Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23830
De la 07 Ianuarie 2003
112934668

Părinţii sunt cei care încurcă înscrierile la grădiniţe

  • 31 May 2007, 23:00
Astăzi, 1 iunie, este prima zi în care părinţii îşi pot înscrie copiii la grădiniţe, termenul limită fiind 15 iunie. După cum susţine conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, vor fi respectate o serie de criterii pentru înscrierea la anumite grădiniţe. Astfel, se va ţine cont de apropierea de domiciliu, existenţa fraţilor sau a surorilor în grădiniţa respectivă, precum şi cât de aproape este serviciul părinţilor de grădiniţa la care aceştia vor să îşi înscrie copilul. Se pare că, din punctul de vedere al conducerii IŞJ la nivelul judeţului Botoşani nu se pune problema lipsei locurilor la grădiniţe. În acest caza se pume problema asupra faptului că cei mai mulţi părinţi vor să îşi înscrie copiii la aceeaşi grădiniţă. „Unităţile de învăţământ preşcolare funcţionează în marea majoritate după sistemul „primul venit, primul servit”. În judeţul Botoşani sunt asigurate locuri la grădiniţe pentru toţi copiii, dar problema este că există preferinţa părinţilor pentru o anumită grădiniţă şi nu întotdeauna această preferinţă este una justificată, ci mai degrabă se bazează pe unele sfaturi pe care părinţii le primesc” a declarat Horia Negrescu, inspector general şcolar în cadrul IŞJ Botoşani.
Acesta a adăugat că deşi numărul locurilor în grădiniţe este suficient, există totuşi un dezechilibru din punct de vedere al amplasării acestor unităţi. Astfel, există cartiere în municipiu unde populaţia preşcolară este în creştere, dar şi cartiere în care nu există nici o grădiniţă. Din acest motiv, la ora actuală există un proiect care prevede construirea a încă aproximativ trei grădiniţe pe teritoriul municipiului. Consiliul Local este cel care va hotărî unde vor fi amplasate aceste grădiniţe şi care sunt zonele care au nevoie de ele. Pe lângă grădiniţele din municipiul Botoşani, Inspectoratul Şcolar Judeţean mai are un proiect care vizează construirea a 30 de grădiniţe în mediul rural. „În mediul rural este mai mare nevoie de educaţie preşcolară decât în mediul urban”, a precizat inspectorul general al IŞJ. În condiţiile în care la încheierea perioadei de înscriere a copiilor vor exista grădiniţe cu un număr mai mare de cereri decât numărul de locuri existente, conducerea IŞJ va aproba constituirea de grupe în plus. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Astăzi, Poliţia de proximitate se va întâlni cu elevii
Memorialul Ipoteşti îşi îndreaptă atenţia spre copii
OJPC nu i-a iertat pe vânzătorii de jucării indisciplinaţi
Taximetrist fricos şi fără imaginaţie
Doi tineri, ce s-au crezut şmecheri, au sfârşit prost
Anunţ
Anunţ "Vasilache"
Comentariu la comentarii (CX)
Scoici cu vin alb
Nedumerirea lui Ion
Horoscop
Citate şi cugetări din Spania
Vă interesează un GPL?
Bordeianu a scăpat de-o belea românească, pentru a da peste una nemţească
Plan de măsuri pentru diminuarea efectelor secetei
100 de pistoale şi muniţie reală pentru poliţiştii comunitari
Nou regulament pentru cei ce ocupă spaţiul public
Municipalitatea scoate la licitaţie studiul de optimizare a circulaţiei
S-a dat startul la distracţie
Direcţia de Cultură sprijină Reţeaua Tinerilor Rromi
Corlătenii îmbracă straie de sărbătoare
În aşteptarea primului Congres al Forului Democrat al Românilor din Moldova
Autospeciala Penitenciarului s-a oprit într-un gard din Truşeşti
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă