Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15689
De la 07 Ianuarie 2003
122875756

Patriarhia cere fiecărui Consiliu Judeţean câte o donaţie de 300 de mii de lei

  • pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului
  • 20 December 2013, 23:00
Patriarhia romana a trimis Consiliilor Judetene scrisori prin care solicita de la fiecare CJ o finantare de 300 de mii de lei pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului. Astfel de scrisori au fost trimise si catre primarii. "Constatam cu ingrijorare ca, in contextul actualei crize economice, rezultatele colectei nationale pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului s-au diminuat ingrijorator, fapt care afecteaza bunul mers al acestui important santier bisericesc. In aceste conditii, va rugam,
Domnule Presedinte, sa acordati un sprijin financiar in valoare de 300.000 de lei Patriarhiei Romane - Catedrala Mantuirii Neamului, pentru plata materialelor si manoperei necesare lucrarilor la structura in aceasta faza esentiala pentru bunul mers al intregii lucrari", se arata in scrisoarea trimisa CJ Iasi pe 11 noiembrie si semnata de Patriarhul Daniel, scrie vineri Ziarul de Iasi.
Reprezentantii Consiliului Judetean Iasi spun ca adresa de la Patriarhie va fi analizata anul viitor, astfel incat o eventuala contributie sa fie alocata din bugetul judetului Iasi pe 2014. Cereri de finantare au fost facute si catre alte consilii judetene din tara, potrivit Digi 24.
"In urma cu aproximativ o luna, Consiliul Judetean a primit o solicitare din partea Patriarhiei Romaniei de a face un act de donatie in suma de trei sute de mii de lei in vederea construirii Catedralei Neamului. In functie de bugetul, de fondurile pe care le vom avea in viitorul an, in 2014, vom analiza aceasta solicitare si vom da un raspuns", a explicat Marius Parciu, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Iasi.
Pana acum, constructia Catedralei Mantuirii Neamului a fost realizata cu finantare de la bugetul de stat, sponsorizari si donatii din partea credinciosilor. Lucrarile au inceput in urma cu 3 ani, iar Catedrala ar urma sa fie gata in 2015. Ansamblul va avea dimensiunuile unui bloc cu 40 de etaje si o capacitate de cinci mii de locuri.
Construirea Catedralei Mantuirii Neamului costa 100 de milioane de euro. Pana acum s-au strans si s-au cheltuit 25 de milioane, mai fiind necesare inca 75 de milioane de euro, declara pentru ziarul Gandul purtatorul de cuvant al Patriarhiei, parintele Constantin Stoica.
Constantin Stoica explica solicitarea catre Consiliile Judetene prin faptul ca viitoarea Catedrala a Mantuirii Neamului "nu este numai a bucurestenilor, ci a tuturor romanilor din tara si strainatate". "In paralel cu acest sprijin de la bugetul de stat, in toate bisericile si manastirile din tara si strainatate ale Patriarhiei Romane este in desfasurare de peste doi ani de zile colecta nationala. La aceste doua surse se adauga sponsorizarile din partea unor firme, a unor persoane juridice. In acest context au fost trimise acele scrisori catre Consiliile Judetene".
El mai spune ca Primaria Capitalei si toate primariile de sector, cu exceptia sectorului 4, au contribuit la lucrarile de constructie a Catedralei Mantuirii Neamului.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Studentul tatii
Gastronomie: Carnaţi moldoveneşti
Rata şomajului în trimestrul al treilea este mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă din 2012
Cadou de Crăciun pentru un politician corupt
UE îşi pierde ratingul de top S&P din cauza slăbirii coeziunii
Deputatul Gheorghe Coman ar fi lovit maşina procurorilor şi i-ar fi acroşat pe anchetatori când a fugit de la flagrant
cum se laudă deputatul-lăcătuş mecanic cu cunoştinţe din mediul politic li cum cerea whisky Jivă
În timp ce Ponta declară sprijin necondiţionat Belgradului, campanie furibundă antiromânească în Timoc
Biserica Ortodoxă Sârbă şi autorităţile de la Belgrad vor distrugerea Bisericii Ortodoxe Române din Timoc
Proteste de amploare sâmbătă în Bucureşti: „21-22 vrem democraţia înapoi”
Românii din SUA cer lui Zgonea ridicarea imunităţii lui Coman
Ratificarea amendamentelor la Codul Penal va slabi statul de drept
Senatorul PSD Victor Mocanu a fost trimis in judecată de procurorii DNA
Felicitare Teatrul "Vasilache" Botoşani
Felicitare Memorialul Ipoteşti
Filme One Grande perioada 20 - 26.12.2013
Se bat în târguri şi revelioane, dar pe banii cui?
Ioan Rotundu
Inaugurarea Pieței Agroalimentare Botoșani - un proiect făcut de botoșăneni pentru botoșăneni
O manifestare culturală locală intrată în comă
Festivalul Datinilor şi Obiceiurilor de Iarnă
Boto;ani: Întâlnire cu „mica scriitoare” pentru Alexia, fetiţa de 2 ani, bolnavă de cancer
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog