Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
7596
De la 07 Ianuarie 2003
79909774

Păziţi de 500 poliţişti şi jandarmi

  • 28 December 2012, 23:00
Aproape 500 de poliţişti şi jandarmi vor acţiona zilnic în preajma Anului Nou pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice. În perioada 29 decembrie 2012 - 2 ianuarie 2013, pentru ca zilele de sărbătoare să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, 222 de poliţişti vor fi pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.
Din totalul poliţiştilor care vor acţiona zilnic, 147 sunt poliţişti de ordine publică, 23 poliţişti de la rutieră şi 52 de la celelalte structuri, respectiv: poliţia transporturi, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă.
De asemenea, peste 100 de poliţişti vor constitui rezervă, fiind pregătiţi să intervină dacă situaţia impune. În urma acţiunilor efectuate de poliţişti în perioada Crăciunului au fost constatate 43 de infracţiuni, din care 24 în flagrant şi aplicate 279 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 70.690 lei. Cele mai multe dintre acestea au fost aplicate în cadrul unor acţiuni ale poliţiştilor de restabilire a ordinii şi liniştii publice.
În perioada 29.12.2012 – 04.01.2013, 250 de jandarmi vor executa misiuni de asigurare a ordinii şi liniştii publice la manifestările cu public numeros ocazionate de trecerea dintre ani, precum şi la misiunile de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, atât independent, cât şi în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani.
În ultima zi a anului, începând cu ora 12.00, jandarmii botoşăneni vor executa misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării manifestărilor cultural-artistice de datini şi obiceiuri de iarnă , în municipiul Dorohoi, oraşul Săveni şi comuna Vorona.
În noaptea de Revelion, lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani vor lua măsurile necesare pentru asigurarea siguranţei cetăţenilor la spectacolul din Piaţa Revoluţiei din municipiul Botoşani, unde este aşteptată prezenţa unui număr mare de persoane. Jandarmii vor patrula în sistem mixt poliţe-jandarmerie, în vederea prevenirii faptelor antisociale pe raza municipiilor Botoşani şi Dorohoi şi a oraşelor Darabani şi Săveni, precum şi în cooperare cu lucrători din cadrul Secţiilor de Poliţie Rurală.
De asemenea, echipaje de jandarmi vor asigura , în caz de necesitate, intervenţia la obiectivele asigurate cu pază din zona de responsabilitate. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Replica creştinului către musulman
Zona euro a depăşit cea mai grea perioadă a crizei datoriilor
Victor Ponta amână plăţile pentru imobile naţionalizate
Veronica Lario, fosta soţie a lui Silvio Berlusconi, va încasa o alocaţie de trei milioane de euro pe lună
Anul 2013 va debuta prost pentru piaţa auto
ce se va întâmpla cu taxa pe poluare şi cu cei care vor o maşină
“Cu economiile din Italia, am deschis o pensiune în Delta Dunării”
Programarea la medicul de familie, o măsură contestată
Ţarcă visează creşterea salariului minim pe economie
USL pare să fi uitat de promisiunea din campanie
Botoşani: În 2013 coasiguraţii la sănătate vor fi puşi la plată
la nivel de Botoşani este vorba de vreo 90 mii de coasiguraţi
Reguli noi pentru vizitele la bolnavii internaţi
Furtună a dat năvală peste primarul Portariuc
De pe acoperişul casei la spital
Urători la Primăria Botoşani
Deputatul Roman va amenda lipsa promisiunilor USL din legea bugetului
Toţi 18 arestaţii rămân după gratii şi de Anul Nou
Portariuc n-a decis unde va petrece Revelionul
Conflictul de la Filarmonică va continua şi la anul
Primăria Botoşani menţine aceleaşi taxe şi impozite şi în 2013
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă