Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Remember
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
843
De la 07 Ianuarie 2003
112822689

Parcă-i dracul gol!

  • Ioan Rotundu
  • 18 July 2011, 23:00
Holul aflat la intrarea în sediul PSD este tot mai aglomerat de personaje interesate să ocupe o funcţie de şef la nivel de judeţ, dorinţă a celor mai modeşti, sau sus, la minister, aspiraţie a celor ce se cred îndrituiţi de soartă să ocupe o astfel de funcţie A putut fi văzut Teodor Dimitriu, care doreşte cu ardoare să revină la şefia AJOFM, n-a lipsit nici verdele hainelor lui Gheorghe Rusu, cel ce-şi doreşte să stăpânească din nou codrii judeţului, că-s plini încă şi mai pot fi răriţi.
Însă cel mai interesant mi se pare lupta care se dă prin culise pentru ocuparea postului de inspector general la Inspectoratul Şcolar Botoşani. Un nume vehiculat este cel al prof.dr. Constantin Manolache. Numai că profesorul Manolache pare a fi în inferioritate faţă de modul în care dă din coate, să-şi facă loc pentru a ocupa fotoliul, prof. Mihaela Huncă. Femeia asta parcă-i dracul gol. Nu ştiu ce farmece posedă, ce putere de convingere are, cu ce-i are pe unii la mână (oare cu ce-l poate avea o femeie la mână pe un bărbat?!) că a scăpat până acum din toate belele, oricât de grave au fost ele. Şi are o „mapă profesional㔠că şi preşedintele Băsescu ar invidia-o!
Mai întâi, Mihaela Huncă a deţinut funcţia de director adj. la Liceul cu Program Sportiv Botoşani (LPS), soţul său deţinând funcţia de director plin, funcţie ce-o deţine şi în prezent. Din această funcţie a fost promovată la IŞJ pe post de inspector pe programe şi relaţii internaţionale. Această funcţie a fost rampa de lansare pentru o alta. Cea de director la Casa Corpului Didactic Botoşani. Prinsă că s-a înfruptat din banii publici, s-a ales cu un dosar penal. A demisionat şi a revenit la LPS, la catedra de matematică. A făcut ce-a făcut şi, la începutul anului şcolar 2008/2009, a fost din nou promovată inspector la IŞJ, cu probleme de management, post ce-l deţine şi în prezent. Acum vrea să se aşeze pe scaunul de inspector general, în locul actualului prof. Pavel Rusu, pus în funcţie de către liberali. Culmea este că tot mai mulţi social-democraţi o văd pe Mihaela Huncă viitor inspector general, ea şi soţul ei fiind percepuţi ca fiind loiali PSD din totdeauna.
Iar familia Huncă nu este una de profesori săraci, cum sunt majoritatea colegilor lor. Huncilor le-a mers din plin. Au o vilă spaţioasă şi cochetă în Botoşani. În aprilie 2006 au deschis un bar la Ungureni, la părinţii Mihaelei, pe nume Hliboceanu. Avem de-a face cu o familie de descurcăreţi, bine ancorată politic, abilă în viaţă şi cu ştiinţă de a scăpa din orice împrejurare mai puţin favorabilă.
Având în vedere „mapa profesional㔠a Mihaelei Huncă, dar şi evoluţia de până acum a familiei Huncă, înclin să cred că şefia IŞJ va ajunge pe mâna acesteia. În ce-l priveşte pe contracandidatul prof. Manolache, se va supune ordonanţei Boc şi se va retrage la pensie, chiar dacă nu-i va fi îndestulătoare. Manolache face parte dintr-o clasă politică expirată, demodată, care avea şi ceva din bunul simţ. Acum vremurile sunt prielnice unei clase politice descurcăreţe, cu ştiinţă în a se înfrupta din banul public, cu abilitatea de a se strecura printre articolele legilor, că nu-i aşa: legea-i pentru proşti, deştepţii trec pe deasupra ei. Iar Mihaela Huncă este exponentul noii clase politice, care ştie să sară peste legi şi să se înfrupte din banul public!
13.12.2009

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Umor în viersuri
Au scăpat de indezirabili!
Ioan Rotundu
Mamă, tată săru’mâna pentru masă…
Expediaţi brutal în negura uitării
Caricatura zilei
Drum modernizat Prisecani - Odaia Veche - video
Samahoanca şi agresorul victimă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă