Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
1775
De la 07 Ianuarie 2003
68856706

Patru judecători ai Curţii Constituţionale, în atenţia ANI pentru incompatibilitate

  • 16 April 2010, 23:00
Patru dintre cei noua judecatori ai Curtii Constitutionale se afla in atentia Agentiei Nationale de Integritate, pentru incompatibilitate, scrie pe blogul personal jurnalistul de investigatii Emilia Sercan. Cei patru - Petru Lazaroiu, Ion Predescu, Zoltan Valentin Puskas si Augustin Zegrean - ar fi actionari la societati comerciale, fapt interzis si sanctionat de legea pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.
Informatia a fost confirmata pentru Blog de Investigatii de surse din interiorul Agentiei Nationale de Integritate.
Petre Lazaroiu (judecator la CCR din 2008 - mandatul sau expira in 2010) ar detine un numar de 3.771 actiuni la SC Nufarul SA, in valoare de 18.855 lei.
Ion Predescu (judecator la CCR din anul 2004, cu un mandat de 9 ani) ar detine, impreuna cu sotia sa, actiuni la SIF Oltenia.
Zoltan Valentin Puskas (judecator al Curtii din 2007, cu un mandat de 9 ani) ar detine, potrivit ANI, 19,97% din actiunile Societatii Cooperativa Mestesugareasca Sicomcoop Sfantul Gheorghe. Pachetul de actiuni detinut de Puskcas este cel mai mare la aceasta societate, restul actiunilor, 80%, fiind impartite intre alte 8 persoane. In anul 2008, Zoltan Valentin Puskas ar fi incasat dividende in valoare de 29.946 de lei.
Augustin Zegrean (judecator la CCR din 2007, pentru un mandat de 9 ani) ar detine 755 de actiuni la RAAL SA, in valoare de 18.875. In 2008, Augustin Zegrean a incasat dividende in valoare de 9.200 de lei, sustine ANI.
Potrivit Legii 161/2003 pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, cunoscuta ca legea incompatibilitatilor, magistratilor le este interzis sa aiba calitatea de asociat, membru in organele de conducere, administrare sau control la societati civile sau societati comerciale.
Legea de functionare a ANI, declarata neconstitutionala
Doua capitole din legea de functionare a Agentiei Nationale de Integritate au fost declarate joi neconstitutionale de catre CCR, fiind admise partial o serie de exceptii de neconstitutionalitate ridicate de avocata Alice Draghici.
Unul dintre primele efecte ale deciziei CCR - declaratiile de avere nu vor mai fi publice. Acest lucru a lasat, practic, Agentia de Integritate fara atributiile principale - senatorii, deputatii, ministrii etc. nu mai sunt obligati sa-si faca publice declaratiile de avere si de interese. Surse guvernamentale au declarat pentru HotNews.ro ca Guvernul urmeaza sa emita in cel mai scurt timp o ordonanta de urgenta care sa redea principalele atributii Agentiei de Integritate, dupa ce capitolele I si VI din Legea 144/2007 (legea de functionare a Agentiei NationaIe de Integritate) au fost declarate neconstitutionale prin Decizia 415 din 14.04.2010. Motivarea deciziei CC nu a fost inca redactata, ea urmand sa fie data publicitatii in perioada urmatoare.
Hotnews.ro a scris joi, dupa anuntarea deciziei CCR, ca sapte din cei noua judecatori ai Curtii Constitutionale urmau a fi verificati de Agentia Nationala de Integritate.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Norul de cenuşă prezintă riscuri pentru sănătate
Cei mai bogaţi oameni de afaceri ruşi şi-au dublat averile anul trecut
Putin si Tusk, implicaţi în moartea lui Kaczynski?
Păţanii la ceas de noapte, cu şoferi băuţi, conducând maşini fără acte
Horoscop
Bancul zilei: Degetul plăcerii
Primarul de Flămânzi va achita, din propriul buzunar, bustul eroinei locale Maria Didiliuc
C O M U N I C A T D E P R E S Ă – nor vulcanic
Cseke mută balastul financiar al spitalelor în grădina autorităţilor locale
Luni, probă de bacalaureat
Nou născuţii nu mai sunt vaccinaţi contra TBC
Din nou se încing spiritele în învăţământ
CPC nu vrea alimente ieftine şi proaste, ci europene şi scumpe
Declarat oficial şi irevocabil turnător la Securitate
„Mari scriitori români”, un proiect de succes
Manuela şi Alexandru Zarug sunt membri PDL
O asistentă medicală de la Psihiatrie şi-a pus capăt zilelor vineri dimineaţă
Oraşul Toulouse transformă paşii oamenilor în curent electric
Femeile sunt cu adevărat orbite de gelozie
Ar trebui declarată alerta roşie în România din cauza plecării medicilor
Elena Udrea: România are potenţial pentru turismul de aventură
Parabolica şi stâna
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă