Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10650
De la 07 Ianuarie 2003
83570988

Parchetul Militar: 192 de plângeri, până acum, contra jandarmilor care au intervenit vineri seară

  • Parchetul Militar: 192 de plângeri, până acum, contra jandarmilor care au intervenit vineri seară
  • 18 August 2018, 23:00
Sub nicio formă, actele de agresiune exacerbate nu se justificau / Am cerut de sâmbătă de la prefectură ordinul de intervenție, nu l-am primit Până miercuri dimineață s-au înregistrat 192 de plângeri penale contra violenței folosite de jandarmi vineri seara, a anunțat Ionel Corbu, prim-procuror la Parchetul Militar București, care anchetează ce s-a întâmplat în zona Pieței Victoriei.
Prim-procurorul a precizat că a cerut de la prefectură încă de sâmbătă după-amiază ordinul de intervenție în forță asupra manifestanților, dar nu a fost primit, deși aveau o copie, procurorii fiind redirecționați de instituția prefectului spre Jandarmerie pentru a obține documentul.
La Parchet nu au primit încă nici informații privind compoziția chimică și concentrația gazelor folosite la reprimare protestatarilor, potrivit sursei citate.
În privința procurorului care s-a aflat vineri în Piața Victoriei, despre care Jandarmeria a pretins că a supravegheat legalitatea acțiunii în forță, Corbu a spus că acesta se afla pur și simplu pe drum spre casă, și , fiind de permanență, s-a autosesizat.
”Acest aspect a fost denaturat, s-a extrapolat noțiune de aflat în zonă”, a spus Corbu insistând că acest procuror nu a făcut parte din centrul mobil de comandă. Mai mult, reprezentantul parchetului militar a spus că are informații că un alt reprezentant al Jandarmeriei a încercat să atragă un alt procuror militar, care a refuzat.
"Am unele elemente că un anume ofițer din cadrul Jandarmeriei a încercat același lucru, de a atrage în zonă un alt procuror militar, al cărui nume nu-l voi da. Asta s-a întâmplat exact cu o zi înainte. Binențeles că nu a fost legal, motiv pentru care colegul a refuzat lucrul ăsta", a dezvăluit Corbu.
Potrivit acestuia, informațiile strânse până acum se referă la 160 de jandarmi care au participat la intervenția de vineri seara.
"Au fost primite de la Jandarmeria Română o mare parte din documentele solicitate, din analiza cărora a rezultat că se impune cu necesitate solicitarea suplimentară şi a altor date de referinţă şi utile cauzei. Sunt aspecte de natură tehnică şi protejate de caracterul respectivelor înscrisuri. (...) Am primit planul de acţiune, planul de intervenţie şi jurnalul acţiunilor operative întocmit de structurile de jandarmi. Rămâne să centralizăm pe structuri efectivele de jandarmi participante la eveniment. (...) La acest moment, din vizualizarea documentelor pe care le avem, sunt peste 160 de jandarmi militari. Vorbesc de militarii jandarmi care au participat la activitatea de intervenţie. Atât am reuşit să sintetizăm din documente. Este vorba de forţele participante", a spus Ionel Corbu.
Procurorul care anchetează intervenția în forță a Jandarmeriei a apreciat că nu se justificau sub nicio formă actele de ”agresiune exacerbate”.
„Există elemente și indicii doveditoare privitor la amploarea evenimentelor ce urmau să se desfășoare sau să aibă loc. În opinia mea, sub nicio formă, actele de agresiune exacerbate nu se justificau, atâta vreme cât existau multiple modalități de estompare a unor demersuri care urmau să degenereze”, a spus Corbu, potrivit Mediafax.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cine sunt cei doi protestatari reținuți pentru ultraj și tulburarea ordinii publice
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Martirii Ardealului
Horoscopul săptămânii 13 - 19 august 2018
Parchetul Militar face un apel la protestatarii răniţi în urma intervenţiei jandarmilor să ofere informaţii;
19 plângeri au fost depuse până în prezent
Bancul săptămânii: Pur ardelenesc
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Adevărul despre 10 august
Prima fotografie clară cu bărbatul în alb care ar fi coordonat intervenția brutală a jandarmilor în Piața Victoriei.
Jandarmeria refuză să confirme dacă e vorba de șeful Brigăzii Speciale, invocând GDPR
Parchetul Militar şi spaima trioului Dragnea - Dăncilă - Carmen Dan
Ioan Rotundu
Replici de dispreţ ale social-democraţilor la adresa protestatarilor
Ioan Rotundu
Impozitarea bacșișului - posibile implicații si exemplele altor state
Momentul în care jandarmerița bătută este scoasă din mulțime de colegi și merge singură.
”Fraților, unde dracu’ m-ați dus!”
Şeful Jandarmeriei îi felicită pe jandarmii bătăuşi
„Colegii mei și-au făcut datoria. Oamenii în uniformă își merită respectul nostru”
Parchetul General preia ancheta în cazul violențelor din Piața Victoriei
Plângere pentru șeful Filarmonicii Oltenia după ce a spus de mamele de la protest că merită „glonț în cap”
EFJ şi IFJ au alertat Consiliul Europei cu privire la agresiunile jandarmilor asupra jurnaliştilor din România
Val de achiziții făcute de Jandarmerie înainte de protestul din 10 august
Pulverizatoare de mare capacitate, mii de spray-uri iritant lacrimogene și cătușe textile de unică folosință / Jandarmeria: Nu ne-am pregătit în mod special pentru acest miting. Echipamente de reprimare a revoltelor: 1.100 de spray-uri iritant lacrimogene
Înainte, vitejie şi loialitate lui Dragnea, după, laşitate
Ioan Rotundu
Cum am ajuns din muritor „Nemuritor”
Proasta din târg umilită de premierul Dăncilă
Ioan Rotundu
"Contribuabilii persoane juridice sunt invitaţi la sediile ANAF pentru a fi informaţi cu privire la schemele de ajutor de stat
Vlăsâneşti: Cum a compromis „Papalete” sărbătoarea Centenarului Unirii
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă