Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
19807
De la 07 Ianuarie 2003
93808002

Parlamentul European va vota pe 14 noiembrie rezoluția privind statul de drept din România

  • 25 October 2018, 19:17
Parlamentul European ar urma să voteze pe 14 noiembrie, în cadrul plenarei de la Strasbourg, rezoluția privind statul de drept din România, potrivit proiectului de agendă publicat pe site-ul PE, după ce dezbaterea în acest sens a avut loc tot la Strasbourg pe 3 octombrie.
Dacă agenda se va confirma într-o viitoare ședință a liderilor grupurilor, moțiunea pentru adoptarea rezoluției se va vota miercuri, 14 noiembrie, la sesiunea de vot între orele 12.30-14.30.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că adoptarea unei astfel de rezoluții cu privire la România de către PE, este neobişnuită, mai ales că vine cu o lună înainte de preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către ţara noastră.
"PE are dreptul să dezbată teme şi e dreptul lor să voteze rezoluţii. Am subliniat că prezenţa mea în PE nu avea legătură cu dezbatere aceea despre statul de drept în România. Am făcut declaraţii în România despre subiect. România este o democraţie funcţională şi respectă statul de drept, dar este o democraţie vie şi avem abordări despre care unii nu au opinie bună. Nu vreau să intru mai adânc în dezbaterile interne din România aici în PE. E extrem de neobişnuit pentru PE să dezbată şi să voteze o rezoluţie cu doar o lună înainte de a prelua preşedinţia Consiliului UE. Decizia aparţine PE",a spus Iohannis, notează Mediafax.
"Apărăm domnia legii oriunde, în Polonia, România şi în ţara mea. Peste tot acest angajament pentru apărarea statului de drept, este rolul nostru să apărăm acest lucru. PE va decide conţinutul rezoluţiei, dacă e pregătit pentru o rezoluţie", a declarat atunci și Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European.
În cadrul dezbaterii din 3 octombrie, Viorica Dăncilă a susținut un discurs pentru care a fost lăudată la întoarcerea în țară de către cei din PSD și aplaudată la ședința de guvern.
Dăncilă a susținut atunci că nu a venit să dea socoteală și că MCV și-a ratat menirea, în condițiile în care nu a apărat drepturile cetățenilor în fața „abuzurilor” din justiție. Ea a cerut oficial să spună cine a redactat rapoartele MCV, în care nu se spune nimic despre protocoalele SRI.
În replică, prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans a afirmat că Bruxellesul nu va ezita să acționeze în cazul în care autoritățile de la București nu vor îndrepta legile justiției, în acord cu recomandările Comisiei de la Veneția. El a spus că oficialii CE sunt gardienii tratatului UE și vor apela la toate mijloacele pe care le au la dispoziție, fie că este vorba despre MCV sau alte instrumente.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


A ieşit de la Cotroceni mai puternic decât a intrat
Ioan Rotundu
S-a înfiinţat Asociaţia Scriitorilor Botoşăneni „Mihai Eminescu”
Cine sunt cei 17 „nemuritori”
Trăim vremurile descrise de Sadoveanu în „Zodia cancerului”
Ioan Rotundu
La ce ne mai putem aştepta bun de la Iohannis?
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 22 - 28.octombrie 2018
Catrenul săptămînii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Examen dificil
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Vorniceni
Tănase s-a trezit doar o clipă din dulceagul somn aducător de prosperitate
Ioan Rotundu
Vorniceni, comuna unde oamenii şi animalele pot muri de sete
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 19.10.2018
Cum îşi umileşte UPC-ul clienţii
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu:Centemarul Unirii - Darabani
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă