Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8497
De la 07 Ianuarie 2003
122580436

Parchetul Botoşani: Numărul infracţiunilor economice creşte de la an la an

  • 11 February 2013, 23:00
Potrivit datelor prezentate la bilanţul în privinţa activităţii desfăşurate anul trecut de conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani în privinţa infracţiunilor de evaziune fiscală au fost înregistrate 376 cauze de soluţionat, fiind soluţionate 158 cauze (la care se adaugă un număr de 48 cauze declinate, conexate), din care în 9 cauze s-a dispus trimiterea în judecată a 13 inculpaţi, în o singură cauză s-a dispus încetarea urmăririi penale, neînceperea urmăririi penale în 69 cauze, în 53 de cauze s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală şi aplicarea unei sancţiuni cu caracter administrativ, iar în 25 cauze s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală.
În privinţa infracţiunilor de contrabandă au fost înregistrate 156 cauze de soluţionat, fiind soluţionate 57 cauze (la care se adugă 25 cauze declinate, conexate), din care în 18 cauze s-a dispus trimiterea în judecată a 37 inculpaţi, în o singură cauză s-a dispus încetarea urmăririi penale, neînceperea urmăririi penale în 11 cauze, în 19 cauze s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală şi plicarea unei sancţiuni cu caracter administrativ, iar în 8 cauze s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală.
Pentru infracţiunile prevăzute de Legea nr. 656/2002 (spălare de bani) au fost înregistrate 5 cauze de soluţionat, fiind soluţionate 3 cauze, din care în o singură cauză s-a dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, într-o cauză s-a dispus neînceperea urmăririi penale, în altă cauză s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală.
Valoarea prejudiciilor produse de inculpaţii trimişi în judecată, în anul 2012, de procurorii Parchetelor din judeţ au fost în sumă de aproximativ 9,8 milioane de lei şi 61.998 euro, mai mică faţă de anul precedent, când valoarea prejudiciilor a fost de 30,2 milioane de lei şi 54.256 euro.
În ceea ce priveşte valoarea bunurilor pentru care s-au dispus măsuri asiguratorii, în 2012 a fost de 2,5 milioane de lei, faţă de 4,7 milioane de lei anul 2011. "În marea majoritate a cauzelor au fost puse sechestre asiguratorii până la concurenţa sumelor pentru care a fost efectuată cercetarea. Doar în situaţia în care nu au fost găsite bunuri mobile sau imobile, atunci sesizarea s-a făcut fără a fi aplicate sechestre asiguratorii.
Diferenţele faţă de anii anteriori sunt foarte mari cu privire la luarea acestor măsuri, în cauză fiind vorba şi de un ordin al procurorului general cu privire la luarea acestor măsuri", a declarat procurorul Aurel Simion purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.
În privinţa infracţiunilor comise prin violenţă în cursul anului 2012 a crescut numărul inculpaţilor trimişi în judecată pentru infracţiunea de tâlhărie, comparativ cu anul precedent, de la 30 la 63. În schimb, s-a constatat o scădere a numărului de inculpaţi trimişi în judecată pentru infracţiunea de furt, de la 411 la 290, pentru infracţiunea de distrugere, de la 25 la 15, iar pentru infracţiunea de înşelăciune, de la 33 la 30.
În ceea ce priveşte infracţiunile contra persoanei, în anul 2012 s-a înregistrat o creştere a numărului de inculpaţi trimişi în judecată pentru infracţiunea de omor de la 8 la 17, pentru infracţiunea de lovituri cauzatoare de moarte de la 3 la 4; dar şi o scădere a numărului de inculpaţi trimişi în judecată pentru infracţiunea de viol de la 24 la 17, pentru infracţiunea de vătămare corporală gravă de la 27 la 11. Tot în 2012 două persoane au fost trimise în judecate pentru ultraj, iar pentru ultraj contra bunelor moravuri, 14, faţă de 40 în 2011. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Marea problemă a portocaliilor
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Copii orbului
Gastronomie: Biscuiţi de secară cu stafide
O nouă hoţie pe seama sănătăţii noastre
Ioan Rotundu
Deficit comercial de 9,5 miliarde euro in 2012
Petru BOGATU: Restalinizarea pravoslavnică a Basarabiei
Un calcul simplu cu bani europeni. Si riscul cărnii de cal pentru România
Domnul Becali a demisionat din PNL şi este deputat independent
Gigi Becali despre condamnarea la 3 ani de închisoare cu suspendare
nu mai calc niciodată în ţara aia demisionez din PNL ca să nu-i fac rău lui Crin Antonescu
Cum demisionează un Papa?
care sunt procedurile şi mai ales, precedentele din istoria Sfântului Scaun?
Acţiunea juridică a deputatului Roman contra CLM Botoşani
Şi Liviu Conţac rămâne după gratii
73% din telefoanele la 112 sunt false
Regulament nou pentru activitatea taximetriştilor botoşăneni
Copacii mor în picioare şi iarna cad peste maşini
Primăria zice că societatea Urban Serv are şef competent
Dorohoi: Şofer amendat pentru că şi-a răsturnat autobusul
Primăria Botoşani: Telefon unde poate fi reclamat întunericul stradal
Cazurile de culpă medicală, se vor judeca după reguli noi
Şoarece găsit într-o pungă cu seminţe
Cererile de subvenţii în agricultură vor fi verificate mai atent în acest an
Botoşani: Delapidatorul Nechita, numit director pentru c㠔îl cer bătrânii”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog