Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
3699
De la 07 Ianuarie 2003
76449868

Parchetul General a început urmărirea penală pe numele lui Sorin Rosca Stănescu

  • 10 January 2014, 23:00
Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitiei (PICCJ) a dispus inceperea urmaririi penale fata de senatorul ex-PNL Sorin Rosca Stanescu, in urma sesizarii Agentiei Nationale de Integritate (ANI) prin care parlamentarul este acuzat de incompatibilitate si fals in declaratii, au confirmat pentru HotNews.ro reprezentantii parchetului.
Rosca Stanescu este acuzat ca nu a mentionat in declaratia de avere conturile detinute de copiii sai minori in banci din Elvetia (143.000 de euro) si Romania (63.000 de euro) si ca ar fi fost simultan senator si administrator de firma. Acuzatiile au venit in urma scandalului international Offshore Leaks, cind numele lui Rosca Stanescu a aparut pe lista romanilor cu conturi in paradisurile fiscale.
Acuzatiile de fals in declaratii
In octombrie 2013, ANI preciza intr-un comunicat de presa ca a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind o presupusa infractiune de fals in declaratii savarsita de senatorul Sorin Rosca Stanescu. ANI sustine ca acesta nu a mentionat in declaratiile de avere depuse la 19 decembrie 2012 si 4 martie 2013 valoarea depozitelor detinute de copiii sai minori la banci din Romania si din strainatate.
"Valoarea totala a activelor financiare (depozitelor) nementionate de Sorin Rosca Stanescu in declaratiile de avere si care se regasesc la bancile aflate pe teritoriul Romaniei este de 63.638 Euro, iar valoarea conturilor deschise la o institutie bancara din Elvetia este de 177.035 CHF (aprox. 143.000 Euro)", arata ANI.
Agentia condusa de Horia Georgescu a sesizat si Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor pentru o posibila incalcare a Legii nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor.
ANI arata ca Sorin Rosca Stanescu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere scris, in exercitarea dreptului la aparare.
Reamintim ca in aprilie 2013 a izbucnit un scandal global dupa ce in presa au aparut informatii despre conturile si afacerile offshore detinute de mii de cetateni din intreaga lume. Nume precum Bogdan Buzaianu, Cristian Borcea, Sorin Ovidiu Vintu, Octavian Turcan, Victor Harbuz, Ghenadie Nipomici, Said Shehade Baaklini sau Sorin Rosca Stanescu apar dosarul scurgerilor de informatii despre paradisurile financiare, OffshoreLeaks, un proiect al International Consortium of Investigative Journalism (ICIJ) din Washington si care are ca partener in tara noastra Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie (CRJI).
Acuzatiile de incompatibilitate
ANI mai sustinea, intr-un alt comunicat de presa, ca Rosca Stanescu s-ar fi aflat in stare de incompatibilitate in perioada 19 decembrie 2012 - 16 aprilie 2013, cind ar fi detinut simultan calitatea de senator si functia de administrator al firmei S.C. AERO MARINA CLUB S.R.L. Agentia il acuza pe senatorul liberal ca a incalcat Legea nr. 161/2003. Daca va exista o decizie finala impotriva sa, Rosca Stanescu va pierde dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Greşeală de număr
Horoscopul zilei
Forţele americane au ucis din greşeală un băiat afgan de patru ani
Guvernul Ponta a mai mai născut o taxă
Procesul lui Dragnea privind fraudarea referendumului
doi inculpaţi au recunoscut că au introdus mai multe buletine de vot în urnă Înalta Curte a respins cererea lui Dragnea de restituire a dosarului la DNA
Cum a fugit Ponta de întâlnirea cu americanca Victoria Nuland
Suntem consternaţi, vom câştiga indubitabil in justiţie
Sindicatul din Educaţie "Spiru Haret" cere eliminarea definitivă a fondului clasei
Aşa ceva, numai la noi se putea întâmpla!
Ioan Rotundu
Comisia Europeană reclamă lipsa de viziune a Guvernului Ponta
strategia României pentru fondurile UE 2014-2020 rămâne tot lipsită de viziune
Concurs de recitare organizat de Primăria Botoşani
Liviu Dragnea, întrebat unde este Victor Ponta: Habar nu am
Presa-n gura lu' Rotundu - emnisiune pamflet difuzată pe Tele'M Botoşani
Botoşani(Flămânzi: Scandal între primari de la costume populare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă