Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7791 lei
1 USD = 4.2931 lei


Număr accesări
Astăzi:
7529
De la 07 Ianuarie 2003
72558588

Părinţii vor avea acces în sala examenului de bac

  • 6 May 2011, 23:00
Părinţii îşi vor putea avea reprezentanţii ca observatori în sălile de susţinere a examenului de bacalaureat de la acest sfârşit de an şcolar. Este ceea ce promite Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, care vrea ca în acest mod să se asigure un plus de siguranţă pentru desfăşurarea corectă şi echitabilă a examenului naţional de bacalaureat.
Asociaţiile de părinţi sunt invitate să desemneze observatori care să monitorizeze organizarea şi desfăşurarea acestui examen. „Potrivit Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat 2011, aprobată prin Ordinul de ministru nr. 4799/31.08.2010, observatorii pot monitoriza pregătirea examenului de bacalaureat (stabilirea, prin tragere la sorţi a componenţei comisiilor, realizarea instruirii generale a membrilor comisiilor, instruirea asistenţilor din centrele de examen, verificarea sălilor de examen), desfăşurarea acestuia (prezenţa în săli ca asistenţi în timpul desfăşurării probelor, inclusiv monitorizarea situaţiilor de susţinere a examenului în condiţii speciale) şi pot sesiza eventualele încălcări ale prevederilor metodologiei. În activitatea de monitorizare, observatorii vor fi în permanenţă însoţiţi de un membru al comisiei.
Pentru a putea participa cu observatori la examenul de bacalaureat, asociaţiile de părinţi constituite conform legii şi organizaţiile nonguvernamentale care au activitate relevantă în domeniul educaţiei vor adresa Comisiei de bacalaureat judeţene o solicitare scrisă, oficială, până la data de 1 iunie 2011.
„Solicitarea va include şi asumarea faptului că persoanele nominalizate sunt eligibile, îndeplinind condiţia de a nu avea soţul sau soţia, o rudă sau un afin de până la gradul al IV-lea inclusiv, printre candidaţii care participă la examenul de bacalaureat în respectiva sesiune şi care se angajează să respecte prevederile legislaţiei în vigoare şi ale metodologiei de organizare şi desfăşurare a bacalaureatului”, se arată în comunicatul transmis de MS. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (4)]


Horoscop
Bancul zilei: Simboluri sexuale
Caricatura zilei
O femeie si fiul ei, găsiţi decedaţi în casă;
rudele spun cî ar fi murit de foame
O femeie din Ploieşti a găsit 20 de şerpi in locuinţa sa
Al-Qaeda confirmă moartea lui Osama bin Laden
Doctoratele nu vor mai fi stabilite din stiloul ministrului
Vanghelie către copiii de ţigani din Ferentari
când vin ziariştii la noi, le dăm cadou inel, ceas, nu le luăm
Ce NU a spus guvernatorul BNR Mugur Isarescu în conferinţa de presă de joi
Grave disensiuni în USL
se înmulţesc problemele USL în teritoriu
Gărzile la centrele de permanenţă vor fi plătite mai bine
Angajări din obligaţie
Azi are loc Târgul liceelor
Ovidiu Portariuc va susţine părerea botoşănenilor despre OMG-uri în faţa primarului Flutur
Viorel Iliuţă a detronat-o pe Cristina Panait
21 de Camere agricole în Botoşani
PSD şi PNL Botoşani, doi cocoşi gata de încăierare
Un gest de politician educat
Ioan Rotundu
Votul consilierilor judeţeni USL a şocat lumea medicală
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă