Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22691
De la 07 Ianuarie 2003
122908340

Pe Ţābuleac l-a apucat deodată grija strategiei judeţului

  • 29 May 2008, 23:00
Senatorul Mihai Ţābuleac a ajuns la concluzia că judeţul Botoşani este īn pericol fiindcă nu poate beneficia de finanţări din fonduri structurale. Asta, din cauză că nici la această oră nu există o strategie de dezvoltare economico-socială a judeţului. Senatorul pune faptul pe seama actualului preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, Constantin Conţac, ce este principalul său contracandidat īn cursa pentru şefia CJ.
,,Acest fapt este determinat de īncăpăţānarea actualului preşedinte al CJ de a nu supune spre aprobarea forului īn cauză a strategiei. Am constatat cu surprindere că există strategia de dezvoltare a judeţului Vaslui, dar a judeţului Botoşani nu există”, a precizat Mihai Ţābuleac.
Mai mult, acesta vine cu şi cu o explicaţie a lipsei documentului, care īl īngrijorează şi mai mult. „Lipsa acestui document demonstrează reaua credinţă a celui care a condus prost destinele judeţului Botoşani. Pentru a avea posibilitatea să dirijeze, după bunul plac, banii colectaţi din impozite şi taxe pentru deszăpeziri şi īmpietruiri de drumuri, a crezut de cuviinţă că nu trebuie să se emită strategia”, susţine Ţābuleac.
O altă problemă pe care senatorul pedelist o pune īn cārca şefului CJ este cea a reactualizării Planului Urbanistic General (PUG). Acesta specificānd că īn prezent doar o unitate administrativ teritorială a reuşit să īl īntocmească. Din punctul său de vedere, executivul CJ nu s-a preocupat să coordoneze această activitate, īn scopul de a se obţine bani de la Guvern sau de a aloca bani la buget pentru actualizarea PUG. „Statistica arată că la CJ nu s-a reuşit să se acceseze pe seama fondurile de preaderare decāt 800 mii Euro pentru nişte proiecte mărunte, īn vreme ce la Primăria Botoşani s-au accesat peste 25 milioane de Euro, iar la Săveni peste 5,5 milioane de Euro”, a mai adăugat Mihai Ţābuleac.
De cealaltă parte, preşedintele Constantin Conţac afirmă că există o strategie locală a judeţului şi că au fost alocate fonduri pentru reactualizarea PUG-urilor. „Cum poate vorbi că nu este strategie, cānd noi am accesat proiecte de sute de miliarde de lei? Pe judeţ şi municipiu s-au dat drumul la atātea proiecte. Īn ceea ce priveşte PUG-urile, acestea sunt făcute din 2002-2003, la cinci ani expiră şi apoi trebuie refăcute, īnsă ele merg pānă la 10 ani. Pentru primarii care vor le refacă, noi le-am alocat bani. Toţi au condiţii de a accesa fonduri europene. Dar el se tot leagă de mine. Din punct de vedere economic şi managerial, Ţābuleac este un falit, habar nu are despre ce vorbeşte”, a punctat Constantin Conţac. Şeful CJ Botoşani, īi reaminteşte senatorului că mai bine s-ar īngrijora de evaziunea fiscală pe care a făcut-o la Vinalcool. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Orgoliu de proaspăt angajat
Un ultim apel ţărănist
Ofertă giurgiuveană
Program Tele'M Botoşani vineri, 30 mai
Doriţi să-l măriţi? Ei vă oferă soluţia
Comentariul comentariilor (CXXV)
(Ioan Rotundu)
Caricaturi politice - "Blaturi"
Caricaturi politice - "Apocalipsa"
Caricaturi politice - "Pe centură"
Zestrea politică adunată de partide
Ioan Rotundu
Ţurcanu a declanşat vendeta politică cu Primăria Botoşani
vrerea lui este una pur politică, susţine viceprimarul Ghiorghiţă
Un aparat medical costisitor stă pe post de decor
La Mavromati, heparina nu-i o problemă
ADI - un factor important īn accesarea de fonduri europene
Medici reclamaţi la Colegiul Medicilor
Anual se cheltuiesc peste 80.000 lei pentru īnlocuirea băncilor distruse
Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă!
Se va retrage Sorescu din turul doi?
Bătaie īn toată regula īntre forţele PNL şi PD-L
Dreapta lor şi dreptul nostru
Cum īşi face Voronin campanie pe spinarea Romāniei
Este ambasadorul SUA la Chişinău prost?
Comunicat de presă APDRP
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog