Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14287
De la 07 Ianuarie 2003
101998584

Partidul Comunist şi Partidul Regiunilor interzise la Cernăuţi. Ce face Comunitatea Românească?

  • 28 January 2014, 23:00
Consiliul Popular din regiunea Cernăuți, în timpul unei ședințe de duminică, a interzis cu majoritatea de voturi activitatea Partidului Regiunilor și Partidului Comunist. Anunțul a fost făcut de membrul Prezidiului Consiliului Popular din regiunea Cernăuți, Nazar Goruk, informează www.unimedia.info, preluat de Romanian Global News.
În cadrul aceleiași ședințe a fost format comitetul executiv al Consiliului Popular. De cealaltă parte, Partidul Regiunilor susține c㠄deciziile luate la Ternopil și Ivano-Frankivsk cu privire la interzicerea activității și simbolurilor Partidului Regiunilor și Partidului Comunist, pe teritoriul acestor regiuni sunt în contradicție cu legislația ucraineană și principiile de bază ale democrației".
Anterior Partidul Comunist și Partidul Regiunilor au fost interzise în regiunile Ternopil și Ivano-Frankovsk ale Ucrainei. Decizia în acest sens a fost luată pe 25 ianuarie de consiliile regionale în cadrul ședințelor extraordinare.
O parte importantă a liderilor locali ai Uniunii Interregionale Comunitatea Românească activează în cadrul Partidului Regiunilor, partid care înainte de criza legată de Vilnius, a luat măsuri care au ajutat comunitatea românească să-și păstreze identitatea. Una dintre acestea fiind anularea unui Ordin dat de fostul guvern Timoșennko care urmarea dispariția școlilor românești.
În mod evident evoluția din ultima perioadă trebuie să dea de gândit liderilor UICR și interesele românilor din Ucraina trebuiesc corect evaluate, inclusiv în contextul veniriii la putere la nivel regional, într-o primă fază, a unor forțe care sunt împotriva Partidului Regiunilor.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Revendicările vasluienilor
Horoscopul zilei
Chişinăul şi Tiraspolul au convenit să inspecteze situaţia şcolilor româneşti din Transnistria
Morişca detaşărilor: Guvernul îl pune prefect pe un fost sef de cazinou
secretar general adjunct la Justiţie îl trimite pe fostul consilier al lui Ponta, de la familia căruia premierul îşi luase casă în circumscripţie
Omul de afaceri Ilie Carabulea a fost ridicat de DNA
Botoşani: Crezul de-o viaţă al Marianei Honceru
Ioan Rotundu
Am primit atâtea telefoane de la ambasade încât am retras Legea lobby-ului de la votul final
Universitatea din Bucureşti suspendă cursurile şi examenele din zilele de 29 şi 30 ianuarie
Cine este Laura Chiţoiu, ce este de fapt Autoritatea de Supraveghere Financiară şi cum de şi-a început cu stângul activitatea
Tudor Chiuariu a demisionat din funcţia de preşedinte al Comisiei Juridice a Senatului
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă