Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8789
De la 07 Ianuarie 2003
120688855

Patru Doamne, şi toţi patru de rāsul curcilor

  • Ioan Rotundu
  • 6 September 2023, 20:33
Īn privinţa dronei ruseşti căzute pe teritoriul romānesc acum trei zile, iar ne-am făcut de rāsul lumii, īn romāneşte, de rāsul curcilor. Deşi ucrainenii au prezentat fotografii cu explozia dronei pe malul romānesc al braţului Chilia al Dunărei, deşi purtătorul de cuvānt al preşedintelui Zelenski şi apoi ministrul de Externe Kuleba au declarat răspicat, īn cursul zilei de luni că pe malul romānesc a explodat o dronă rusească, īn cor, autorităţile romāne au negat vehement că nimic nu este adevărat din afirmaţiile ucrainenilor.
Primul a declarat ministrul Apărării, Angel Tīlvăr, specialist īn limbi străine, că nu există niciun fel de dovezi că pe malul romānesc al Dunării ar fi explodat vreo dronă. Aflată peste hotare, ministrul de Externe, luminiţa Dobrescu, avānd māncărimi la limbă, a declarat şi ea că afirmaţiile ucrainenilor nu se adeveresc.
Premierul Ciolacu, care a descoperit că se poate face arhicunoscut īn ţară şi lume, declarānd presei orice-i trece prin cap, s-a alăturat şi el corului de falseţi.
Marţi, şi preşedintele Klaus Iohannis, de la nivelul īnălţimii sale, a declarat ferm că teritoriul Romāniei este mai apărat ca niciodată şi este imposibil să fie īncălcat pe ape, aer sau terestru, iar noi să dormim liniştiţi că el ne veghează somnul şi nici un grăunte de dronă n-a căzut pe teritoriul nostru.
Pe cānd autorităţile romāne se īntreceau īn declaraţii umilitoare la adresa autorităţilor ucrainene, acestea au adunat noi dovezi īn a demonstra că cele afirmate sunt perfect adevărate.
Abia astăzi, miercuri pe la amiază, literatul ministru al Apărăii Naţionale a declarat oficial că s-au găsit bucăţi de dronă pe raza comunei tulcene Ceatchioi.
Īn loc să-şi ceară scuze faţă de ucraineni, faţă de Zelenski care se afla la Bucureşti la summit-ul celor Trei Mări, preşedintele Iohannis s-a umflat īn pene că dacă se va adeveri că bucăţile de dronă sunt ruseşti, situaţia va fi „grav㔠şi va lua măsuri drastice. Cred că Putin, auzind această declaraţie trufaşă, s-a tăvălit de rās şi o fi ordonat militarilor să mei trimită romānilor o dronă ca să poată şi Iohannis să declare c㠄situaţia este foarte gravă”
. Situaţia creată de ruşi, sau poate de ucraineni ca să atragă NATO īn acest război, este una extrem de periculoasă pentru noi şi avem dovada că emfaza cu care preşedintele şi celelalte autorităţi militare au declarat că suntem mai bine apăraţi ca niciodată este una de paradă, triumfalistă.
Am făcut armata la grăniceri la Timişoara, am fost comandant de staţie radio şi primeam /transmiteam informaţii primite de la unitatea de aviaţie Timişoara care supraveghea spaţiul aerian. Tehnica de atunci este acum la muzeu. Noua tehnică permite supravegherea spaţiului aerian de la 100 m īn sus.
Dacă obiectul zbiară mai jos de această īnălţime, radarul nu-l vede. Am avut dovada acum 2 ani cānd un avion de contrabandă cu ţigări a trecut Prutul de la Făleşti – Moldova la Bivolari – Iaşi, a descărcat ţigările şi s-a īntors īn Moldova fără să fie prins de radar.
Īn acest caz, īn spaţiul dunărean vecin cu cel ucrainean altă tehnică de observare trebuia postată. De vreme ce drona a intrat īn spaţiul nostru şi a explodat, fără să fie observată, īnseamnă că avem īn zona Tulcea o breşă serioasă īn apărarea teritoriului aerian şi nostru.
De la prima declaraţie a ucrainenilor, factorii militari de decizie trebuiau să ia la pas zona indicată şi să caute craterul exploziei şi bucăţile metalice. Au făcut-o abia după ce, pe lāngă ucraineni, şi alţii, nemilitari, au localizat zona şi au transmis romānilor coordonatele GPS.
Ne-am făcut de rās īn faţa comandanţilor NATO, īn faţa cancelariilor europene, am demonstrat că suntem superficiali şi ne īntrebăm de ce nu suntem primiţi īn Spaţiul Schengen. De chichi!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămānii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămānii 4 – 10.09.2023
Bancul săptămānii: Luxul sărăciei
Festivităţile de la Botoşani dedicate lui George Enescu sunt ca inexistente
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă