Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
2456
De la 07 Ianuarie 2003
81927220

Paula Herlo: din Tenerife la Sibiu, dar prin Budapesta şi Viena

  • 14 August 2007, 23:00
Paula Herlo a avut anul acesta o vacanţă maraton, din Tenerife până la Sibiu, cu escale în Bucureşti, Sighişoara, Arad, Budapesta şi Viena.
Corespondenta Ştirilor Pro Tv şi-a început concediul în Tenerife, pentru că şi-a dorit dintotdeauna să ajungă pe insula în care primăvara este veşnică. ”Era un vis mai vechi de-al meu să ajung în Tenerife. Şi nu regret nici un moment că am ales acest loc, dimpotrivă, anul viitor voi merge din nou. Pentru că nu am apucat să văd tot ce mi-am propus”, povesteşte Paula.
Paula s-a bucurat de soarele blând al Tenerifelor când în România erau cele mai ridicate temperaturi înregistrate vreodată. ”Apa Oceanului Atlantic nu este tocmai caldă. Mi-au amorţit picioarele de frig, dar n-am putut renunţa la minunatele valuri”, îşi aminteşte jurnalista Pro Tv.
Reporteriţa a închiriat o maşină şi a colindat insula în lung şi-n lat. Aşa a ajuns aproape prin toate locurile recomandate de Andrew Sanger, un ghid englez care a scris o carte despre Tenerife. În orăşelul Orotava, aflat la câţiva kilometri de Puerto de Santa Cruz, Paula a poposit la Casa cu Balcoane, celebră pentru arhitectura sa tradiţională. ”Cine ajunge în Tenerife, nu are voie să rateze Casa cu Balcoane, la parterul căreia se vând minunatele broderii pentru care localnicii sunt atât de cunoscuţi”, spune ea.
Cu asemenea plimbări pe insulă, valizele Paulei s-au umplut repede cu suveniruri. ”Cumpărături ca în Tenerife nu prea faci în multe locuri. |n staţiunea Playa de Los Americas magazinele sunt la tot pasul, iar dacă ajungi în luna iulie, reducerile ajung pînă la 70%”, mărturiseşte Paula.
După o săptămână de vis în Tenerife, Paula s-a întors în Bucureşti, dar numai ca să pornească din nou la drum. Ştirista s-a plimbat o zi printre cavalerii şi domniţele din cetatea veche a Sighişoarei, unde pregătirile pentru Festivalul Mediaval erau pe ultima sută de metri, iar apoi a pornit spre Arad, oraşul său natal, pentru a-şi revedea familia.
De la Arad la Budapesta nu sunt decât câteva ore, aşa că ştirista Pro Tv şi-a petrecut următoarele două zile de vacanţă în capitala Ungariei, unde a gustat din cel mai delicios gulaş preparat vreodată şi a vizitat Muzeul de Artă Creştină din Catedrala Sfântul Mathias.
Următoarea destinaţie de vacanţă a Paulei a fost Viena, unde reporteriţa regretă că nu a petrecut decât o zi. ”N-am ratat muzeele şi Opera din centrul oraşului, dar nu pot să uit o cafenea veche, unde în vremuri de demult pictorii îşi lăsau lucrările, când nu aveau bani ca să plătească ce au comandat. Cafeneaua păstrează aerul de atunci, lucrările sunt încă pe pereţi şi e atât de multă linişte, încât te bucuri de fiecare moment pe care-l petreci acolo”, îşi aminteşte Paula Herlo.
Înainte să se întoarcă în Bucureşti, Paula a poposit pentru câteva ore în Sibiu, unde a băut o cafea în centrul oraşului. ”Am avut o vacanţă plină. M-am bucurat de fiecare clipă de linişte şi de fiecare lucru nou ce-mi ieşea în cale. Şi pentru că mi-a plăcut atât de mult, vreau să repet experienţa”, mărturiseşte Paula, care s-a întors în redacţia Ştirilor Pro Tv, unde lucrează de zor la campania ”Tu ştii ce mai face copilul tău?”. (Camelia Cavadia)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Program TELE’M Botoşani, miercuri, 15 august
Găsit după câteva zile
La bătrâneţe au fost înşelaţi copilăreşte de importante sume de bani
A doua etapă a concursului de titularizare
Este tânăr şi caută de lucru
58.000 lei amenzi este obolul dat de brutării bugetului de stat
Ansamblului "Mugurelul" a făcut furori în Republica Moldova
Viceprimarul Ghiorghiţă visează să devină europarlamentar
Explozie demografică generată de stimulentele financiare
Medicamentelor gratuite şi compensate, cea mai profitabilă afacere
O nouă oportunitate de a obţine fonduri
Astăzi, Festivalul "Suita Sătească" de la Liveni
O mitră de patriarh pentru nevoi prezidenţiale
Ioan Rotundu
Comunicat de presă
Cei care n-au făcut nimic, nu-i suferă pe cei ce vor să facă
Primăriţa Vamanu a pus oprelişte circulaţiei maşinilor grele
Festivalul Fanfarelor la a şaptea ediţie
Se va edita o monografie a portului din Ţara de Sus
Zece terenuri de joacă noi în municipiul Botoşani
Afaceri chinezeşti pe plaiuri botoşănene
Class şi Voltaj concertează la Botoşani
Primarul Flutur se teme că-i vor rămâne birourile pustii
Prof. dr. în fizică Furtună se consideră specialist şi în panificaţie
Dănuţă vrea puteri sporite parlamentarilor
Început de an şcolar american
Horoscop
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă