Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
5853
De la 07 Ianuarie 2003
79769688

Părinţii protestează la legea lui Funeriu

  • 14 March 2010, 23:00
Chiar înainte de punerea oficială în dezbatere publică a proiectului Legii Educaţiei, declaraţiile făcute săptămâna trecută de ministrul educaţiei au incitat părinţii la expunerea unor păreri despre ce urmează să se întâmple în învăţământ. „Va fi noua lege un proiect unitar, coerent, chiar dacă nu perfect? Sau va fi tot un paleativ, ca şi cele precedente?”, este întrebarea pe care o pun mulţi dintre părinţi.
Pe forumul părinţilor pentru dezbaterea modificărilor din învăţământ au părut deja opinii potrivit cărora mutarea clasei a IX-a la gimnaziu sau intrarea la liceu pe baza mediei din gimnaziu şi a portofoliului educaţional nu sunt dintre cele mai inspirate măsuri. „Se bate moneda spre orientarea elevilor spre ceea ce le place. Foarte frumos. Dar cum se potriveşte asta cu păstrarea lor la grămadă încă un an (clasa a IX-a) în loc să-i laşi să se orienteze? Spun la grămadă, pentru că gimnaziul nu e orientat spre ceva, clasele nu sunt diferenţiate pe afinităţi, abilităţi. Insistenta prea mare spre materiile de uman, amestecarea celor realiste în coktailul numit ştiinţe, fără pregătirea anterioară a profesorilor care să îl predea, mi se par amatorisme. Pe care le vom plăti...”, este părerea exprimată de unul dintre părinţi.
În unele dintre şcolile botoşănene, o parte dintre diriginţi au anunţat că vor purta discuţii cu părinţii despre ceea ce urmează să aducă noua reformă, atât în privinţa modificării programelor şcolare, cât şi în privinţa modificării manualelor şi a structurii ciclurilor şcolare, dar mai ales a examenelor de importanţă majoră în viaţa elevilor. Vor părinţii mai puţine ore la şcoală? Sau, de fapt, o relaxare a temelor pentru acasă, însoţită de o atractivizare a programei, conţinutului acesteia şi a manualelor?
„Există copii care sunt extrem de solicitaţi de şcoală. Sunt cei ambiţioşi sau cei împinşi de părinţi. Există profesori extrem de solicitanţi, care presează ca şi cum materia lor e unica ce ar conta. Aceşti copii ar vrea să fie mai relaxaţi şi sunt cei care se plâng de încărcarea materiei. Şi au dreptate, dacă iei lucrurile foarte în serios şi răspunzi tuturor solicitărilor şi ajungi să te duci şi la olimpiada de română, şi la matematică, şi la istorie .... oboseşti până în a IX-a. Pe de altă parte, în acelaşi învăţământ, există şi cei care trec ca valiza prin gară, cum spune românul. Nimic nu îi atrage, iar mai mult timp liber s-ar traduce în mai mult timp liber pe net sau la tv sau la bere...Trebuie găsită o soluţie pentru ambele categorii de elevi”, consideră un alt părinte, Oana Obadă.
Mulţi părinţi consideră că în privinţa materiilor de gimnaziu nu ar fi necesare modificări, deoarece gimnaziul este de cultură generală. „Programa şi manualele sunt proaste. Nu sunt profesor, dar unele enormităţi le observ şi eu. Manualele nu erau perfecte toate nici când eram elev. Dar în loc să se corecteze, s-au făcut, unele, tot mai aiuritoare”, este părerea exprimată de un alt părinte. După numeroase amânări, proiectul Legii Educaţiei va intra în dezbatere publică în cursul acestei luni, după ce proiectul va fi prezentat în şedinţă de Guvern. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Sfatul lui Iancu de Hunedoara către români
Ioan Rotundu
Tâlhărie neconfirmată – Botoşani
Conducea un autovehicul neînmatriculat
Cauze concurente în producerea unui accident rutier
consumul de alcool şi neadaptarea vitezei la condiţiile de drum,
Peste 200 pachete de ţigări confiscate de jandarmi…..
Termica Botoşani se considerată inoportună la privatizare
13 – zi cu ghinion …
Guvernul Boc declanşează operaţiunea de decimare a bolnavilor
Reduce bugetarii într-o parte şi-i angajează în cealaltă
inspectorii de la Mediu au devenit comisari la Garda de Mediu
În căutarea ouălor otrăvitoare şi de contrabandă
Elevii fotbalişti din Frumuşica, „bronz” la Olimpiada Sportului Şcolar
Părinţi obligaţi să dreagă oalele sparte de elevii infractori din Flămânzi
Istoricul şi diplomatul român Andrei Capuşan, în conferinţă la Londra
Seri duhovniceşti la Oastea Domnului din Micherechi
Prioritatea strategică pentru PDL este rezolvarea problemei liberale
Marş de protest, la Cluj, faţă de ideea regionalizării României
Agenţii Fiscului american au urmărit un patron pentru o datorie de 4 cenţi
Bancul zilei: Dragoste de… soacră!
Horoscop
Bucătăria Jurnalul: Frigărui de pui cu orez şi sos de coriandru şi mentă
Un roman, prins în menghină pe marginea prăpăstiei în Austria
S-a votat oficializarea limbii maghiare în Ţinutul Secuiesc
PCM propune ca toate regiunile ţării să aibă autonomie teritorială
Edu Cer solicită eliminarea finanţării de la buget
pentru membrii diverselor Academii din România
Întâlnire de seamă între personalităţi hunedorene şi botoşănene
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă