Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5318
De la 07 Ianuarie 2003
122890967

Papa Benedict şi-a prezentat mesajul "Urbi et Orbi"

  • în mijlocul scandalului de pedofilie ce zguduie Biserica Catolică
  • 4 April 2010, 23:00
Papa Benedict al XVI-lea a oficiat, duminica, la Roma, slujba de Liturghie, in contextul in care Biserica Catolica este zguduita de scandalul de pedofilie in care sunt implicati mai multi preoti, transmite AFP. Sfantul Parinte a rostit, in Duminica de Pasti, celebrul mesaj " Urbi et Orbi, cerand oamenilor sa treaca "printr-un proces de transformare spirituala si morala".
"Umanitatea are nevoie de o transformare spirituala si morala. Ea trebuie sa iasa la lumina dintr-o criza adanca, una care presupune schimbari profunde, incepand cu cele ale constiintei", a spus Papa.
Suveranul Pontif s-a referit si la evenimentele desfasurate in diferite regiuni de pe glob, intre care si conflictul din Orientul Mijlociu, "pamant sanctificat de moartea si invierea lui Iisus". El a condamnat persecutia si "suferintele"minoritatilor crestine din lume, dand ca exemplu Pakistanul. "Catre comunitatile de crestini ce sunt supusi proceselor si suferintelor, in special in Irak... Pacea sa fie cu voi!", a afirmat Suveranul Pontif.
AFP scrie ca traditionalul mesaj de Pasti de la Vatican este unul dintre rarele momente in care liderul celor 1.1 miliarde de catolici se adreseaza unei audiente globale. Deseori, papa foloseste acest moment pentru a condamna razboaiele si saracia.
Anul acesta insa, Papa Benedict s-a aflat sub o presiune extrem de mare, inclusiv din partea unor episcopi catolici, pentru a condamna preotii ce au abuzat mii de copii. Principalii lideri catolici din Belgia si Germania au condamnat duminica, in mesajele lor, rolul Biserii in musamalizarea cazurilor de abuzuri sexuale. Arhiepiscopul de Mechelen-Bruxelles, Andre Joseph Leonard, a declarat ca Biserica a "administrat gresit" criza si, cu o "tacere vinovata, a preferat sa apere reputatia unor anumiti oameni ai Bisericii, in detrimentul onoarei copiilor abuzati".
La randul sau, arhiepiscopul german Robert Zollitsch a afirmat ca "Biserica nu trebuie sa fie inactiva: avem nevoie de un nou inceput".
AFP precizeaza ca, pana in prezent, Papa Benedict al XVI-lea a vorbit de cateva ori de abuzarea sexuala a copiilor, despre care a spus ca este "o crima ingrozitoare" si " un pacat grav".
In ultima perioada insa, scandalul a capatat amploare, facand ca Vaticanul sa depuna eforturi importante pentru a se apara. Chiar si Papa Benedict este acuzat de unii ca a ajutat la acoperirea abuzurilor realizate de preotii catolici.
Scandalul a luat o noua turnura vineri cand exorcistul sef al Vaticanului, parintele Gabriele Amorth, a spus ca Satana se afla in spatele atacurilor mediatice pe tema pedofiliei impotriva Papei Benedict al XVI-lea, in timp ce, sambata, parintele Raniero Cantalamessa (un apropiat al Suveranului Pontif) a declarat ca atacul impotriva Papei este similar cu atacurile antisemite. Duminica, Cantalamessa si-a cerut scuze pentru remarcile sale, dupa ce a fost criticat de victimele abuzurilor si de grupari evreiesti.
Zeci de mii de credinciosi au participat la slujba oficiata de Papa Benedict al XVI-lea la Roma.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Felicitare pascală Microbuzul SRL
Felicitare pascală - CLM şi Primăria Botoşani
Felicitare pascală Termica SA
Felicitare pascală - senator Daniel Humelnicu
Felicitare pascală - senator Gheorghe Marcu
Felicitare pascală - Constantin Conţac
Felicitare pascală - Moldopan SA
Indicator rutier în Italia: "Atenţie, prostituate!"
Iubitul Elenei Băsescu a demisionat din funcţia de consilier economic
la Ambasada din Franţa
După intrarea în NATO şi UE cel mai important obiectiv este
aderarea la Spaţiul Schengen
Prima ţară care a introdus obligativitatea ţigărilor ce se sting singure
Horoscop
Bancul zilei: Furia soţului
Preşedintele Traian Băsescu a fost la Slujba de Înviere la Miercurea Ciuc:
Barack Obama, în mesajul săptămânal
vă cer sş împărtăşiţi cu toţii spiritul umanităţii
Tatăl lui Emil Boc i-a spart premierului un ou în cap
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog