Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
30910
De la 07 Ianuarie 2003
97508189

Parteneriate francofone la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Botoşani

  • 15 June 2016, 23:00
Marţi, 14.06.2016, a avut loc în Sala Multimedia a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Botoşani premierea Concursului de civilizaţie francofonă „La Fourmi”. Cei 78 de elevi premiaţi la cea de-a noua ediţie a concursului au fost recompensaţi cu premii în bani cu o valoare totală de 5000 lei, oferiţi de Dl. André Fleurance, sponsorul revistei, membru al Asociaţiei ASERB Franţa.
Revista La Fourmi se află la cel de-al 12-lea număr, promovează activităţile francofone derulate în liceu şi este iniţiată prin parteneriatul cu Asociaţia umanitară franceză ASERB (Association du soutien des élčves roumains de Botoşani), al cărei preşedinte este Dl. Jean Paul Noury. Concursul promovat de revistă este realizat în parteneriat şi cu alte instituţii din Botoşani: Casa Corpului Didactic, Asociaţia Română a profesorilor de limbă franceză, filiala Botoşani şi Centrul Europe Direct. Este un concurs on line, creat printr-un program de informaticianul şcolii, profesorul Robert Acatincăi.
Festivitatea de premiere, organizată de profesorii de franceză din liceu (Elena Gutter, Nicoleta Chiponcă, Ingrid Cucu şi Daniela Pintilei) este începutul unui alt parteneriat, reprezentat de dl. Prof. Dr. Vania Atudorei, microbiolog, profesor la Colegiul Gerald-Godin din Montreal, distins de Guvernul francez cu titlul de Cavaler al Ordinului „Palmes Académiques”. Elevii au fost premiaţi de profesorul Atudorei cu simboluri ale statului canadian, broşuri de prezentare, hărţi, afişe, pliante. La festivitate au fost prezenţi directorii liceului, Cristina Chiriac şi Ştefan Oltean, reprezentanţii centrului Europe Direct, Mariana Căjvăneanu şi Radu Căjvăneanu, care au adus cărţi şi broşuri elevilor premianţi, profesorii Mihaela-Dana Hristea, Mariana Rînghilescu, Marilena Popescu.
„La Fourmi” a obţinut anul acesta locul I la Concursul de reviste şcolare la nivelul judeţului. Revista a fost concepută de echipa de redacţie, formată din elevii Ioana Pînzaru, Francesca Ungureanu şi Georgiana Condurachi, îndrumaţi de profesorii de franceză din liceu. Revista are o rubrică specială, dedicată corespondenţei, unde echipa de redacţie intervievează foşti elevi ai liceului. În ultimul număr, interviul a fost acordat de Vlad Galer, student la UNATC, dar şi la Litere, cunoscut mai ales datorită scurt-metrajului „Tibi”, selectat la Festivalul de Film de la Cannes în 2015. În paginile revistei au publicat şi foşti elevi ai liceului, actuali profesori la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”: Mihalea-Dana Hristea, Mariana Rînghilescu, Daniel Botezatu, Violeta Zamfirescu, Tamara Săvescu.
Concursul de civilizaţie francofonă şi activităţile prezentate în cadrul ceremoniei de premiere se înscriu în lista evenimentelor multiculturale şi a promovării plurilingvismului la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Botoşani.
(Corespondenţă)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Mângîiere sufletească
Horoscopul zilei de 16.06.2016
Dupa o mie de ani de asteptare, bisericile ortodoxe se reunesc in Sfantul si Marele Sinod,
umbrit insa de absente notabile, printre care cea a Rusiei
Tabara Brexit castiga avans, bursele mondiale intra pe rosu / The Sun: BeLEAVE in Britain
Serghei Lavrov: Arestarea suporterilor rusi in Franta, absolut inadmisibila
Prognoza meteo pentru joi si vineri
Politia belgiana, avertizata ca membri ai Statului Islamic au plecat din Siria si se indreapta spre Belgia si Franta pentru a comite atentate
Klaus Iohannis: Prin initiativa navala in Marea Neagra nu dorim sa revenim la razboi rece
DNA: Fostul ministru PSD al Energiei Constantin Nita, trimis in judecata pentru trafic de influenta
Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, anunta un Blitz Krieg impotriva birocratiei:
Dispare copia legalizata, bani pentru informatizare doar daca se demonstreaza interconectarea bazelor de date
Curtea Constitutionala: Abuzul in serviciu, partial neconstitutional, va fi redefinit
Botoşani: Uimitoarele cercetări ale impostorului om de ştiinţă Ionică Nechifor
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă