Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
5877
De la 07 Ianuarie 2003
101749999

Pătlăgele tocate

  • 22 July 2011, 23:00
Ca să fiu înţeles asupra acestei reţete, fac precizarea că pătlăgeaua este roşia verde, adică necoaptă. Acest preparat culinar este ieşit demult din atenţia gospodinelor. Acum vreo patruzeci de ani, pe la ţară, se prepara şi era considerată o mâncare delicioasă, cumva boierească.
Toată şmecheria era să ştii să culegi din grădină vreo 10 – 15 pătlăgele, de mărime potrivită. Spălate, pătlăgelele sunt puse la fiert, în apă cu sare, până când gospodina considera că s-au pătruns bine. Se scot din apă şi se lasă să se răcorească, după care se curăţă de pieliţă.
Pe un fund, poate chiar pe cel de răsturnat mămăliga, pătlăgelele curăţate de pieliţă se pun la tocat. Drept tocător se poate folosi, în lipsa unuia special, dosul lamei de cuţit. Separat se taie ceapă matură, cât mai mărunt. Ceapa se amestecă cu tocătura de pătlăgele şi ulei de floarea-soarelui, că-i mai bun la gust.
După ce-o lăsăm să se odihnească vreo jumătate de oră, timp în care se omogenizează compoziţia, putem să servim tocătura unsă pe felia de pâine. La gust este aproape similară cu salata de vinete, numai că va avea un gust mai acruţ, adică vitamina C va fi în cantitate mai mare. S-aveţi poftă!
(Lucullus)
JD 1834/26.07.2006

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei
Caricatura zilei
Fabrica de zahar Bucecea - video
Probleme cu numirea şefului la Finanţe
Ioan Rotundu
Grupurile de presiune din PSD
Ioan Rotundu
Scormonitorii pământului
Bătăuşul satului - video
Respect pe roţi
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă