Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4342
De la 07 Ianuarie 2003
85277886

Părinţi care nu vor democraţie în şcoală

  • mutilarea personalităţii copilului este o formulă educaţională acceptată
  • 30 April 2010, 23:00
După discuţiile lansate de părinţi şi elevi privind obligativitatea sau nu de a purta uniforma şcolară, unii membri ai Asociaţiei părinţilor au adus în discuţie şi faptul că în multe şcoli li se impune băieţilor să fie tunşi scurt, motivându-se că „aşa cere regulamentul şcolii”. Deşi majoritatea părinţilor consideră că nu este nimic rău în a le impune elevilor, de către cadre didactice, să fie tunşi scurt, sunt şi părinţi care consideră că acest lucru seamănă a „discriminare”.
„Dacă cineva mai are dubii, părul scurt la bărbaţi s-a impus într-o anumită perioadă ca o necesitate. Dar pe atunci omenirea era marcată de sărăcie datorată războaielor. Aşa se explică de ce numai bărbaţii au început să se tundă. Iar regulamentul mult invocat vorbeşte de „ţinuta decentă” şi nicidecum de lungimea părului. Cei care au făcut regulamentul cadru, nu şi-au permis să scrie explicit ce înseamnă decent, pentru că ar putea fi ilegal. Când cei care poartă părul lung sunt trataţi altfel decât cei cu părul scurt se cheamă discriminare. Obtuzitatea generează abuzuri. Cei ce se leagă de părul lung în şcoală pot fi puşi alături de miliţienii anilor '70, care alergau studenţii pe stradă şi îi duceau cu duba la frizerie”, este opinia unuia dintre părinţii care au participat la dezbaterea privind regulile impuse elevilor în şcoli.
Părerea multor părinţi este însă aceea că încă din clasele primare copilul trebuie să înveţe că în viaţă există reguli pe care trebuie să le respecte. Şi, cu siguranţă, niciun cadru didactic nu impune reguli absurde. „Dacă din clasele mici copilul va fi lăsat să meargă la şcoală cu părul lung, la gimnaziu va dori să fie „accesorizat” cu un cercel în ureche şi, eventual, un piercing, iar când va ajunge la liceu nu va accepta să i se refuze plăcerea de a se îmbrăca numai cu haine „de firmă”, de a avea cel mai „cool” telefon, şi poate, de a-l înjura pe profesor pentru că „aşa vrea el””, a fost părerea unui alt părinte participat la dezbaterea despre regulile impuse elevilor.
Mai mult, unii părinţi au propus ca temă de dezbatere democraţia în şcoală. „Este şcoala o instituţie democratică?” a fost întrebarea lansată pentru dezbatere. iar răspunsul a fost dat tort de către un părinte. „în şcoală a pătruns prea multă democraţie. Şi s-a văzut: nu este util ca şcoala să devină o instituţie democratică”. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


„Natura moartă cu nepot obez” – aplauze furtunoase la scenă deschisă
CAS lasă secţia de cardiologie fără medici specialişti
Reduceri la biletele CFR pentru tineri
În curând, Maternitatea va putea efectua analize medicale gratuite
1 Mai - De la Florar, Arminden la "Paştele Muncitorilor"
Vladimir Putin a propus fuziunea Gazprom şi Naftogaz
TVA-ul nu va creste * FMI ar putea revizui scenariul de creştere economică al României
Îl voi da în judecată pe preşedintele ANI
Includerea clasei a IX-a in ciclul gimnazial, aprobată de Comisia de învăţământ din Camera Deputaţilor
Românii din Seghedin – persona non grata în biserica sârbească
Masacrul de la Smolensk nu a fost accident
Rusia-România, meciul pentru Basarabia
Bancul zilei: Mirarea lui Ion
Horoscop
Ghimpu răspunde obrăzniciei staliniste a lui Lavrov
Văduva lui Toader Buliga, candidat la primăria Răchiţi
Botoşănean prins de italieni cu permis fals
„Taxa de şmecher” la Cadastru, confirmată de controlul ANCPI
Trecerea spitalelor la administraţia locală se va face pe bază de control
Părinţii îşi pot ajuta copii să fenteze ora de religie
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă