncă poate fi reconstituită pe calea instanţei
Medicii de familie pot vinde liste cu pacienţi
Noi reguli de acordare a medicamentelor compensate
Caricatura zilei: Lăcomie
Florin Ţurcanu, se joacă cu nervii PSD-iştilor dorohoieni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă