Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
29265
De la 07 Ianuarie 2003
111166703

Partidele trebuie să grăbească raportul financiar

  • 9 June 2008, 23:00
Autorităţile judeţului sunt pe ultima sută de metri a pregătirilor pentru turul doi al alegerilor locale. Subprefectul judeţului Botoşani, Mihai Elvădeanu precizează că în acest scop au fost date la tipărit circa 200.000 buletine de vot ce vor fi gata miercuri. „Atunci va avea loc şi o şedinţă de instruire cu secretarii unităţilor administrativ teritoriale şi cu preşedinţii Birourilor Electorale de Circumscripţii unde au loc alegeri pentru turul doi”, a specificat subprefectul Elvădeanu.
Şedinţa are două scopuri. Anume, să se facă o nouă instruire a preşedinţilor, având în vedere punctele slabe constatate în turul unu, pentru a nu se mai repeta vreo greşeală. „La primul tur au fost unele probleme din punct de vedere tehnic. Una e că nu am pus multă pază la tipărirea buletinelor de vot. Problema era că tipografia nu avea spaţii corespunzătoare unei paze. Un punct slab poate a fost, dar nu cădea în sarcina noastră, calitatea preşedinţilor secţiilor de votare. Cum a fost la Dobârceni, unde la 20.30 a plecat din secţia de votare urna volantă şi s-a întors la ora 22.00”, a subliniat subprefectul, accentuând că acesta este un exemplu clar de lipsă de competenţă profesională.
Al doilea scop e de a li se da secretarilor de primării buletinele de vot anulate şi avizate de preşedintele BEJ pentru a le afişa la sediile primăriilor şi la secţiile de votare. Totodată, autorităţile vor să vadă dacă mai sunt necesare materiale pentru procesul alegerilor. Buletinele vor fi repartizate în judeţ, vineri 13 iunie. O problemă este ca secretarii să primească instrucţiuni referitoare la modul şi graficul de constituire al noilor Consilii Locale.
„Suntem nevoiţi să realizăm aceste constituiri în patru zile, în perioada 17-20 iunie pentru a se respecta termenul general de 20 zile ce se suprapune cu termenul de depunere a raportului financiar de către partide. Legea 334 a finanţării partidelor politice prevede că nu se poate face nici validarea primarilor, nici a consilierilor fără dovada publicării în Monitorul Oficial a acestor rapoarte la Autoritatea Electorală Permanentă”, informează subprefectul Mihai Elvădeanu.
Dovada se va face prin publicarea în Monitorul Oficial din 16 iunie, cu care toate judecătoriile din judeţ şi Tribunalul vor trece la validarea primarilor. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ofertă înşelătoare de la UPC
A dat în judecată autorităţile care refuză rezolvarea problemei maidanezilor
Nuntă ca în poveşti la Palat
Cred că imigranţii români sunt săraci şi muncitori
Sub teroarea cenzurii
Limba română păstrată cu sfinţenie în California
Sfaturi din partea Poliţiei de Frontieră pentru călătoriile de vacanţă
Concediul paternal pentru creşterea şi îngrijirea copilului
Program Tele'M Botoşani marţi, 10 iunie
Horoscop
Întrebarea supăratului
Anunţ avertizare
Expoziţie de cărţi la Muzeul Judeţean
Şi-a violat anal, timp de doi ani, propria fetiţă
Se pregăteşte de comemorarea poetului nepereche
Neînţelegeri în formarea Consiliului judeţean
Ioan Rotundu
Comentariul comentariilor (CXXXII)
(Ioan Rotundu)
Lucia Olaru Nenati îşi lansează alte două cărţi
Ministrul Păcurariu dă cu tifla la peste 50 mii de botoşăneni pensionari
Obştea Dracşani nu se lasă păcălită de Prefectură
subprefectul Elvădeanu se crede jignit în demnitatea sa
Nimeni nu va scăpa fără să plătească taxa de gunoi
Liceeni sportivi deveniţi logicieni de rang european
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă