Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2408
De la 07 Ianuarie 2003
104535014

Pe urmele celor care comercializează etnobotanice

  • 22 November 2010, 23:00
Ieri, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, B.C.C.O. Iaşi, B.C.C.O. Constanţa, S.S.O.I.- Suceava, S.S.O.I. Constanţa, I.P.J. Botoşani - S.I.R. şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani., sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Botoşani, au organizat şi executat o acţiune pe timpul căreia au fost efectuate un număr de 8 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Botoşani, Iaşi şi Constanţa, în urma cărora au fost identificate şi ridicate în vederea cercetărilor un număr de: 419 pliculeţe conţinând fragmente vegetale de produse etnobotanice, 286 plicuri autosigilante folosite la ambalarea produselor, 121 etichete cu diferite denumiri ale produselor etnobotanice, 11 telefoane mobile, 9 cartele SIM, 1 calculator şi 2 HDD-uri.
Totodată au fost puse în executare un număr de 24 mandate de aducere. În baza probatoriului administrat a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi s-a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 ore a celor 6 inculpaţi, care urmează a fi prezentaţi Tribunalului Botoşani cu propunere de arestare preventivă. Inculpaţii reţinuţi au fost introduşi în arestul I.P.J. Botoşani. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, identificării şi tragerii la răspundere a tuturor participanţilor.
Începând cu luna aprilie 2010, lucrătorii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Botoşani, cu sprijinul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani şi beneficiind de suportul tehnic al S.R.I. – Direcţia Judeţeană Botoşani, au desfăşurat activităţi operative complexe faţă de M. FLORIN-SERGIU de 21 ani, M. CIPRIAN de 26 ani, M. ALEXANDRU de 25 ani, B. COSMIN-MARIUS de 23 ani, Z. IOAN de 28 ani, toţi din mun. Botoşani, A. AYDÎN de 30 ani din mun. Constanţa ş.a. pentru procurarea şi comercializarea a diferite produse etnobotanice conţinând droguri de risc şi droguri de mare risc.
Astfel s-a probat faptul că în perioada aprilie – noiembrie 2010, învinuiţii au comercializat importante cantităţi de produse etnobotanice conţinând droguri de risc şi droguri de mare risc, către un număr însemnat de consumatori de pe raza judeţului Botoşani. Faptele fac obiectul dosarului penal nr. 43D/P/2010, în cadrul căruia cei în cauză sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de :- procurare, deţinere şi vânzare de droguri de mare risc, fără drept, prev. de art.2 alin.2 din Legea nr.143/2000, privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri completată prin O.U.G. 6/2010 şi H.G. 575/2010, - procurare, deţinere, vânzare şi cumpărare, fără drept, de droguri de risc faptă prev. şi ped. de art.2 alin.l din Legea nr.l43/2000 şi - deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept, prev. de art. 4 alin.2 din Legea nr.143/2000, privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri completată prin O.U.G. 6/2010 şi H.G. 575/2010. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Răspunsul bărbatului
E oficial: cutremurul se ia prin contact sexual. Si inundaţia!
Primăria Alba Iulia de a adăugat portocaliu la culorile tricolorului
Guvernul va introduce stimulente pentru cumpărarea şi producerea de maşini electrice
el se arată dispus să investească în staţiile de încărcare
Ofiţerii poliţiei m-au trădat pentru mafia economico-financiară
Vârsta de pensionare - 60 de ani pentru femei, 64 pentru barbaţi
Gestul obraznic al „papagalului” francez faţă de Preşedintele României a fost comentat de presa internaţională
Cultura română se întoarce acasă în Basarabia
Scandal in SUA după ce agenţii de securitate au efectuat o percheziţie corporală unui copil
Rusia avertizează: posibile probleme în alimentarea Europei cu petrol
Ansamblul din Flămânzi a emoţionat spectatorii cu cântecul „Bună seara dragi români”
Vânt de alianţă PDL – PNL la Botoşani
Ţâbuleac a semnat contractul pentru groapă de gunoi de la Stăuceni
A luat „crema „ concursului „Hai să jucăm şah , prieteni!”
Minorele din Botoşani dispar pe capete
Majorarea cu 15% a lefurilor bugetarilor s-ar putea să nu fie simţită la buzunar
La Botoşani, nu-i chip pentru spitale să reducă internările
Anul 2011 nu aduce bugetarilor şi angajări, doar reduceri
Profesorii merituoşi vor primi doar distincţii, nu şi bani
Poker politic la Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă