Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
7221
De la 07 Ianuarie 2003
95197388

Pedagoga demagogă

  • Ioan Rotundu
  • 26 January 2017, 23:00
Mihaela Huncă, fostă inspector şcolar general şi proaspăt deputată PSD, nici bine nu i s-a uscat tonerul de pe legitimaţie că deja a şi început să-i manipuleze pe botoşăneni cu ajutorul presei locale. Prin comunicate sau prin declaraţii, fără a fi deranjată cu vreo întrebare venită din partea reporterilor cărora le debitează frânturi de adevăr garnisite din belşug cu minciuni, Mihaela Huncă a deprins repede arta manipulării prin minciună.
După cât învaţă de repede, funcţia de preşedinte al Organizaţiei PSD Botoşani deţinută în prezent de către senatorul nevastă de şofer Doina Federovici i s-ar cuveni din plin.
Iată şi o primă lecţie de manipulare predată de Huncă guguştiucilor lui Cristoiu din presa locală. Ea a declarat că Guvernul PSD şi-a făcut o prioritate din Educaţie şi a alocat în acest an sume mai mari decât a alocat Guvernul Cioloş. Despre Guvernul Ponta n-a pomenit nimic că n-ar fi avut cu ce se lăuda. A spus Huncă că Guvernul a alocat 3700 lei/elev/an faţă de 3030 lei cât a fost anul trecut.
Este adevărat, dar modul de prezentare este mincinos. Nu elevii vor beneficia de aceste alocări majorate ci profesorii pentru că suma se va duce în majorările de salariu acordate de PSD. Pentru elevi nu s-a alocat nimic în plus. Dimpotrivă, s-a mai tăiat pentru că prin bugetul din acest an alocat Educaţiei nu s-a respectat legea să se fi acordat 4% din PIB, cum a stabilit cu ani în urmă tot un guvern PSD, cel condus de Adrian Năstase.
Nu s-au alocat bani pentru achiziţionarea materialelor didactice necesare în laboratoarele şcolare de chimie şi fizică care sunt goale. Elevii de gimnaziu, de liceu învaţă despre substanţe şi reacţii chimice doar teoretic, pentru că nu există substanţele şi aparatura necesară să li se facă demonstraţii practice. La fel şi în laboratoarele de fizică. Am găsit prin judeţ şcoli unde profesorul de geografie nu avea ca material didactic globul pământesc şi nici hărţile României în set complet, respectiv economică, administrativă şi fizică. Cât despre hărţile lumii nici vorbă de aşa ceva.
La Zoologie, Biologiei se predau elevilor despre microorganisme, despre părţi ale plantelor care ar trebui vizualizate la microscop, dar aceste aparate lipsesc din dotare pentru că sunt scumpe şi nu se alocă bani să fie achiziţionate. Dar şi mai grav este că majoritatea profesorilor de chimie, fizică, zoologie, biologie nu se pricep să folosească aparatura din dotarea laboratoarelor şcolare.
N-a pomenit nimic fosta pedagogă de şcoală nouă care a deţinut funcţia de inspector general la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani vreme de patru ani, dacă s-au alocat sume pentru burse şcolare la elevii săraci şi cât de mari vor fi acestea, pentru ca elevii să-şi procure acele tablete şcolare, pentru profesori să-şi procure cărţile de specialitate din domeniu. N-a pomenit pentru că nu s-au alocat astfel de sume..
Dar s-au alocat bani ministerului pentru manualele şcolare pe seama cărora s-a creat o mafie întreagă, o cârdăşie între secretarii de stat din minister şi editorii de materiale. Manualele şcolare au ajuns tot mai scumpe şi mai proaste din punct de vedere pedagogic dar nimeni nu are curtajul să spună adevărul.
Fosta pedagogă Huncă, devenită demagogă parlamentară din partea PSD, ştie foarte bine ce mafie există în şcoli pe seama manualelor alternative. Mai ştie şi câţi bănuţi i-au intrat în buzunar cu titlu de comisioane pentru că a tolerat ca prin şcolile din judeţ să se vândă cu de-a sila elevilor manuale şcolare alternative.
Potrivit preşedintelui Asociaţiei Părinţilor pe ţară, care ieri a dat un interviu la Radio Europa FM, afacerea în şcoli cu manualele alternative se ridică la 80 milioane euro anual iar comisionul oferit de editor profesorilor care le vând forţat elevilor estre de 20%, adică 16 milioane euro.
Bani frumoşi, care intră în buzunarul profesorilor fără a fi fiscalizaţi, bani care sunt plătiţi de editori la negru şi obţinuţi din evaziune fiscală.
Pedagoga demagogă cunoaşte foarte bine mafia manualelor alternative şi, în calitatea sa de deputată, ar fi trebuit să facă scandal în Parlament. Cum să facă scandal când mafia este patronată chiar de PSD, partidul care controlează tot ce se mişcă prin şcoli
Până şi liderul de sindicat din învăţământ de la Spiru Haret, Marius Nistor, aflat şi el ieri la interviu, a recunoscut că i-a atenţionat pe profesori că prea a luat amploare în şcoli mafia cu manualele alternative şi că există riscul să atragă atenţia celor de la DNA.
Despre aceste aspecte trebuiau guguştiucii lui Cristoiu s-o întrebe pe pedagoga demagogă când s-a lăudat că partidul său a majorat substanţial alocaţiile pe elev în Educaţie.
Prin repunerea pe funcţie de către PSD directorilor de şcoală care n-au luat examenul, prin schimbarea celor care nu sunt devotaţi PSD-ului, mafia din şcoli va usca buzunarele părinţilor prin a-i obliga să cumpere manuale şi caiete alternative dar şi alte rechizite şcolare. În fond, bine le face! Poate numai aşa se vor trezi la realitate şi vor vedea cum sunt minţiţi, manipulaţi şi jefuiţi de bruma de bani pe care o agonisesc cu trudă.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Theresa May va declara in SUA ca Marea Britanie si Statele Unite "vor conduce impreuna din nou"
Sudul a preluat puterea. Guvernul si PSD, controlate de gruparea baronilor din Teleorman, Olt, Giurgiu si Ialomita.
Ardealul si Moldova, excluse de la masa deciziilor
Trump spune ca este absolut convins ca simularea inecului functioneaza,
dar va lasa pe altii sa decida. Reactii prompte din partea Marea Britanii si a NATO
ANAF propune schimbarea procedurii de publicare a romanilor aflati pe "lista rusinii"
Romania versus Ungaria: Cum merg afacerile din turism
Korodi (UDMR), despre initiativa privind Tinutul Secuiesc:
Este momentul sa se discute foarte deschis despre protectia minoritatilor
Ce spunea Klaus Iohannis despre gratiere in 2014, la Pro TV, inainte sa fie presedinte al Romaniei.
Asociatia AdAstra critica guvernul pentru scaderea bugetului Cercetarii
si cere respectarea promisiunilor din campanie
Nu se mai fac oameni ca pe timpuri!
Autonomia Tinutului Secuiesc: proiect de lege initiat de un grup de cetateni romani de etnie maghiara,
publicat in Monitorul Oficial
PNL incepe procedura de revocare a lui Victor Ciorbea din functia de Avocat al Poporului
Motiunea de cenzura, depusa "in secunda doi" in care Guvernul emite ordonantele
O Florin Iordache, despre ordonantele de urgenta privind gratierea si amnistia:
Luni anuntam punctul de vedere. Deocamdata sunt doua proiecte aflate in dezbatere
Iohannis, critica dura la adresa guvernului pentru scaderea bugetelor din domeniul securitatii nationale:
Un gest iresponsabil si o grava eroare. Nu ne putem juca niciodata cu siguranta cetatenilor
Mesaje puternice pentru Romania de la doua nume grele din administratia Trump.
Ce spun Rex Tillerson, propus secretar de Stat, si James Mattis, propus secretar al Apararii, despre lupta anticoruptie si statul de drept
Horoscopul zilei de 27.01.2017
Bancul zilei: Inteligenţă de poliţist
Ţinutul Secuiesc, diversiunea lui Dragnea asupra ordonanţelor
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă