Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
12193
De la 07 Ianuarie 2003
79742194

Parlamentarii din comisiile de muncă au votat pentru reducerea CAS în 2010

  • 6 January 2010, 23:00
Parlamentarii din comisiile de munca au votat miercuri pentru reducerea contributiilor la asigurarile sociale ale angajatilor si ale angajatorilor. Este vorba despre un amendament care prevede stabilirea cotelor de contributie la 21,8% pentru conditii normale de munca, din care 9% datorata de angajati si 12,8% de angajatori, informeaza Mediafax.
Votul parlamentarilor vine in conditiile in care proiectul de buget prevedea mentinerea lor la nivelul anului 2009. Potrivit proiectului de buget, contributia de asigurari sociale pentru conditii normale de munca trebuia sa fie de 31,3%, la fel ca anul trecut, din care 10,5% datorata de angajati si 20,8% de angajatori, iar contributia pentru conditii deosebite de munca trebuia sa fie limitata la 36,3%, din care 10,5% pentru angajati si 25,8% pentru angajatori.
Contributiile platite de angajati si angajatori insumeaza, in prezent, 40,05% din salariul brut, desi ar fi trebuit sa scada de la 1 ianuarie 2009 cu doua puncte procentuale, de la 39,5% la 37,5% din salariul brut.
Parlamentarii din comisiile de munca au votat pentru majorarea punctului de pensie cu aproximativ 100 lei, pana la 826,2 lei.
Parlamentarii din comisiile reunite pentru munca au votat miercuri pentru majorarea punctului de pensie la 826,2 lei, de la 732,8 lei in varianta bugetului asigurarilor sociale de stat aprobat de Guvern. O masura care adanceste deficitul bugetului de pensii la 2,5 miliarde euro, informeaza NewsIn.
Amendamentul votat in cadrul dezbaterilor de miercuri prevede ca "valoarea punctului de pensie este de 826,2 lei si se aplica incepand cu data de 1 ianuarie 2010". Initiativa i-a apartinut deputatului PSD Ioan Cindrea si a fost adoptata cu 26 de voturi "pentru", 14 abtineri si niciun vot impotriva. Valoarea punctului de pensie ar urma sa creasca, astfel, in 2010 la 45% din salariul mediu brut, fata de 39,9% cat este in prezent.
Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a avertizat ca majorarea punctului de pensie la 45% in acest an inseamna un efort suplimentar de "1 miliard de euro".
La randul sau, secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Gheorghe Gherghina, a atras atentia ca majorarea pensiilor pune in pericol deficitul bugetar de 5,9% din PIB convenit cu FMI si Comisia Europeana. "Inghetarea pensiilor este prinsa in acordul incheiat cu FMI si CE si nu avem alta posibilitate in aceste conditii, iar cresterea pensiilor nu poate fi facuta in corelare cu reducerea deficitului si necresterea fiscalitatii. Nu este vorba de o scadere a pensiilor in termeni nominali, ci o inghetare a lor", a precizat Gherghina.
Proiectul Legii bugetului asigurarilor sociale de stat a fost adoptat cu unanimitate de reprezentantii Comisiilor reunite pentru munca si protectie sociala din Parlament. Potrivit NewsIn, proiectul prevede 39,69 miliarde lei (7,36% din PIB) pentru plata pensiilor in 2010 si o subventie de 7,056 miliarde lei pentru sustinerea totala a cheltuielilor bugetului asigurarilor sociale.
Agenţia de presă HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Guvernul introduce standarde de cost pentru serviciile sociale
îngrijirea unui copil aflat în plasament costă 20.896 lei pe an
Românul şi duioşenia de iarnă
Ieri, miile de şomeri n-au avut oferte de angajare
Lege anapoda, interpretare şi mai anapoda, angajaţi timoraţi
Repetiţie pentru proba digitală de la Bac
Profesorii debutanţi continuă să fie prost plătiţi
În acest an, în învăţământul botoşănean vor fi desfiinţate 300 de posturi
Beţivan prins în trafic
Schimbarea managerului la DJPD a adus un suflu nou în activitate
amenzi de cinci ori mai mari pentru traficul greu
„Vrem bani mai mulţi pentru judeţ!” strigă şefii CJ către parlamentarii de Botoşani
Anul investiţiilor finanţate din fonduri europene la Primăria Botoşani
Iavorenciuc – o familie cu probleme
Program TELE'M Botoşani, joi 7 ianuarie
Cârdăşie politică spornică în minciuni
Ioan Rotundu
Un simplu telefon şi... gata angajarea!
Horoscop
Aluzie sexuală
Bugetul lui Boc pentru Ţâbu
La moartea presei cu etaj
Comuniştii au încercat să-şi ascundă ilegalităţile secretizând documente
Arhitectul român Dan Hanganu a primit Ordinul Canadei
Traian Băsescu se va întâlni la Chişinău cu preşedintele
interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu
Emil Boc despre majorarea punctului de pensie
niciun amendament nu poate fi acceptat dacă nu are sursă de finanţare
Impozitul minim are o soartă incertă
orice variantă este posibilă
Un preot cazon iubit şi stimat de credincioşi
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă