Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
40701
De la 07 Ianuarie 2003
108577342
Păstrând şi aplicând cu succes metodele miliţieneşti

Poliţiştii încearcă să-şi absolve colega, cu instincte criminale, de răspunderea penală

  • Ioan Rotundu
  • 19 September 2021, 16:21
În luna august a.c. am publicat articolul intitulat „Poliţistă cu instincte criminale americane de tip George Floyd” postat pe site-ul Jurnalului la data de 7 august. Arătam în acel articol cum un agent de poliţie de la Postul de Poliţie Nicşeni, oe nume Amalia Văcăreanu, l-a agresat pe Adrian Suşter din satul Costeşti, comuna Răchiţi chiar pe terenul proprietatea acestuia, l-a gazat cu gaz lacrimogen şi l-a încătuşat, ducându-l la sediul Poliţiei Botoşani îmbrăcat în chiloţi şi maiou (foto), adică aşa cum era la munca câmpului.
Între timp am reuşit să aflu mai multe detalii asupra celor petrecute pe o tarla din câmp situată în preajma satului Costeşti. Ca să nu fiu greşit înţeles sau că am interpretat evenimentele într-un fel sau altul, voi reproduce fragmente din documentele existente la dosarul nr. 7795/193/2021 aflat pe rol la Judecătoria Botoşani, părţile în proces fiind Adrian Suşter în calitate de petent şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani în calitate de intimat.
Mai fac precizarea că în acest dosar se judecă contestaţia lui Adrian Suşter împotriva procesului verbal de amendă în sumă de 2300 lei, amendă aplicată de către agentul de poliţie Amalia Văcăreanu pe motiv că „ „În ziua de ....31.07.2021..., ora ..(nu se poate descifra ora).., locul.. sat Costeşti, com. Răchiți, jud. Botoșani... a săvârşit următoarele: Susnumitul la data de mai sus menționată fiind sub influența băuturilor alcoolice a provocat scandal adresând injurii și cuvinte jignitoare persoanelor aflate în apropierea imașului comunal din loc. Costești, com, Răchiți, jud. Botoșani, de natură să provoace indignarea persoanelor de față”.
În continuarea procesului verbal sunt indicate articolele din Legea 61/2019 în baza cărora am fost sancţionat cu amenda de 200 lei.
Ulterior consumării evenimentului, agentul de poliţie Cristian Cimpoi de la Poliţia Gorbăneşti, prezent la faţa locului cu agenta Văcăreanu, a contactat familia Suşter şi i-a propus să participe la un grătar comun cu poliţista Văcăreanu pentru a se împăca, fapt refuzat de familia Suşter care susţine că va depune plângere penală împotriva modului abuziv în care a fost tratat de către poliţista Amalia Văcăreanu.
Citez din contestaţia depusă la procesul verbal de amendă, document aflat la dosarul cu numărul menţionat mai sus:
În seara zilei de sâmbătă 31 iulie 2021 (aproximativ ora 19), eu, împreună cu fii mei Suster Niculae și Șușter Eduard și numitul Haralam Milucă, ne aflam pe terenul nostru cultivat cu lucerna, împrejmuit de gard viu din salcâmi, aflat la 500 de satul Costești. Eram cu tractorul și cu greblătoarea pentru a grebla o parte din lucerna cosită. În apropierea lucernierei noastre se afla și numitul Ciocoi Paul care păștea oile și caprele sale.
Acesta, la un moment dat, în mod intenționat, a lăsat oile și caprele să treacă în lucerniera mea pentru a se hrăni cu plantele de lucernă. Văzând că Ciocoi Paul nu are de gând să-și ia animalele de pe lucerna mea, eu și fiul meu Șușter Niculae i-am atras atenția să-și ia animalele de pe terenul nostru proprietate privată. Date fiind unele diferenduri dintre familia mea și Ciocoi Paul, acesta din urmă a refuzat să-și ia animalele de pe lucerna mea.
De fapt, acțiunea de acest gen ale lui Ciocoi a îmbrăcat o formă continuată, el de nenumărate ori pătrunde cu animalele pe lucerniera mea. Ba mai mult, el, de multe ori, a spus că va pășuna lucerna mea pentru că așa vrea el și că acesta e obiceiul în Costești. De altfel, este cunoscut faptul în sat că Ciocoi Paul distruge și alte terenuri cultivate ale altor cetățeni prin păscutul animalelor sale. Atunci, noi toți patru am fugărit oile și caprele de pe lucernieră. Urmare a acestui fapt, Ciocoi Paul a început să-mi adreseze mie și familiei mele, înjurături de toți sfinții și să profereze la adresa mea și a familiei mele amenințări cu bătăi pe care mi le va aplica el și interlopii lui din sat sau din împrejurimi, dar și cu amenințări de distrugere a gospodăriei mele prin incendiere.
Ba, chiar și cu pușcăria spunând că are relații la poliție. Evident că, în fața acestui comportament belicos, i-am spus să-și vadă de treabă și de familia lui, că se va găsi ac și de cojocul lui, că doar nu este buhaiul satului. Trebuie să precizez că, în afara persoanelor pe care le-am menționat, nu mai era nimeni în preajmă în momentul discuțiilor dintre noi. Fac această precizare pentru a amenda afirmația absurdă din procesul verbal că prin observațiile mele adresate lui Ciocoi am „provocat indignarea persoanelor de față”.
Acele „persoane de față” erau reprezentate în exclusivitate de membrii familiei mele și numitul Haralam Milucă care lucra la mine. După această discuție mai aprinsă, fără alte incidente cu caracter contondent, Ciocoi Paul și-a luat animalele și a plecat în câmp până nu a mai fost văzut. Totuși, la o anumită distanță după plecarea din acea zonă, l-am văzut pe Ciocoi Paul cu telefonul la ureche.
După despărțirea noastră, la o jumătate de oră, apare politista Văcăreanu Amalia Ioana de la Poliția Nicșeni, însoțit de un alt caraliu (am aflat că acel polițist se numește Cimpoi Cristian și, ca o trupă milițienesco-talibanică de comando, au descins pe terenul meu cu lucernă proprietate privată, și fără să se legitimeze și fără nici o explicație s-au repezit la mine și la fiul meu Șușter Niculae, au pulverizat o cantitate apreciabilă de spray asupra noastră care ne-a produs asfixiere a căilor respiratorii și paralizie a tuturor mușchilor. Fiind complet imobilizați, ne-au pus la amândoi cătușele, ne-au sprayat în continuare și ne-au bătut cu bestialitate după metode haiducești.
Însă extrem de violentă s-a dovedit a fi polițista Văcăreanu Amalia Ioana care m-a lovit cu sălbăticie cu „bocancii cazono-milițienești” peste față, torace și picioare, adresându-mi amenințări, injurii și cuvinte triviale ce nu sunt demne a fi rostite de o persoană feminină care este și un organ represiv al statului român. Mai mult decât atât, mi-a pus „bocancii cazono-milițienești” pe gâtul meu de-mi dădeam duhul, situație trasă la indigo ca-n episoadele din SUA în care victima polițienească a fost George Floyd, caz atât de mediatizat în mas media internațională. Probabil că criminala polițistă Văcăreanu Amalia Ioana s-a inspirat profund din exemplul american.
Norocul meu că nu am sucombat a fost ca baiatul meu cel mic, Șuster Eduard, a început să strige la polițiști pentru a nu mă mai ucide în halul acesta. Abia atunci, polițista Văcăreanu Amalia Ioana a slobozit mizerabila și împuțita „cizmă cazono-milițienească” de pe grumazul meu. Însă respirația mea era destul de greoaie din cauza spray-ului pe care ticăloasa polițistă l-a pulverizat din belșug direct pe fața mea de parcă ar fi fost în război.
Simultan cu această ambuscadă a comandoului milițienesc, fiul meu Șușter Ioan și numitul Pahomin Dan, erau la pescuit la iazul din marginea satului de unde se putea observa și terenul nostru. La un moment dat, fiului meu Șușter Ioan i s-a părut suspect că tractorul staționa și nu mai efectua lucrarea de greblat. În același timp, atât fiul meu cât și Pahomin Dan l-au văzut pe soțul polițistei, care de fapt este fratele de pe mamă al lui Ciocoi Paul, cu o bâtă care se îndrepta alergând spre terenul nostru cu lucernă.
Realizând aceste observații, fiul meu și-a dat seama că ceva nu este în regulă. Când fiul meu Ioan a ajuns la fața locului, polițista continua să mă tortureze, chiar și după ce și-a slobozit opinca milițienească de pe gâtul meu. Fii mei și numitul Haralam Milucă au observat cum din gura mea și din nasul meu se prelingeau șiroaie de secreție amestecate cu sânge ca efect al iritării mucoaselor bucale și nazale. Totodată, au constatat zone învinețite pe corpul meu (față, torace, picioare) ca urmare a loviturilor încasate din partea polițistei.
Dacă nu venea fiul meu Ion se întâmpla o mare nenorocire cu mine în sensul că el a strigat la polițistă că dacă m-a sprayat, încătușat și bătut, de ce mă maltratează în continuare cu lovituri pugilistice.
Cu foarte puțin timp înainte de a ajunge fiul meu Ioan pe lucernieră, erau deja sosiți Ciocoi Paul și soția acestuia, precum și soțul polițistei (care este fratele bastardului Ciocoi) cu ghioaga în mână care nu mai conteneau cu expresii jignitoare și amenințătoare cu expresii jignitoare și amenințătoare, fără a avea nici o competență în situația de față, trena lor huliganică fiind asmuțită de însăși polițistă. Fiul meu Șușter Ioan, văzându-l pe soțul polițistei cu măciuca în mână, l-a întrebat în felul următor: „De ce ai venit cu ditamai hadarag în mână din moment de femeia ta are pistol la dispoziție să-l împuște pe tăticul meu ?”, la care el s-a eschivat a da vreun răspuns. La această remarcă a fiului meu, poilțista a vrut să-l sprayeze și pe el, amenințându-l că dacă mai vociferează va avea soarta mea și a fiului meu Niculae, adică bătaia și încătușarea.
Sosirea soțului polițistei s-a întâmplat ca urmare a telefonului dat de bastardul său frate Ciocoi Paul. Care a fost scopul prezenței soțului polițistei la acest eveniment ?!”
(Va urma)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Şi reporterii au doza lor de nebunie
Horoscopul săptămânii 13 – 19 septembrie 2021
Cum vrea poliţistul Cimpoi să îngroape securea războiului cu Suşter
Nici Orban, nici Cîţu nu va fi preşedintele României
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ioan mamaische
Noi dovezi ale cârdăşiei politice şi de incompetenţă la comisarul şef Kashyap
Ioan Rotundu
Ce metode violente a folosit poliţista asupra victimei
Ioan Rotundu
Pentru faptele sale poliţista a fost dată pe mâna magistraţilor
Ioan Rotundu
Dosarul zilei Congresul PNL – demolatorul interesului njaţţional
Haiducul Coroi legenda si adevar
Congresul liberalilor socialişti şi troglodiţii
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă