Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4993
De la 07 Ianuarie 2003
123148988
pnl

Patimile liberalului Flutur în ajunul sărbătoririi Revoluţiei din Octombrie

  • Ioan Rotundu
  • 3 October 2020, 15:00
În urmă cu 103 ani, mai exact în 25 octombrie 1917, în Rusia se instala cea mai criminală ideologie din istoria umanităţii: ideologia socialistă. De atunci, în numele socialismului, partidele de stânga care au condus vreme de câteva decenii ţările din Estul Europei, sau comis zeci de milioane de crime iar civilizaţia popoarelor a fost oprită de la evoluţie prin a se pune lacăt asupra educaţiei şi prin izolarea totală faţă de lumea civilizată din Occident şi de peste Ocean.
România face parte dintre ţările în care socialismul a devenit victorios ridicându-se pe mormane de crime împotriva propriilor cetăţeni pe care puterea comunistă îi declara „duşmani ai poporului”.
Comuniştii, în majoritatea lor de etnie evreiască, au preluat puterea politică în România printr-o uriaşă fr5aiudă electorală comisă în urma alegerilor din anul 1946. Instalaţi la putere, aceşti comunişti s-au menţinut la guvernare folosind din plin mijloacele dictatoriale iar alegerile erau în fapt o mascaradă politică pentru că nimeni nu putea vota un alt candidat în afara celui desemnat de către partid.
După 1990, când dictatura a fost înlocuită cu o formă mai blândă de guvernare, respectiv o autocraţie abil mascată sub forma unei democraţii declarative pentru că ea nu conţinea nimic din esenţa adevăratei democraţii într-un stat de drept. Iar autocraţii de după 1990 erau de fapt generaţia mai tânără de comunişti din perioada lui Ceauşescu. Descendenţi de necontestat ai socialismului ceauşist, autocraţii grupaţi în PDSR şi apoi PSD, pentru a se menţine la putere au procedat aşa cum au procedat şi bunicii lor comuniştii în 1946: au fraudat alegerile atunci când au simţit pericolul că pierd puterea.
În această cheie trebuie privite actualele alegeri locale. Simţind că pierd puterea, că poporul nu-i mai vrea la conducere, liderii PSD au reactivat uriaşul lor mecanism de fraudare a alegerilor şi de propagandă, ajungându-se în aceste zile la situaţia grotescă şi tragi-comică ca pesediştii hoţi să strige hoţii.
Las la o parte teatrul ieftin creat de Gabriela Firea la nivel de Bucureşti în privinţa acestor alegeri şi încercările disperate ale unor primari PSD de a mistifica rezultatul final al numărării voturilor pentru că nu le era favorabil şi mă opresc la nivel de Botoşani, situaţie bine cunoscută nouă.
Primarul liberal Cătălin Flutur a pierdut alegerile la un număr de voturi situat sub cel de 20. Numai că după numărarea voturilor au început să iasă la iveală multe nereguli care deveneau tot mai convingătoare că alegerile au fost fraudate în favoarea candidatului PSD Cosmin Andrei. Sesizaţi, membrii Biroul Electoral Municipal şi cel Judeţean, cu majoritate de voturi, au decis renumărarea voturilor anulate şi a voturilor de la anumite secţii de votare.
De precizat că votul membrilor BEM şi BEJ a fost unul politic, aşa cum politic a fost şi votul nostru, cei care l-am exercitat. De vreme de membrii acestor două birouri au considerat că sunt suficiente elemente care pun sub semnul întrebării corectitudinea rezultatului final, era firesc să se procedeze la o reverificare pentru stabilirea adevărului.
Numai că, legea nefiind una democratică dar favorabilă PSD-ului, acest partid a contestat la judecător deciziile BEM şi BEJ. Aşa s-a ajuns la situaţia ca un judecător de tribunal să anuleze deciziile BEM şi BEJ, decizii luate în întâmpinarea voinţei populare, decizii politice, să fie anulate. În astfel de situaţii, deciziile BEM şi BEJ sunt similare celor luate de CCR şi, deci, nu ar trebui să fie cenzurate de un judecător care nu are calitatea de a judeca stări politice ci numai de natură penală, dacă astfel de fapte au fost comise.
De ce PSD a recurs la acest scenariu cu judecător4ul? Pentru că la nivelul de Botoşani justiţia se află de ani de zile sub controlul PSD şi liderii acestui partid erau convinşi că vor obţine o decizie favorabilă lor. Apoi, PSD n-a fost de acord cu deciziile BEM şi BEJ pentru că se simte cu musca pe căciulă, adică ştiu cum au fraudat aceste alegeri municipale şi nu vor ca adevărul să iasă la iveală. Dacă au fost cinstiţi şi corecţi în toate fazele de numărare a voturilor atunci nu s-ar fi opus deciziilor de renumărare a voturilor nule şi la unele secţii unde sunt suspiciuni de fraudă.
Înclin să cred că soluţia judecătorului de la Tribunalul Botoşani va fi infirmată la nivel de Curte de Apel Suceava dar rămâne deschisă problema şi pentru viitor. Nu este democratic ca o decizie politică ce exprimă voinţa populară să fie cenzurată şi chiar anulată de un judecător. Cred că legea pesedistă actuală trebuie modificată până la alegerile parlamentare pentru ca astfel de episoade să nu se mai repete.
În ce-l priveşte pe Cătălin Flutur, patimile sale de acum sunt de fapt o extensie a patimilor pe care poporul român a trebuit să le suporte sub regimul comunist şi cel socialist postdecembrist.
În tabăra PSD, umilinţa publică la care este supus acum Flutur este considerată o ofrandă adusă cinstirii sărbătorii Revoluţiei din Octombrie. Iar dacă pesedistul Cosmin Andrei va fi declarat noul primar al municipiului Botoşani, decizia va fi una nelegitimă dar în spiritul tradiţiei socialiştilor obişnuiţi să fie la putere prin fraudă electorală şi morală. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Ironie matrimonială
Horoscopul săptămânii 28.09 - 4.10.2030
"30 septembrie 2020 - Termen limită pentru depunerea
notificării privind intenția de restructurare a obligațiilor bugetare
Acte de huliganism ]n ziua alegerilor în comunele Truşeşti şi Călăraşi
Ioan Rotundu
Şoptică i-aţi bocceluţa şi du-te de unde ai venit!
Ioan Rotundu
N-a câştigat alegerile Cosmin Andrei, le-a pierdut Cătălin Flutur
IoaN Rotundu
Botoşăneni, „Ciuma roşie ante portas”!
Ioan Rotundu
Candidaţi care au luptat din greu pentru a câştiga alegerile
Ioan Rotundu
Percheziţii cu multe semne de întrebare privind contrabanda cu ţigări
Ioan Rotundu
Firele legăturilor liberalului Şoptică cu lumea interlopă duc la infractoarea Stâncescu
Ioan Rotundu
Cum a ajuns Mercedesul lui Şoptică la interlopul Cătălin Stavără
Ioan Rotundu
Mesaj pentru politicienii corupţi şi interlopi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog