Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
6438
De la 07 Ianuarie 2003
68486673

Păţaniile lui Buculei în drum spre... Palermo

  • 25 September 2007, 23:00
Ion Buculei, din satul Vânători, comuna Gorbăneşti, s-a îmbarcat joia trecută, 20 septembrie, într-un autocar, cu speranţa că va ajunge la Palermo Italia, unde şi-a găsit de lucru. Firma pe care a ales-o să-l ducă la destinaţie se numeşte Adicris Trans Suceava, cu punct de lucru la Botoşani.
Şi-a pus bagajul la locul destinat, s-a urcat în autocar şi... drum întins spre Palermo. Totul a fost bine până a ajuns cam la 100 km de localitatea italiană Salerno, la o benzinărie. Aici, autocarul a făcut un popas, călătorii având posibilitatea să se dezmorţească şi să-şi rezolve nevoile personale. Buculei susţine că s-a dus la WC, timp în care şoferul autocarului i-a îmbarcat pe ceilalţi călători şi şi-a continuat drumul. Când a descoperit că a fost abandonat, l-a sunat pe şofer să se întoarcă şi să-l ia. Dar şoferul a preferat să-şi continue traseul. Buculei susţine că şoferul l-a abandonat intenţionat. Abandonat, fără bagaje şi bani la el, Buculei a fost observat de către o patrulă a poliţiei. Poliţiştii l-au legitimat şi, dându-şi seama de situaţia sa, mai ales că Buculei vorbind italiana s-a putut face înţeles, au încercat să-l ajute. Au sunat la firmă, anunţându-i de situaţia lui Buculei. De la firmă li s-a promis poliţiştilor că şoferul se va întoarce şi-l va recupera, dar lui Buculei, la telefon, i-a spus „ai să aştepţi mult şi bine”.
Între timp, la locul unde Buculei a fost abandonat de către şoferul autocarului firmei Adicris Trans a oprit o maşină condusă de un român. Şoferul Dumitru Neagu, din Focşani, luând cunoştinţă de situaţia în care se afla Buculei, l-a urcat în maşină şi l-a dus acasă la el, unde i-a dat de mâncat şi l-a lăsat să se odihnească. Numai că, prin această deplasare Buculei s-a îndepărtat cu 200 km faţă de locul unde a fost abandonat.
Până la urmă, la insistenţele lui Buculei, şoferul de la Adicris Trans l-a recuperat de la benzinăria unde a fost readus de către românul Neagu şi l-a dus într-o gară, cam la 300 km de benzinăria buclucaşă. Aici i s-a cumpărat bilet de tren pentru Palermo şi cartelă la telefon. Numai că, alt ghinion, trenul la care lui Buculei i se luate bilet nu mai circula, fiind anulat. A aşteptat un alt tren, a ajuns la strâmtoare, s-a urcat pe bac şi a ajuns în Palermo… duminică la ora 16.00, după o călătorie de patru zile, care normal durează două.
Luni după amiază Buculei a sunat, din Palermo, la redacţia noastră pentru a reclama bătaia de joc faţă de călători a celor de la firma Adicris. El ne-a mai declarat că a sunat şi la OJPC Botoşani, dar i s-a spus că neavând eliberat bilet de călătorie, nu poate dovedi că a călătorit cu autocarul celor de la Adicris. Ne-a mai atenţionat asupra faptului că firma Adicris este una suceveană şi că patronii ar fi nişte poliţişti foarte violenţi, care au băgat frica în toţi şi nimeni nu le poate face nimeni nimic. Pentru că afirmaţiile lui Buculei au fost făcute la telefon, ne-am notat numărul său de telefonia şi pe cel al lui Neagu. Am mai verificat la Primăria Gorbăneşti dacă în satul Vânători este cunoscut un anume Ion Buculei. Ni s-a răspuns afirmativ. Următorul pas a fost să sunăm la 0746.100.996, număr de telefon afişat public ca aparţinând firmei de transport Adicris Trans.
Aici ne-a răspuns o doamnă, ce s-a recomandat a fi soţia patronului, care ne-a declarat că nu cunoaşte pe nici un Buculei şi că din Italia n-a primit nici un fel de reclamaţii de la vreun călător plecat cu autocarul firmei. La insistenţele noastre ne-a dat telefonul soţului patron, Vasile Creangă. Omul s-a dovedit cooperant. Ştia de aventurile lui Buculei, dar „Vina îi aparţine. Din cei 50 de călători este singurul care ne-a creat necazuri. La benzinăria cu pricina a dispărut, iar autocarul nu-l putea aştepta la infinit. Şoferul are un orar ce trebuie să-l respecte.”
Creangă ne-a mai explicat că şoferul său l-a recuperat pe călătorul indisciplinat, i-a cumpărat bilet de tren pentru Palermo şi cartelă la telefon, lucru recunoscut şi de Buculei. „Acest om mi-a creat necazuri de la început. Chiar de la plecare. A trebuit să-l aştepte autocarul vreo jumătate de oră pentru că el a întârziat” – ne-a mai explicat patronul Creangă.
Dialogul cu patronul Creangă ne-a surprins. Ne aşteptam la o discuţie tăioasă, ameninţătoare, după cum fuseserăm avertizaţi. Când acolo omul a fost chiar amabil. Ne este greu să decidem de partea cui este adevărul. Nu ştim ce s-a întâmplat în Italia, deci ar trebui să luăm de bună reclamaţia lui Buculei. La Botoşani, patronul Creangă ne-a explicat varianta sa şi n-avem motive să nu-i dăm crezare. Poate că adevărul este pe undeva la mijloc. Poate că cei care călătoresc în ţările Europei, la muncă, în concediu ar trebui să fie mai atenţi ce firme aleg să-i transporte. Noi am promis lui Buculei că-i vom face public cazul său. Ne-am ţinut de cuvânt. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (2)]


Invitat la Conferinţa ECA de la Sibiu
Au participat la decernarea International Emmy Awards
Procedură simplificată pentru obţinere a cazierului fiscal
Reprezentaţie de ţinută înaltă a Baladei în Constanţa
Dorohoienii vor avea o singură şcoală specială
Programul SAMTID rămâne în aer
Centru de consiliere pentru educaţie incluzivă
Ridicarea maşinilor abandonate rezolvată în proporţie de 80%
Municipalitatea continuă dotarea terenurilor de joacă
Asociaţia judeţeană de Numismatică la 25 de ani de fiinţă
Numismaţii botoşăneni au primit laude la Alexandria
Demisii la Spitalul Judeţean
APIA intensifică verificările în teren
Investiţii apreciate ca importante, dar nu se ştie şi cât de eficiente
70% din banii pentru investiţii în învăţământ au fost cheltuiţi
Căutată opt zile de familie, găsită moartă de poliţişti
Modul stradal lăsat fără bunuri de trei tineri
Elevii vor avea avocat
Ţâbuleac critică, dar neluat în seamă
Horoscop
Dentistul
Omul are bani, numai să găsească ce vrea!
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 26 septembrie
Românul şi murăturile
Vicele Ghiorghiţă a trecut la ameninţări
Ioan Rotundu
„Allianz” Ţiriac ştie cum să-şi fenteze asiguraţii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă