Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
15646
De la 07 Ianuarie 2003
68384858

Pavele roz pe trotuare, cratere pe străzi

  • primarul de Dorohoi nu pare impresionat de corul înjurăturilor
  • 9 September 2009, 23:00
Aspectul municipiului Dorohoi a început să dea semne de schimbare, pe fondul unor probleme grave de ordin financiar care macină bugetul primăriei. Trotuarele de pe Bulevardul Victoriei, singurul de altfel din municipiu, au fost acoperite cu pavele de culoare roşii. „Sunt mândru că am reuşit să fac asta, arată foarte frumos cu pavelele astea. Am zis că nu mai pot sta să aştept la nesfârşit să primesc bani nu ştiu prin ce proiect. Am început să fac asta cu bani de la buget. Dar cred că oamenii din oraş pot să fie şi ei încântaţi” a precizat primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu.
Părerea sa nu coincide însă cu cea a dorohoienilor care înjură pe la colţuri de mama focului, nemulţumiţi că edilul a lăsat de izbelişte lucrările la strada care rămâne în continuare acoperită cu cratere ce distrug maşinile celor care se încumetă să traverseze oraşul.
„Nu s-a reparat nimic pe stradă, dar face trotuarele. Pe oricine întrebi din oraş înjură de mamă. E normal aşa să faci trotuare dichisite şi să laşi strada pline de găuri, dar ce zic eu găuri, cratere. Şi bordurile alea pe care le schimbă ei sunt bune bunuţe. Adică spune că dorohoiul e sărac, nu are bani, dar să arunce pe borduri are? Vin muncitorii ăia, bagă picamerul lângă bordură şi o crapă bucăţi, deşi este foarte bună. De ce o distrug? Face jocul cuiva care i le bagă pe gât” s-a întrebat omul de afaceri dorohoian Radul Postelnicu.
Bulevardul Victoriei, „ruşinea Dorohoiului”, a fost supus unor lucrări pe vremea mandatului fostului edil Sergiu Lungu, pe vremea căruia s-a încercat, palid, asfaltarea pe suprafeţe mici. O dată cu sosirea la cârma celui de-al doilea municipiu al judeţului, primarul Dorin Alexandrescu a tot aşteptat fonduri de la minister pentru reabilitarea bulevardului. Până la sosirea unei prime tranşe, edilul a trecut la …făcut trotuarele, asta spre dezamăgirea dorohoienilor care sunt nevoiţi să străbată oraşul la volanul unei maşini.
Cheltuiala legată de noul aspect a depăşit 400 de mii de lei, imens dacă se ia în calcul situaţia dezastruoasă a bugetului şi gradul mic de încasare. Potrivit datelor oficiale, Primăria Dorohoi are contractate trei credite, dintre care unul în valoare de cinci milioane de lei care a fost contractat de la BCR şi are ca termen de rambursare luna ianuarie 2022.
Din acest credit, 4.100.000 de lei au fost destinate lucrărilor de reabilitare a unor străzi, care, însă, au fost doar reparate, iar 900.000 pentru plata contribuţiei locale la proiectul privind managementul deşeurilor. Până vin bani de la ministere, dorohoienii se minunează de aspectul roz al trotuarelor, care se străduiesc să eclipseze nenorocirea care se arată pe străzile oraşului. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (8)]


Constantin Conţac primit la Cotroceni
Problema locurilor din grădiniţe în vizorul liberalilor botoşăneni
Furturi cu suspans şi adrenalină, finalizate cu dosar penal
Noutăţi în cazul afacerii cu droguri descoperite la Botoşani
După ce au furat bere şi ţigări, le-au ascuns în balast
Şefia poliţiei de frontieră, scoasă la vânzare
Copil salvat de pompieri
Val de epurări în PNL
Ioan Rotundu
Cinci inspectori IŞJ daţi afară, alţii stau la uşa din dos să intre
Asistenţii medicali fac exerciţii pentru grevă
50.000 lei din suma alocată hranei bătrânilor de la Leorda au dispărut
Amenzi pentru părinţii a căror copii abandonează şcoala
amenda nu rezolvă fondul abandonului: sărăcia
Comunicat LFSL
Urechean, Filat şi Lupu despre “unionismul” lui Ghimpu
Ucraina se va destrăma în trei părţi?
Replici dure la Cotroceni între Băsescu şi procurorul Kovesi
Horoscop
Colir în ochi, în loc de…
Dragoş Dolănescu a mărturisit că a fost acuzat că şi-a omorât tatăl
Paula Chirilă este o mămică fericită în Divertis
Punguţa cu doi bani
A încurcat chiloţii
Programul pentru împăduriri, mărul discordiei pentru consilierii judeţeni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă