Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9961
De la 07 Ianuarie 2003
122895610

Parlamentul de la Chisinau a votat pentru ridicarea imunitatii lui Vlad Filat

  • Fostul premier poate fi arestat / Moldova, ca-n Vestul Salbatic: rusofilul Usatii promite recompensa un Mercedes politistului care il va aresta pe Filat
  • 15 October 2015, 23:00
Procurorul general al Republicii Moldova, Corneliu Gurin, a cerut ridicarea imunitatii fostului premier moldovean Vlad Filat, transmite Agora.md. Procuratura moldoveana il acuza pe liderul PLDM de implicare in dosarul cunoscut in R. Moldova drept "jaful secolului", in urma caruia peste un miliard de dolari au fost scosi din sistemul bancar al tarii.
In fata Parlamentului se desfasoara un protest organizat de Partidul Socialistilor condus de Igor Dodon si de formatiunea Partidul Nostru a lui Renato Usatii, in timp ce in interior parlamentarii sunt reuniti in sedinta. Punand gaz pe foc, rusofilul Usatii a promis un Mercedes politistului care il va aresta pe Filat.
16.14: Parlamentul a votat pentru ridicarea imunitatii deputatului Vlad Filat. Fostul premier poate fi arestat, scrie Unimedia. 79 de parlamentari din 101 au votat pentru.
15.56: Vlad Filat se retrage de la conducerea Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), transmite Unimedia. Anuntul a fost facut in urma cu cateva minut in plenul Parlamentului de la Chisinau.
15.08: Comisia juridica a Parlamentului Moldovean a votat pentru ridicarea imunitatii lui Vlad Filat. Urmeaza, tot azi, votul in plen
----------------------
Agora.md relateaza ca sustinatorii lui Renato Usatii s-au impartit in mai multe tabere pentru ai bloca drumul liderului PLDM, Vlad Filat, in caz ca acesta ar incerca sa paraseasca Legislativul. Usatii le-a dat indicatia sa verifice masinile. Totodata, in cadrul mitingului, Usatii le-a promis politistilor cate un automobil pentru arestarea lui Vladimir Filat si a lui Vladimir Plahotniuc.
Potrivit rechizitorului, in timpul cand era premier a extorcat si a primit de la Ilan Shor bunuri si servici ce nu i se cuvin in suma de 60 de milioane de dolari, scrie Timpul.md.
"Eram pregatit pentru asemenea scenariu. De mai demult timp se vorbea, cum se pregateste, cum se va veni intr-o maniera triumfalista. Pe de o parte cu Usatii, pe de alta parte procurorul general. In speranta ca o sa fie justitie corecta. Jertfa care se aduce astazi va duce clar la destramarea acestui sistem odios care duce la putrefactie tara in care traim.
Daca spuneam ca alegerile anticipate sunt unele nedorite, acum pot sa spun ca oamenii trebuie sa aleaga intre ceea ce este si ceea ce isi doresc ei, in speranta ca vor avea posibilitatea de a-si exprima optiunea de vot", a declarat Filat joi, dupa ce s-a cerut ridicarea imunitatii.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Întâlnire pe nevăzute
Horoscopul zilei de 16.10.2015
Reţeta zilei: Ketchup de roşii si ardei roşii
Papa Francisc: Oamenii trebuie sa inceteze sa idolatrizeze banii
Valoarea totala a productiei din agricultura Romaniei din 2014: 74,524 miliarde de lei
Premiera: China are mai multi miliardari decat SUA
Germania: Un "agent triplu" al serviciilor secrete este judecat pentru inalta tradare
PNL propune comisie parlamentara de ancheta pentru construirea "de mantuiala" a autostrazii Sibiu-Orastie
Raport pe 2014 al Ministerului Finantelor privind companiile de stat
Romgaz este cea mai profitabila societate de stat, iar Complexul Energetic Oltenia are cea mai mare pierdere
Botoşani: La Mănăstirea Zosin oile şi vacile au mai mare trecere decât credinţa
Ioan Rotundu
Capela liceală, locul ude se va lua de acum Bacul
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog