Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
7120
De la 07 Ianuarie 2003
92449263

Pavel Nastase, ministrul Eucatiei: Copiii se plictisesc la scoala.

  • In invatamantul primar le este frica sa mearga la scoala pentru ca doamna invatatoare, profesoara, le da imediat test
  • 5 March 2017, 23:00
Vrem o schimbare simultana pentru tot invatamantul preuniversitar, programe si manuale simplificate, profesori pregatiti, pentru ca plecam de la un mare adevar: copiii se plictisesc la scoala, spune ministrul Educatiei, Pavel Nastase, intr-un interviu acordat agentiei de presa News.ro.
El mai sustine ca pentru liceu nu este nevoie de admitere, deoarece invatamantul este obligatoriu, iar elevii admisi cu medii sub cinci ar putea fi evaluati, le-ar putea fi descoperite aptitudinile si apoi ar putea fi indrumati spre invatamantul dual, ucenicie la locul de munca.
Nici la facultate admiterea nu mai este o solutie viabila decat pentru anumite domenii, calitatea invatamantului superior fiind data de cel preuniversitar, potrivit ministrului. Prioritatea ar fi ca toata lumea sa sustina schimbarile din invatamantul preuniversitar, respectiv ca, intr-un an, sa fie reduse si modernizate programele si manualele scolare si totodata pregatiti profesorii sa poata preda dupa noile programe, precizeaza Pavel Nastase.
O alta prioritate vazuta de ministru este realizarea unei noi clasificari a universitatilor si ierarhizarea programelor de studii, precum si acreditarea scolilor doctorale.
"Noi am facut niste manuale noi, I-IV, dar avem noi un feedback din partea profesorilor, a elevilor? O sa vedem ca sunt pareri pro si contra, dar trebuie ca specialistii in educatie sa se ocupe de acest subiect. Vrem aceasta schimbare simultana pe toata scoala pentru ca plecam de la un mare adevar, de la realitate, acesti copii se plictisesc la scoala. De ce se plictisesc la scoala? Pentru ca avem prea multa materie in programa si manuale supraincarcate si atunci trebuie sa lucram la simplificarea lor. Trebuie sa punem accent, in primul rand, pe gandirea copiilor, mai ales in invatamantul primar si mai putin pe capacitatea lor de a memora", spune ministrul.
"Copiii la varste mai fragede sunt in general inclinati spre a obtine aptitudini din activitati practice si mai putin de invatare. Ei prefera sa se joace, sa faca vizite, sa se joace cu alti copii, sa invete unii de la altii. Aceste actiuni le aduc lor acele aptitudini care sa-i ajute sa le dezvolte gandirea.
In programele scolare si in manuale avem foarte multe componente care inseamna multe cunostinte si nu marsam pe partea practica, care le-ar aduce aptitudinile de care au nevoie si pentru care creierul lor este predispus. Ce se intampla in invatamantul primar? Copiilor le este frica sa mearga la scoala pentru ca doamna invatatoare, profesoara, le da imediat test. De ce asa? De ce sa nu invatam mai degraba in joaca? Imi doresc foarte mult manuale simplificate, fata de cele existente, ca si volum, iar ceea ce va ramane sa fie de calitate", a afirmat Nastase in interviul ce poate fi citit integral AICI.
Agentia de stiri HotNewsM/b>

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


SUA: Barack Obama nu a ordonat niciodata supravegherea vreunui cetatean american
Sorin Grindeanu: Toata lumea stie ca la schimbarea guvernelor se schimba prefectii si subprefectii
Proiect de lege: Judecatorii Curtii Constitutionale sa nu poata fi urmariti penal
decat cu votul a doua treimi din membrii CCR
Proiect de lege: Nu este conflict de interese daca parlamentarii angajeaza persoane
cu care s-au aflat in raporturi de munca in ultimii cinci ani
Analisti: Vladimir Putin ar putea avea o avere mai mare ca a lui Bill Gates
Cancelarul austriac Christian Kern indeamna la interzicerea mitingurilor turce in toata Uniunea Europeana
Korodi, despre proiectul de modificare a statutului parlamentarilor:
Acum exista o ''situatie anormala'' pentru ca nu pot fi reangajati fostii consilieri care au lucrat la birourile parlamentare
Olguta Vasilescu, despre legea salarizarii:
Pana la pragul de 4.000 lei, salariile se dubleaza; dupa acest prag va fi o crestere cu 45%
Marea Britanie investigheaza cum foloseste o companie datele personale ale votantilor.
Cambridge Analytica ar fi avut un rol cheie in victoriile lui Trump si a taberei Brexit
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 3.03.2017
:umea lu Rotundu: Turcanenii
Horoscopul zilei de 6.03.2017
Bancul zilei: Regrete tardive
Multe semne de întrebare pe seama profesorului Dumitru Melinte
Ioan Rotundu
Botoşani: Cine pierde şi cine câştigă de pe urmele unor retrocedări
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă