Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13241
De la 07 Ianuarie 2003
122898890
Parchetul General:

3 preşedinţi şi un membru de secţie de votare din Mehedinţi, trimişi în judecată

  • în dosarul fraudelor la referendum
  • 5 November 2012, 23:00
Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata a trei presedinti de sectii de votare si a unui membru al unei sectii de votare pentru frauda electorala in dosarul "Frauda la Referendum" Mehedinti, informeaza Ministerul Public.
Ministerul Public informeaza ca procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul PICCJ au finalizat cercetarile in dosarul "Fraude la referendum" Mehedinti si au dispus trimiterea in judecata a lui Dumitru Mirea, Liviu Catalin Bondoc, Gheorghita Burcu si Manuela Carina Micu.
Dosarul a fost inaintat spre solutionare Judecatoriei Drobeta Turnu Severin, se mai arata in comunicatul Ministerului Public.
Din rechizitoriul intocmit de procurori reies urmatoarele:
I. Dumitru Mirea, presedintele Sectiei de Votare nr. 170 Garla Mare din judetul Mehedinti, in calitate de presedinte al sectiei, in data de 29 iulie 2012 si in perioada anterioara acestei date, a intocmit in fals mai multe documente ale biroului electoral (procesul verbal privind rezultatele referendumului si lista electorala suplimentara aferente urnei mobile), prin inscrierea pe aceasta lista a acelorasi persoane de mai multe ori sau a unor persoane care nu au formulat cerere in acest sens, urmata de introducerea in urna a unui numar de buletine de vot egal cu cel al persoanelor inscrise in fals in aceasta lista.
Potrivit procurorilor, in acest mod, in raport de cele 1391 de persoane care s-au prezentat la vot, au fost introduse in urna in mod fraudulos 127 de buletine de vot. II. Liviu Catalin Bondoc, in calitate de presedinte al biroului electoral al Sectiei de votare nr. 63, Drobeta Turnu Severin, in data de 29 iulie 2012, a intocmit in fals mai multe documente ale biroului electoral, respectiv procesul verbal privind rezultatele referendumului si lista electorala suplimentara, paginile 2-21 si 25-29, urmata de introducerea a 375 buletine vot, numar egal cu cel al persoanelor inscrise in fals in aceasta lista.
Procurorii arata ca, in raport cele 1714 persoane care s-au prezentat la vot, au fost introduse in urna in mod fraudulos 375 de buletine de vot.
III. In cadrul Sectiei de Votare nr. 70 Orsova, al carei presedinte era Burca Gheorghita, au fost falsificate 49 de semnaturi pe listele electorale (permanenta si suplimentara), fapt urmat de introducerea in urna a unui numar egal de buletine de vot.
Parchetul General arata ca activitate s-a realizat in urmatoarele modalitati: prin dublarea datelor de identificare a persoanelor inscrise la pagina 3 din lista suplimentara (aceleasi persoane, dar in ordine inversa, sunt inscrise pe pagina 11 a aceleiasi liste);
prin inscrierea si semnarea pe lista suplimentara a unor persoane fictive (datele de identificare ale acestora nu exista - CNP - sau apartin altor persoane - CI). In raport cu numarul de 1324 persoane care s-au prezentat la vot, au fost introduse in urna in mod fraudulos 49 de buletine de vot, se arata in comunicatul de presa.
Din materialul probator administrat in cauza rezulta faptul ca in lista electorala suplimentara a Sectiei de votare nr. 70 Orsova au fost identificate 34 de CNP-uri invalide, iar seriile si numerele cartilor de identitate mentionate in dreptul acestora apartin unor alte persoane decat cele inscrise in lista, astfel incat rezulta ca acestea au fost intocmite in fals, informeaza Parchetul General.
"Din procesele-verbale din datele de 12.03.2012, 26.09.2012 si 27.09.2012, reiese faptul ca pozitiile 11-15 de la pag. 9 a listei electorale suplimentare de la Sectia de votare 70 Orsova, dar si paginile 10 pozitiile 1-15 si 12 pozitiile 2-15, contin mentiuni false, in sensul celor mai sus mentionate, cu privire la persoanele participante la vot, in numar de 34 si care au fost semnate in fals", informeaza procurorii.
IV. Manuela Micu, in calitate de membru al Sectia de votare 70 Orsova, la data de 29 iulie, a intocmit in fals mai multe documente ale biroului electoral (procesul verbal privind rezultatele referendumului si mai multe pagini ale listei electorale suplimentare de alegatori), prin inscrierea unor persoane fictive, avand CNP-uri invalide, iar seriile si numerele cartilor de identitate mentionate in dreptul acestora, apartinand unor alte persoane, urmata de introducerea unui numar corespunzator de buletine de vot, validand, astfel, prezenta persoanelor mentionate in fals.
Procurorii arata in rechizitoriu ca "paginile cuprinse in lista electorala suplimentara au fost completate de inculpata Micu Manuela, cu exceptia paginilor nr. 4, 8, 11 care au fost completate de inculpata Gheoghita Burcu". Raportul de constatare tehnico-stiintifica intocmit in cauza arata ca scrisul cu care au fost completate o parte din rubrici ( "Codul numeric personal"/ "Numele si prenumele alegatorului"/ "Domiciliul/resedinta alegatorului (strada, nr. casei, bloc, apartament)"/ "seria si numarul actului de identitate"), de pe pag. 9 pozitiile 11-15, pag. nr.10 si 12 pozitiile nr.1-15 ale listei electorale suplimentare a fost executat de Mihaela Micu.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Judecata la români
De ce Făgărăşian?
Ioan Rotundu
ICCJ a amânat judecarea contestaţiei de anulare a pedepsei lui Adrian Năstase
Menşevicii ARD contra bolşevicilor PSD
Ioan Rotundu
Ponta se mai gândeşte dacă vom avea euro în 2015
Gastronomie: Varză murată cu roşii şi ardei graşi
Petru Grozavu: Lista «celor 6». Vor urma şi alţii?
Consiliul Unirii de la Chişinău se pregăteşte de Ziua Naţională a României
Guvernul va interzice oferirea de alimente, băuturi şi bani
în campania electorală
Victor Ponta ar scădea impozitele dar nu-i dă voie bugetul
ARD şi-a lansat candidaţii cu promisiuni electorale consistente
Controlul "ferm" al lichidităţii impus de BNR duce la întărirea leului
Incendiu la un uscător de cereale
Două proiectile găsite în pădurea Vorona
Cum am devenit membru în reţeaua citostaticelor. Vrei sa intri şi tu?
de Vlad Mixich HotNews.ro
Mii de centrale sigilate pentru că nu erau verificate
Basarabenii vor oi karakul de la botoşăneni
Preşedintele Ţurcanu are nevoie de 300 milioane lei pentru asfaltări
Botoşani: Avem elicopter SMURD
„Zilele medicinii botoşănene”
DSP va construi fântâni pentru apă fără nitriţi
Botoşănenii continuă să fie în topul îndatoraţilor la bănci
Botoşani: Prefectul Constantinescu a fost demis
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog