Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7694 lei
1 USD = 4.4000 lei


Număr accesări
Astăzi:
1817
De la 07 Ianuarie 2003
73775610

Partidă memorabilă de rugby-ul la Botoşani

  • 3 June 2010, 23:00
Acum 25 de ani, mai precis în 1985, într-o unitate standard pentru economia municipiului şi a judeţului Botoşani „ELECTROCONTACT”, lua fiinţă, la iniţiativa a doi internaţionali de rugby, fost jucători la Politehinca Iaşi, în prima divizie, Ionel Tacu şi Constantin Dăscălescu, echipa de rugby cu acelaşi nume, participanta la Compania diviziei secunde.
Mizând pe robusteţea, talentul dar şi seriozitatea în însuşirea elementelor tehno-tactice ale rugby-ului cei doi antrenori la care s-a adăugat şi Alexandru Ghiţă, au construit o echipă de tineri inimoşi care au avut o comportare meritorie în Campionat reuşind, rezultate onorabile în compania echipelor: Chimia Bacău, Progresul Bacău, Automobilul Galaţi, Rulmentul II Bârlad, U.R.A. Tecuci, Rapid C.F.R. Galaţi şi Politehnica II Iaşi.
În formaţia de „standard” a „ELECTROCONTACTULUI” au evoluat cu brio Ion Erdic, Constantin Cristea, Mihai Gorbasevschi, Constantin Baltag, Maria Frăsineanu, Nicolae Velniciuc, Ion Hruşcă, Dinu Pintilie, Costel Filipovici, Dionisie Golinschi, Dumitru Alexa, Constantin Tudose, Dumitru Amitroaie, Costel Cical, Cristinel Tiliuţă, Romeo Ciobanu, Sandu Săcăleanu şi Sorin Anton.
Astăzi la aproape 25 de ani de la înfiinţare, Rugby-ul în Botoşani renaşte ca pasărea Phoenix, artizanii acestei inedite reveniri fiind prof. Ionel Tacu fostul jucător şi antrenor al Politehnicii Iaşi cu care a cucerit în 1979 Cupa României într-o partidă memorabilă cu Steaua Bucureşti, precum şi autorităţile locale în frunte cu energicul primar Cătălin Mugurel Flutur, prefectul judeţului Botoşani Cristian Roman precum şi oamenii de sport, dar şi suporterii adevăraţi ai rugby-ului.
La L.P.S.Botoşani se va înfiinţa o clasă specială pentru rugby care va începe să funcţioneze în noul an de învăţământ, 2011, creându-se astfel un izvor de reale talente.
La această întreagă acţiune s-a adăugat directorul pentru Regiunea Moldova Nord la Rugby din partea Federaţiei Române de Rugby, prof. Iulian Iftenie, absolvent al Academiei de Rugby şi profesorul Ionel Homeniuc.
Mai trebuia şi un prilej pentru această inedită renaştere a unui sport îndrăgit la Botoşani. Acest prilej a venit exact când trebuia – partida retur al meciului de baraj pentru calificarea la Cupa Mondială de Rugby 2011 – Africa de Sud, pe care Naţionala României o va susţine sâmbătă 5 iunie 2010 la ora 18,30 pe Stadionul Municipal cu reprezentativa similară a Ucrainei. Pregătiri asidue la stadion, la amenajarea terenului, la instalarea buturilor şi la tot ceea ce impune o partidă în care Naţionala României întâlneşte Ucraina, echipa pe care a învins-o la Kiev în prima manşă cu 33-3.
Aşadar împreună, din nou la Rugby!
Mult succes României, mult noroc şi succes sportului în judeţul Botoşani. Revenit în lumea minunată a rugby-ului moldav şi al celui românesc. Să fie într-un ceas bun! (Corespondenţă)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Paternitate recunoscută în stil evreiesc
Bucătăria Jurnalul: Saramură de peşte
Mădălina Drăghici preferă şedinţele de SPA bio
Calculul de optimalitate al Andreei Vass pentru concedierea bugetarilor
125.000 de persoane in 2011
CNA aplică o amendă de 18.000 de lei postului Antena 3
ANAF sesizează Parchetul în cazul Realitatea Media SA
pentru infracţiunea de evaziune fiscala. Realitatea acuză un control la comanda politică
Mai mulţi botoşăneni vor rămâne fără apă
la inaugurarea primelor ţevi montate prin ISPA
Gurile de canal nu fac faţă la ploile torenţiale
Apărătorii Mediului au primit premii de la Primăria Botoşani
Ziua Suediei sărbătorită la Prefectura Botoşani
Conducere auto cu permisul suspendat
Incendiu la o locuinţă din Buhăceni
Ungaria are şanse slabe să evite soarta Greciei
Ambiţiile demente ale preşedintelui Băsescu
Medicii nu vor coplata de la pacienţi
Şefii din educaţie vor ca profesorii să ţină ore „de şcolire” a părinţilor
Contestatul program „Euro 200” continuă fără piedici din partea crizei
Bolnavilor li se limitează consultaţiile gratuite: maxim trei pe an
Program TV SOMAX – vineri 4 iunie
Portocaliul Boroleanu face legea în comună
Mircea Mihai, primarul galben i se supune docil
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă